2327
Schilderij kiezen bij je interieur
Gepubliceerd: 14-02-2017 Laatste update: 07-05-2017

Met een schilderij aan de muur krijgt je interieur een rijkere uitstraling. Je maakt er ook een statement mee, dit is wie ik ben, waar ik voor sta. Maar een schilderij kiezen is niet eenvoudig. Waar begin je en hoe maak je de juiste keuze? Ik ga je proberen op weg te helpen met het maken van je keuze.

Ik denk dat er twee mogelijkheden zijn. Je kiest een schilderij dat bij je interieur past of je past je interieur aan, aan het schilderij dat je al hebt.

Kunst die mee verhuist
Soms heb je een schilderij dat voor jou een speciale betekenis heeft. Dat is dan meestal een kunstwerk dat met je meereist en verhuist. Van je eerste huis, naar het huis waar je kinderen misschien wel geboren zijn, of je je eigen bedrijf bent gestart.

WIN-VLOERKLEED.png

In het geval dat je al een schilderij hebt, ga je in je huis op zoek naar de meest geschikte plek. Je kijkt naar de afmetingen, de kleuren en de stijl. Past het beter boven de bank of geef je het een mooie plek in de hal? In elk geval is het meestal het kunstwerk dat in dit geval bepaalt hoe de rest van deze ruimte eruit komt te zien. Het schilderij is een essentieel onderdeel van je totale interieurplan.

Schilderij kiezen bij je interieur
In het andere geval is je interieur af en zoek je nog een mooi passend schilderij. Je wilt nog net even die ene persoonlijke touch aan je interieur toevoegen. Want kunst is persoonlijk. Misschien kies je een schilderij omdat je het verhaal erachter zo mooi vindt. Misschien vind je de kleuren prachtig of juist de manier van schilderen. Soms weet je niet waarom je een kunstwerk mooi vindt, maar raakt het je gewoon.

In 3 stappen een schilderij kiezen

    1. Het is belangrijk om eerst te bepalen waar je het schilderij wilt ophangen, dan kun je het gewenste formaat vaststellen. Komt het los op een muur te hangen, misschien in samenhang met andere interieur accessoires, of komt het boven een bank, bed of in de eethoek. Zorg voor goede verhoudingen tussen wand, meubel en schilderij. Dat is in iedere situatie anders, veel mensen zijn geneigd iets te klein te denken. De webwinkel Kunstvoorjou.nl heeft een erg handige toepassing “Voorbeeld in mijn interieur” om een schilderij van je keuze in een foto van je eigen interieur te plaatsen. Je kunt dan bekijken of het formaat past op de plek waar je het zou willen hangen.
    1. Bedenk vervolgens wat het schilderij aan je interieur moet toevoegen. Moet het schilderij een strak modern interieur opfleuren? Of moet het juist de gezellige landelijk sfeer van je interieur benadrukken? Of zoek je een opvallend schilderij dat voor gespreksstof kan leiden en waar je uren naar kunt kijken? Qua stijl is het met kunst zo dat je eigenlijk geen fouten kunt maken. Als je interieur bij je past en je kiest een schilderij dat je aanspreekt dan zit je altijd goed.
    1. Tenslotte, zie je het schilderij meer als onderdeel van je interieur en wil je dat het aansluit bij de gekozen kleuren in je interieur? Dan is het vinden van een schilderij dat je aanspreekt en dat de beoogde kleur in zich heeft een hele uitdaging. Behalve als het schilderij nog geschilderd moet worden en je de kunstenaar kunt vragen een bepaalde kleur aan te passen. Bij webwinkel Kunstvoorjou.nl is dat bijvoorbeeld mogelijk. Dus wanneer je deze zaken voor jezelf helder hebt, kun je de keuze gaan maken. En bedenk: het is leuk om een schilderij te kiezen, durf te combineren en je hebt snel een groot effect!

Inge Lohman

Schaal 1:1 interieurarchitectuur

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide