1820
Eijffinger
Gepubliceerd: 07-09-2012 Laatste update: 29-08-2017

Cachet: een dikke gecrushte taft met een ingeweven "boomschors" dessin. De stof doet rijk en luxe aan en is - wat je niet zou verwachten als je het doek ziet - bijzonder soepelvallend. Iedereen die op zoek is naar een rustig gordijn waarin toch enig "leven" zit, maakt met Cachet een goede keuze.

Moonlight: suèdelook stoffen die prachtig vallen en makkelijk in onderhoud zijn. Deze eigenschappen dragen ongetwijfeld bij aan het succes van dit type stof. Moonlight biedt een bedrukte versie. Eijffinger biedt twee verschillende dessins in elk 3 kleuren. Bij de bedrukking van beide, op de natuur geïnspireerde, dessins is gebruik gemaakt van een metallic accent waardoor de stof diepte en een fraaie lichtwerking heeft.

Tivoli: net als bij Moonlight, heeft ook het 100% polyester gronddoek van de collectie Tivoli een suèdelook. De stof is echter niet bedrukt, maar geborduurd. Eijffinger biedt de keuze uit twee verschillende borduursels. Een vrouwelijke krul en een wat mannelijker fantasiemotief. Beiden verkrijgbaar in drie kleuren, variërend van off-white tot nubuck. De verwachting is dat deze collectie, mede door de subtiele dessinering en kleurenstellingen, bijzonder succesvol zal zijn als gordijnstof voor de woonkamer. Maar ook als stof voor een kussenhoesje zal Tivoli uiteraard niet misstaan!

Precious Metals: collectie weefstoffen met een, zoals de naam al doet vermoeden, prachtige metaalachtige glans. De stof valt bijzonder soepel en heeft een fraaie structuur. Het doek is samengesteld uit 56% polyester en 44% katoen. Eijffinger biedt de keuze uit 9 kleurstellingen. Denk aan een lichte tint met een parelachtige gloed en een zilvergrijze variant, maar ook aan een warme koperkleur en een diepbruine chocoladekleur. Met name door de toepassing van sfeerverlichting zullen deze stoffen een extra dimensie geven aan een ruimte.

Illusions: natuurlijk mogen ook de transparanten niet ontbreken in het najaar! Tactiliteit is tegenwoordig erg belangrijk. De kamerhoge transparanten van Illusions voldoen volledig aan deze trend. De dessins zijn namelijk in flock op de stof aangebracht. Doordat de flockprint als het ware op de stof ligt, geeft het de transparant diepte. Bovendien is er gebruik gemaakt van twee verschillende kleuren voor de ketting en inslag wat een prachtig changeant effect tot gevolg heeft. Illusions biedt twee dessins, een verticale slingerende lijntekening (in 4 kleuren) en een verticaal "schrift" (in 3 kleuren).

Visions: grote prints zijn in. Hoe minder herhaling in de stof, hoe beter lijkt het soms wel. Visions speelt hier op in. De stoffen uit deze collectie hebben een patroon van ± 3 meter! Uiteraard is er in het patroon rekening gehouden met de confectie. Zo is er aan de onderkant ruimte vrijgelaten voor de zoom. Bovendien loopt het patroon niet helemaal tot aan de bovenkant van de stof door, zodat er voldoende ruimte is voor een mooie confectiemethode. Het maakt dus niet uit of de klaarmaat 2.70 of 2.60 meter is. Kies uit 3 verschillende dessins in een changeant taft kwaliteit met een ingeweven dessin en een aantal strepen van zacht volumineus garen. Het streepdessin is verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en de cirkel tak en de verticale tak in 3 kleuren.

Rivièra: een collectie die met zijn zachte tinten doet denken aan de kleuren van een strandhuis aan de Franse Middellandse zeekust; dat is Rivièra. Stoffen met een natuurlijke uitstraling zijn nog immer populair. De collectie biedt 3 verschillende dessins en een uni. Elk dessin is verkrijgbaar in een zand/wit of een zand/lichtblauw combinatie. De uni heeft een zandkleur. De dessins waaruit gekozen kan worden, zijn: een horizontale streep, een opengewerkte ruit en een opengewerkte verticale streep.

Siena: een collectie semi-transparante stoffen met een natuurlijke uitstraling. De uni kamerhoge stof is ideaal voor iedereen die geen directe inkijk heeft, maar wel graag iets moois voor het raam wil. Siena is een basic stof van 100% polyester in 12 prachtige kleuren. Van wit tot oranje, van camel tot rood, je vindt het in deze collectie!

Flashback: een serie jeugdige drukstoffen in 6 verschillende dessins. Net als bij Retrospection zie je ook bij deze stof de retro-invloed overduidelijk terug. De dessins lijken zo uit de jaren 70 te komen. Denk aan een grafische bloemprint, maar ook aan een in breedte variërende streep, een cirkel en een golvende streep. De Flashback kleuren zijn, in tegenstelling tot de dessins, zeer hedendaags. Alle dessins zijn uitgevoerd in één kleur gecombineerd met wit. Flashback zal door het trendy karakter van de dessins en de gunstige prijsstelling zeer in de smaak zal vallen bij een jong publiek. Tot slot nog een tip: met name de rood/wit en zwart/wit combinaties uit deze collectie passen erg goed bij het behang uit de collectie Black & White.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide