2111
Behangtrends anno 2019
Gepubliceerd: 16-04-2019
Nadat behang jarenlang werd afgedaan als ouderwets, is het nu weer een populaire manier om je woonruimte mee te decoreren. Er is bovendien nog veel meer mogelijk dan vroeger: zowel op praktisch gebied als qua opdruk. Wat zijn de behangtrends anno 2019?

Naadloos
We zijn klaar met lelijke naden en richels: anno 2019 willen we naadloos behang. Zeker bij fotobehang maakt deze techniek een groot verschil! Airtex fotobehang wordt uit één stuk geprint en kun je makkelijk aanbrengen op de muur. Toch liever in een andere kamer? Airtex is herbruikbaar en sluit zo ook mooi aan bij de 'duurzaamheidtrend' die we verderop in dit artikel beschrijven.

Fotobehang
Niet voor niks noemen we fotobehang als voorbeeld bij de naadloze trend: realistische, mooie plaatjes op de muur zijn erg in trek. Met Fotobehang bos geef je de slaapkamer een prachtige uitstraling, alsof je wakker wordt in de vrije natuur. Een levensechte foto van een idyllisch eiland op een muur van de woonkamer bezorgt je elke dag opnieuw een vakantiegevoel. Maar je kunt fotobehang ook gebruiken om een bakstenen muur na te bootsen in je industriële interieur!

Urban Jungle
De bijzondere kleuren en vormen van de jungle spreken tot onze verbeelding: misschien is Urban Jungle daarom wel zo'n grote trend in interieurland. Een stukje wilde natuur in onze stadswoning. Combineer het jungle (foto)behang met echte exotische planten om een harmonieus geheel in huis te creëren!

Het plafond
Anno 2019 gaan we de hoogte in: het plafond krijgt nu ook een mooi printje! Out of the box je woonruimte inrichten kan voor bijzondere effecten zorgen. Het fijne van het plafond behangen met een opvallend dessin of kleurtje, is dat het behang je niet aanvliegt: bij een kamermuur kan dat wel het geval zijn. Wanneer je het plafond en één muur van de woonkamer met hetzelfde behang bekleed, is het bovendien net alsof je een extra ruimte hebt gecreëerd.

Duurzaam
Duurzaamheid was in 2018 al een belangrijke interieurtrend, en die zet gelukkig door. We willen met elkaar de wereld beschermen en groener maken: dat is geweldig! De keuze voor behang is hier al een mooi voorbeeld van, omdat dit materiaal duurzamer is dan bijvoorbeeld verf. Ook de botanische prints en het fotobehang met wereldse natuurplaatjes geeft aan dat we meer behoefte krijgen aan natuur om ons heen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je kiezen voor ecologisch behang met een FSC-keurmerk.
Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide