1628
 Behang oubollig? Juist heel trendy!
Gepubliceerd: 25-09-2015 Laatste update: 01-09-2017

Bij behang denkt u misschien aan het oubollige schuimvinyl of behang met linnenstructuur van vroeger. Behang is toch ouderwets en bovendien met geen mogelijkheid ooit nog van de muur af te krijgen…? Tijd om u even bij te praten! Behang is namelijk hipper dan ooit!

Niet oubollig
Er is tegenwoordig heel veel diversiteit in behangtextuur, -prints en -kleuren en de tijd van behang afkrabben met een plamuurmes is echt verleden tijd. Behang is trendy en multifunctioneel. Het kan in iedere ruimte toegepast worden en op die manier een belangrijke bijdrage leveren aan de inrichting van uw interieur.

Behang versus muurverf
Wanneer u kiest voor muurverf, gebruikt u vaak één tint wat een tikkeltje saai kan ogen. Meerdere tinten verf gebruiken zorgt vaak voor een ‘goedkope’ uitstraling of u moet het heel rustig houden qua kleurgebruik. Een groot voordeel van behang is dat u niet per se met één tint hoeft te werken. U kunt accenten aanbrengen door bijvoorbeeld één wand te behangen of een gedeelte van een ruimte. U legt het accent door te kiezen voor een bepaalde textuur, print of kleur. De moderne texturen, prints en kleuren worden vaak gecombineerd met een stoffenlijn. Op die manier kunt u werken binnen één thema.

inspiratiebrochures1.png

Wat behang kan doen voor uw interieur
Behang kan heel goed toegepast worden wanneer u een accent wil leggen. Elk type ruimte kan worden aangekleed met behang. Door te kiezen voor een bepaalde textuur, creëert u bijvoorbeeld een warme sfeer in uw interieur. Behang wordt ook vaak ingezet als middel om een interieur te restylen. Een behangetje kan zorgen voor een geheel andere sfeer en uitstraling. Een andere goede reden om voor behang te kiezen, is om een ruimte ‘hoger’ te maken. Door het juiste gebruik van behang, bekijkt u dan de gehele ruimte in plaats van de halve (alles wat tot op ooghoogte in beeld is). Wandaankleding en gordijnen zijn bij uitstek geschikt om dit voor elkaar te krijgen.

Do’s:
Door te kiezen voor een warmte textuur, creëert u heel veel sfeer in uw interieur;

Door stoffen te laten aansluiten qua kleur, motief en stijl bij je behang, kunt u werken binnen één thema en ontstaat een harmonieuze sfeer;

U kunt in een ruimte accenten leggen door te kiezen voor een opvallende textuur, print of kleur behang.

Don’ts:
Voorkom een ‘overkill’ aan prints en felle kleuren, anders komen de muren (en het behang) op u af.

In de showroom van House of JAB  in Helmond hebben we heel veel soorten behang, onder andere van Carlucci. Kom vrijblijvend eens langs en we geven u advies hoe u behang het beste toe kunt passen! Of kijk op onze website.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide