2111
Artist edition
Gepubliceerd: 13-10-2017

De acht designs weerspiegelen op onnavolgbare wijze Contzens instinct voor kleuren, vormen en compositie. Zo zijn bijna unieke muuritems ontstaan: behang van hoge artistieke kwaliteit dat ruimtes karakter geeft. Veel motieven van colourcourage® zijn ontleend aan de natuur - soms naturalistisch, soms gestileerd, vangen deze motieven de levendigheid, ensceneren en beschrijven de ruimte opnieuw, zorgen voor sfeer en brengen accenten aan. "In de toekomst wordt behang als onderdeel van het holistische interieur gezien. Pas in dialoog met andere vormgevingsaspecten komt de waarde ervan tot zijn recht. Gecombineerde uni-oppervlakken, horizontale of verticale onderverdelingen, subtiele structuren en de juiste dosering van graphics, kleur en structuur zijn daarbij van groot belang", legt de kunstenaar uit. 

As-creation-artist-edition-002.jpg

In totaal vier van de acht behangpatronen zijn gebaseerd op tekeningen van Contzen. Het patroon "Dried Flowers" is bijvoorbeeld het resultaat van een natuurstudie, net als "Elegance in Greenhouse". Beide patronen laten de virtuositeit van de kunstenaar zien, maar versmelten gemakkelijk met zeer verschillende woonstijlen. Naast natuurlijke motieven zoals delicate bladeren, bloemen en schelpen omvat de collectie ook geometrische motieven zoals strepen, meanders en kammen. Contzen benadrukt de eenvoudige elegantie van deze vormen met een gevoelig kleurenspel: Soms verdwijnt het motief subtiel naar de achtergrond, waardoor het interieur benadrukt wordt. Soms treedt het meer op de voorgrond, waardoor de muur als het ware in een kunstwerk verandert. Het strenge, puristische en elegante motief "Cornish Castle" met zijn klassieke ruitenpatroon doet denken aan een adellijke residentie en is prachtig in harmonie met vintage-, leren of antieke meubels. Het klassieke en stijlvolle gestreepte patroon "Pyjama Préféré" daarentegen kan worden gecombineerd met bijna elke woonstijl: bijvoorbeeld jeugdig en licht of subtiel en rechtlijnig. "De patronen zijn op geen enkele manier spectaculair, trendy of zelfs opvallend", beschrijft Contzen zijn ontwerpen. 

inspiratiebrochures1.png

As-creation-artist-edition-003.jpg

Alle acht designs van de behangcollectie colourcourage® worden gekenmerkt door een bijzondere frisheid en lichtheid. Ze zijn onopvallend en toch aanwezig. Elegant en toch niet streng. Uniek en subtiel qua design en structuur. De patronen staan voor een levensgevoel en zijn het destillaat van talloze reizen die Contzen door de jaren heen dwars door Europa heeft gemaakt. Dit maakt de behangcollectie colourcourage® ARTIST EDITION N°1 uiterst eigentijds en modern. Naast de acht ontwerpen bevat de collectie ook een reeks eenvoudige uni-behangen die bij de motieven passen. "Bij interieurdesign draait het om een juiste balans tussen patroonoppervlakken en uni-oppervlakken. De strip als scheiding van de twee vlakken speelt hierbij een belangrijke rol. Omdat de strip driedimensionaal is, interpreteert de kijker deze automatisch als onderdeel van de architectuur van de ruimte. Een afwisseling tussen patroonbehang en uni-behang is in dit geval dus volstrekt "logisch". Zonder onderverdeling met behulp van strips was de afwisseling tussen patroonbehang en uni-oppervlakken alleen mogelijk in de hoeken van de kamer. Dat zorgt qua ontwerp voor veel beperking en is niet bijzonder creatief", licht de kunstenaar toe. Het behang, de kleuren en de decoratieve strips van colourcourage® bieden talrijke creatieve mogelijkheden, maken het mogelijk om speels om te gaan met uiteenlopende ruimtelijke situaties en staan voor verfijndheid en stijl.

As-creation-artist-edition-004.jpg

As-creation-artist-edition-005.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide