1340
Verlichting
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Met het najaar in het vooruitzicht worden alle schijnwerpers gericht op de sfeer binnenshuis. En die kan je natuurlijk beïnvloeden, van eerder koel tot gemoedelijk warm. De keuze van je lichtkleur is dan ook heel bepalend voor de sfeer. Met de huidige lamptechnologie kan je kiezen uit verschillende tinten of lichtkleuren. Als trendsetter in designverlichting stelt Delta Lighte alvast enkele energiezuinige sfeermakers voor.

Warm versus koud

Smaken verschillen: sommige mensen houden van warm licht, andere van koud. Hoe dan ook hebben beide lamplichtkleuren hun voordelen. Zo is warm wit licht - dat eerder oranjeachtig is en overeenkomt met avondlicht - ronduit sfeervol. Terwijl blauwig, koud licht even fris als het daglicht oogt en meer activerend is.

Halogeenlampen en gloeilampen geven meestal warm wit licht, maar verbruiken meer energie en gaan sneller stuk. Gelukkig kennen we vandaag degelijke alternatieven met innovatieve spaarlampen en LEDs - waarbij je telkens kan kiezen tussen warm of koud wit licht, los van allerlei kleuren. Beide types lampen zijn duurzaam en zuinig, en ook dimbaar. LEDs zijn bovendien nagenoeg onbreekbaar.

Eén armatuur, veel sferen

Kortom, koud licht in de zomer, warm licht in de winter en blacklight voor een exclusief feestje? Met de designverlichting van Delta Lighte creëer je, door een lampwissel, het gewenste klimaat. Met andere woorden, je bent niet langer beperkt in design of sfeer, want één enkele armatuur staat garant voor een waaier aan mogelijkheden.

Een sfeermaker op zich is de organische Nautiloo, een dimbare T16 80W-spaarlamp gefilterd door een lange spiraalvormige kap in Corian, waarbij je kan variëren van een fris, koud lijnvormig accent naar een grotere hoeveelheid warm licht. Achter dit materiaal lijkt het warme licht immers kouder als je het dimt, terwijl je de volle warme gloed krijgt als je helemaal aan zet.

5 architecturale én energievriendelijke staaltjes op een rij

Nautiloo: Delta Lighte kiest voor nieuw materiaal Corian

Nautiloo is een staande lamp voor T16 80 W (fluorescentielampen) en wordt uitgebracht in dimbare uitvoering. Er is gekozen voor een nieuw hoogwaardig materiaal, Corian, dat zich goed laat vormen én esthetisch is. Corian heeft de licht gesatineerde look van ongeaderde witte marmer en verspreidt een zacht en warm licht. De verticale vormgeving ontwindt zich spiraalvormig als een kort slakkenhuis. De open zijde geeft een sterk geprojecteerd licht en kan daardoor aangewend worden als wall washer (toestel waarmee je een muur gelijkmatig kan uitlichten). De gesloten zijde daarentegen geeft een bijna amberkleurig licht wat zorgt voor een intimistische sfeer. Naast zijn functionele rol kan het spiraalvormig ontwerp ook gezien worden als attractief kunstobject in het interieur. De ballast en de dimschakelaar zitten creatief verborgen in de Corian-plaat, waardoor het geheel zeer eenvoudig oogt. De zware voet, uitgevoerd in metaal, zorgt voor de nodige stabiliteit. Naast de staande lamp is er ook een gependelde versie van Nautiloo.

Switch: de asymmetrische telg uit de Corian-familie

Ook van hoogwaardig Corian vervaardigd, is de wandarmatuur Switch. Deze speels ogende armatuur kreeg een opvallende asymmetrische vorm aangemeten door een kleinere aluminium schijf in contrast te brengen met een grotere schijf uit Corian. De ongelijke vormen zorgen niet alleen voor een spanningsveld, ze verbergen meteen ook de fitting. In Switch wordt een circuline-lamp (een cirkelvormig gebogen spaarlamp) van 22 Watt (klein model) of 55 Watt (groot model) geplaatst. Door haar ronde vorm licht de schijf bovendien egaal op.

Cyclon: buitenaards mooi object - winnaar IF Product Design Award 2007

In de reeks circuline-armaturen presenteert Delta Lighte Cyclon: het verlichtingstoestel dat onmiddellijk tot ieders verbeelding spreekt. Ook tot die van de jury van de internationale IF Product Design Award 2007 die Cyclon tot winnaar uitriep. De rubbersluiting in het midden laat bij Cyclon een makkelijke schroefloze lampvervanging toe, en snijdt het toestel evenwichtig doormidden. Cyclon verlicht de ruimte zowel direct als indirect en kan als ruimteschip/kunstobject perfect deel uitmaken van het interieur. Het verlichtingstoestel bestaat als pendel, wandarmatuur of als plafondverlichting.

O2-Oxygen: Delta Lighte brengt zijn grootste lichtarmatuur op de markt

Met O2-Oxygen brengt Delta Lighte één van zijn grappigste, verbazingwekkendste en tevens grootste armaturen op de markt. De vorm bestaat net als een halter uit twee bollen en een staaf, bestaande uit polyethyleen en aluminium. De voorschakelapparatuur zit ingewerkt in de aluminium buis. De bollen worden in drie diameters aangeboden en kunnen feilloos met mekaar worden gecombineerd. Allerlei spannende en speelse creaties en composities zijn mogelijk: moleculaire combinaties, DNA-structuren of een vloed van planeten. De mogelijkheden naar sfeercreatie zijn legio, aangezien de bollen zowel met kleurverlichting (RGB LED) als compact fluorescentie (26 tot 42 W) kunnen worden gevuld.

Cumulus: de volgende reus in een reeks speelse verlichtingsobjecten Na de speelse O2-Oxygen drijft voortaan ook Cumulus door het lichtfirmament van de trendy oversized lichtobjecten. Deze kleine reus is er als pendel of wandlicht met 1 of 2 circuline-spaarlampen van 55 W, al dan niet dimbaar. Deze ultragrote lichtband vormt een speelse noot in een grote ruimte, maar past evengoed in een hotellobby of hedendaagse loft.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide