3188
Zo zorg je voor een landelijke verlichting in huis!
Gepubliceerd: 13-02-2019 Laatste update: 08-06-2023

De landelijke woonstijl is razend populair, en dat is niet zo verrassend: in deze tijd van overvolle agenda’s willen we graag thuiskomen in een huis dat rust en sfeer uitstraalt. Een landelijk interieur zit vol natuurlijke materialen, neutrale kleuren, zachte stoffen en harmonie. Met een houten vloer, een schapenvachtje en een oud witte buffetkast kom je al een heel eind! Maar hoe zit dat met de landelijke verlichting? Wij geven je tips.

Speel met materialen
Een goede manier om de landelijke woonstijl te benadrukken is met natuurlijke en sfeervolle materialen. Denk aan een vloerlamp met een houten stam en een kap van beige katoen. Of een hanglamp gemaakt van grove touwen en jute. Maar landelijke lampen kunnen ook bestaan uit gevlochten rotan, gerecycled drijfhout uit de Indische oceaan, natuursteen, of metaal met een roestige afwerking.

Antiek karakter
Lampen met een doorleefde uitstraling doen het erg goed in een landelijk interieur. Hiermee benadruk je het gevoel ‘terug naar eenvoudigere tijden’ te gaan en krijgt je woonruimte karakter. Dit kan variëren van een vintage theepot als hanglamp tot een houten tafellampje met een robuuste afwerking. 

Kleurenkeuze
Landelijke verlichting is bedoeld om veel sfeer te brengen, dus houd vooral ook rekening met de kleur van de kap of standaard! Kleuren die je veel terugvindt in een landelijk interieur zijn roomwit, beige en lichtgrijs. Eigenlijk een heel spectrum aan wit- en aardetinten. Door te kiezen voor deze kleuren creëer je een harmonieus, rustig geheel in je interieur. Behoefte aan nog een extra kleurtje? Kies dan voor bescheiden en warm – bijvoorbeeld donkergeel- of een natuurtint zoals mosgroen.

Zorg voor rust
Het is niet voor niets dat de landelijke woonstijl nu zo in trek is: we verlangen allemaal naar rust in ons leven. Let daar ook op bij je landelijke verlichting. Hoewel je in een landelijk interieur ook veel brocante details terugvindt, is het slim om hier voorzichtig mee om te springen: brocante ornamenten en details zijn vaak juist druk. Robuust is prima, en een paar mooie versieringen ook, maar waak voor een overvloed aan details!

Doe inspiratie op
Een goede manier om bekend te raken met de landelijke woonstijl is om bij anderen te spieken. Bij vrienden thuis, op woonbeurzen, en natuurlijk online. Kijk bijvoorbeeld eens rond op Lampidee en laat je inspireren door een grote variatie aan landelijke lampen! Zo vind je vanzelf een pareltje dat precíes in jouw interieur past.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide