3476
Behang
Gepubliceerd: 29-08-2012 Laatste update: 08-06-2023

Shape & Form is de nieuwste collectie van het Engelse behangmerk Graham & Brown. Deze toonaangevende collectie is geënspireerd op architectuur en geometrische vormen.

De sierlijke reliëfs, glanslagen, metallic details en subtiele kleurschakeringen in het ontwerp spelen in op de manier waarop licht en schaduw onze waarneming beïnvloedt. Op dezelfde manier geeft Shape & Form muren diepte en sfeer, die verandert afhankelijk van de verlichting in de kamer.

Mark Radford, Ontwerp- en Marketing Directeur van Graham & Brown zegt: "We wilden grensoverschrijdend te werk gaan en een opvallende, mannelijke collectie creëren die mensen op het verkeerde been zet door middel van optische effecten en een dimensionaal alternatief biedt voor wandversiering."

De architecturale inspiratiebron is bepalend geweest voor het kleurenpalet van zes kleuren: fris wit, zacht crème, leigrijs, diepzwart, donkerpaars en donkerrood.

Shape & Form wordt aangebracht volgens de Superfrescos exclusieve tijdbesparende "paste-the-wall-technologie". Hierdoor is behangen schoner en gemakkelijker.

De collectie bestaat uit zeven ontwerpen. Afmeting: 52 cm breed x 10 m lang. Prijs € 19.99 inclusief btw. De collectie Shape & Form is te koop via de website van Graham & Brown.

Cubix.
Het Cubix-behang bestaat uit een klassiek geometrisch kubuspatroon met dunne reliëflijnen die het patroon accentueren en vormgeven waardoor het behang een multidimensionale uitstraling krijgt. Beschikbare kleuren: wit, crème, grijs, zwart.

Checker.
Dit behang is geënspireerd op moderne architectuur en een mix van contrasterende structuren en oppervlakken. Dankzij de verschillende structuurlagen en schaduwwerking geeft Checker een driedimensionaal geometrisch effect. Beschikbare kleuren: crème, donkerrood, donkerpaars, zwart, wit/grijs, grijs.

Concave.
Het gedetailleerde Concave-ontwerp bestaat uit een modern, sierlijk patroon van kromme lijnen met glanzende en metallic details. Deze wekken de illusie dat het patroon over de muur golft. Beschikbare kleuren: wit, crème, grijs, zwart.

Ephemeral.
Het vloeiende geometrische ontwerp van Ephemeral bestaat uit reliëfstippen en schaduwen die samen een patroon van zachte rechthoeken vormen. Beschikbare kleuren: wit/grijs, crème, zwart, donkerpaars, grijs, donkerrood.

Mensa.
Het eenvoudige patroon van Mensa doet denken aan ouderwetse bolle beeldbuizen. Er worden twee contrasterende structuren gecombineerd om een bolvormig effect op de wand te creëren. Beschikbare kleuren: wit, crème, grijs, zwart.

Empire.
Dit ontwerp is geënspireerd op de eeuwenoude kunst van het papiervouwen en de groeiende trend waarbij origami-achtige voorwerpen in het interieur worden toegepast. Het patroon van vouwlijnen op het Empire-behang heeft een metallic glans die het dessin op subtiele wijze benadrukt en vorm geeft. Beschikbare kleuren: wit, grijs, zwart, crème.

Ethos.
Het ontwerp Ethos doet denken aan luxe gevlamde zijde, waarbij een zacht golvend patroon wordt aangevuld met een glanzende afwerking. Matte en glanzende kleuren vormen in combinatie met het cirkelpatroon een golvend, meditatief ontwerp. Beschikbare kleuren: wit/grijs, crème, grijs, zwart.inspiratiebrochures1.png

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide