7081
5 mooie fotobehang trends in 2019
Gepubliceerd: 10-10-2018 Laatste update: 06-06-2022

Fotobehang is al jaren in de mode. Het is een heel gemakkelijke manier om je muur te decoreren. In tegenstelling tot gewoon behang laat fotobehang een afbeelding zien op je muur. Kies een standaard maat of laat vliesfotobehang op maat maken en je kunt het vervolgens zelf op de muur plakken. In voorgaande jaren waren vooral natuur afbeeldingen en stadsbeelden erg populair. Maar hoe zit het met de trends van 2019?

1. Een 'fake' muur

fotobehangtrends-2018-001.png

inspiratiebrochures1.png

Stel, jij hebt een gewone simpele witte muur. Eigenlijk wil je graag gaan voor trendy sloophout. Of droom je al een tijdje van een stoere industriële bakstenen muur. Natuurlijk kun je dan de muur bekleden met deze materialen, maar dat is meestal een behoorlijk dure en omvangrijke klus. Het is dan ook niet zo gek dat fotobehang van de betreffende muur heel populair is. Dit type behang wordt zeker hip als je kijkt naar de interieurtrends van 2019.

2. Vakantiegevoel

fotobehangtrends-2018-002.png

Een tweede type fotobehang is vooral heel populair voor de slaapkamer. Het is fotobehang dat je een vakantiegevoel geeft. Bijvoorbeeld een prachtig strand, een mooie waterval of een berglandschap. Dit kan een eigen vakantiefoto zijn waar je graag aan terugdenkt, of een standaard afbeelding. Dit soort fotobehang geeft je een rustig en blij gevoel, waardoor je extra lekker kunt slapen.wa 

3. Eigen foto's

fotobehangtrends-2018-003.png

Op een goede derde plek in de fotobehang trends van 2019 zien we eigen foto's. Nu steeds meer mensen foto's van goede kwaliteit kunnen maken, is dat ook steeds makkelijker. Een voorwaarde is wel dat de foto scherp moet zijn en het minimale aantal pixels per m2 bevat om de foto te kunnen uitvergroten. Online specialisten in fotobehang kunnen vaak vrijblijvend de foto bekijken om te zien of deze geschikt is om uit te vergroten tot de maat van jouw muur. Je moet onthouden dat de foto een enorm aantal keren vergroot moet worden, waardoor het beeld vaak minder scherp is dan de oorspronkelijke foto.


4. Ruimtelijke effecten

fotobehangtrends-2018-004.png

Voorheen waren vooral directe afbeeldingen populair. Nu zie je echter de trend richting ruimtelijke effecten. Zo zie je bijvoorbeeld openslaande deuren of ramen op het fotobehang. Daardoor lijkt je kamer ineens een stuk groter en krijg je een bijzonder effect. Zeker in een ruimte met een blinde muur kan een fotobehang met dit type afbeelding zorgen voor een ruimtelijk gevoel. 

5. Kinderbehang

fotobehangtrends-2018-005.png

Fotobehang leek voorheen vooral bedoeld voor volwassenen. Gelukkig komen er ook steeds meer mooie fotobehangen voor kinderen. Je ziet bijvoorbeeld veel Disney-afbeeldingen, behang van vrolijke dieren of speciaal fotobehang voor de babykamer. Zo krijg je op een gemakkelijke manier een prachtige muur waar je kind elke dag van kan genieten.

Fotobehang is onderhevig aan trends. Wat het ene jaar in is, kan het volgende jaar weer uit zijn. Er komen ook telkens nieuwe soorten fotobehang bij. Zeker nu de kwaliteit steeds beter wordt en je verschillende soorten kunt vinden. Oorspronkelijk werd fotobehang alleen gemaakt van gewoon behangpapier, maar tegenwoordig is er ook vliesbehang met foto. En wist je dat je ook behang uit één stuk kunt laten maken?! Met Airtex fotobehang plak je een behang zonder naden op de muur. Zo krijg je een nog luxere uitstraling van het behang

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide