1465
Nieuw: Essentia en Serendipia
Gepubliceerd: 16-02-2016 Laatste update: 28-08-2017

Van Sand presenteert de nieuwe collecties van het Zweedse behangmerk Rebel Walls, het Spaanse familiebedrijf Coordonné en sluit een nieuw merk in de armen; Tres Tintas Barcelona. De nieuwe collectie van het rebelse Rebel Walls is genaamd ‘Passion’. Deze collectie laat een selectie krachtige behangpatronen zien, die een eigen plek verdienen en jou aanzetten om hetzelfde te doen aan de hand van tien fictieve gepassioneerde hobbyisten. Het familiebedrijf Coordonné uit Barcelona lanceert twee nieuwe collecties, te weten Essentia 150/50 en Serendipia. Essentia 150/50 is een unieke collectie van digitaal gedrukte wandbekleding, die ons terugbrengt naar de essentie en de integriteit van de grondstoffen, hun duurzaamheid en eenvoud. Serendipia is een gelukkige ontdekking en bevat verborgen rijkdommen uit oude textielfabrieken, die per ongeluk herontdekt zijn. Nieuw binnen het portfolio van Van Sand is het merk Tres Tintas Barcelona. In 2004 ontstond, tijdens een familiediner van de Bermejo’s, het idee voor iets nieuws. Vader en drie zonen, die hun sporen al verdiend hadden in de behangwereld, creëerden iets origineels, iets aantrekkelijks en met een duidelijke creatieve attitude; Tres Tintas Barcelona.

Van Sand vertegenwoordigt verschillende premium behang-, verf-, en textielmerken binnen de Benelux. Met de nieuwe behangcollecties van Rebel Walls, Coordonné en Tres Tintas als nieuwe aanwinst, is elk interieur in de gewenste stijl te decoreren.

ESSENTIA 150/50
Essentia 150/50 is een unieke collectie van digitaal gedrukte wandbekleding, die ons terugbrengt naar de essentie en de integriteit van de grondstoffen, hun duurzaamheid en eenvoud. De collectie is een reis naar het middelpunt van de aarde, waar het materiaal wordt gemaakt, smelt, transformaties ondergaat en verdwijnt. Een terugkeer naar het begin, want het is hier waar de oorsprong van de wind en de rotsen, de oceanen en het zeeleven wordt gevormd.

Essentia 150/50 maakt volledig gebruik van de onbegrensde mogelijkheden, die digitaal printen kan bieden, zonder de eenvoud en het gebruikersgemak van enkele rollen traditioneel behang te verliezen. Het resultaat is een selectie fotografische beelden met een indrukwekkend en uniek visueel effect. De collectie bevat zowel ontwerpen zonder herhalingen als ontwerpen, waar de visuele herhaling 150 cm is met een behangpatroon van 50 cm. Hierdoor lijkt elke mural uniek voor elke wand. De herhaling is praktisch niet waarneembaar. Essentia 150/50 creëert een dramatisch effect met onbeperkte ontwerpmogelijkheden.

SERENDIPIA
Barcelona zit vol verborgen plekjes en hoekjes. Dit is een onuitputtelijke bron van inspiratie door de jaren heen. Sommigen denken wellicht aan de monumenten, maar Coordonné denkt aan de industrie. De vergeten dozen in de opslag van de, eens zo bruisende, fabrieken, bevatten een schat aan verborgen rijkdommen. Te midden van de bergen overgebleven stoffen uit de textielindustrie ontdekten zij oude damasten en antieke bloemen. Deze ontdekkingen vormen Coordonné‘s nieuwste collectie, genaamd Serendipia.

“Serendipia is een gelukkige ontdekking; dat wat je vindt als je er niet naar opzoek bent. Serendipia geeft een beeld van wat wij ontdekt hebben en het is meer dan wij ooit hebben kunnen voorstellen; het inspirerende bamboe en kolibrie-ontwerp uit het Verre Oosten en florale ontwerpen uit landelijke gebieden”, aldus Coordonné.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide