1301
NLXL Arthur Slenk behang
Gepubliceerd: 11-04-2013 Laatste update: 14-11-2017

Het Nederlandse behangbedrijf NLXL werd wereldberoemd dankzij de introductie van het Sloophoutbehang door Piet Hein Eek in november 2010. De volgende collecties, “Brooklyn Tins” voor de toonaangevende Parijse conceptstore Merci en “Concrete Wallpaper” door Piet Boon volgden een jaar later. NLXL werd hiermee marktleider op het gebied van digitale behang collecties, een niche binnen de behang wereld. Twee jaar sinds de introductie van het Sloophout behang zijn de collecties verkrijgbaar bij ruim 2500 wederverkopers in meer dan 70 landen.

Voor de nieuwst collectie werkte NLXL samen met Arthur Slenk (1941). Deze Nederlandse kunstenaar vond ruim twintig jaar geleden twee dozen met handgeschreven bladmuziek bij het vuil die bijna een halve eeuw het daglicht niet hadden gezien. De documenten bleken tussen 1872 en 1941 te zijn gebruikt door een amateurorkest. Pagina voor pagina onderzocht hij de verzameling, met speciale aandacht voor foutjes die waren gecorrigeerd, de wisselende druk van een pen op het papier, kleine inktvlekjes, vingerafdrukken en tekenen van slijtage in de hoeken waar de pagina was omgeslagen. Al deze sporen van kleine imperfecties gaven na al die jaren een “gezicht” aan de onbekende leden van dit amateur-orkest.

De bladmuziek werd door Slenk op onderwerp in afzonderlijke enveloppen gesorteerd. Elk ontwerp werd onderworpen aan een kritisch onderzoek, vaak gevolgd door ontelbare correcties. De kunstenaar werkte iedere dag aan de collages. Na zeven jaar en 144 kunstwerken op A4 formaat beschouwde de kunstenaar dit unieke kunstwerk als voltooid.

NLXL selecteerde 8 van deze ontwerpen voor een nieuwe behang collectie. Nieuwe “state of the art” scan technieken werden ontwikkeld om de diepte van de knipsels perfect weer te geven, met een buitengewoon resultaat. Het vintage gevoel van het vergeelde papier, gecombineerd met de geschiedenis achter het bladmuziek maakt deze collectie een historisch document aan de muur.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide