4405
Trends in verlichting
Gepubliceerd: 31-08-2015 Laatste update: 08-06-2023

Met het najaar in aantocht zijn alle schijnwerpers gericht op de sfeer binnenshuis, de gordijnen gaan steeds vroeger dicht en dan is een beetje extra licht geen overbodige luxe. Gelukkig is er keus te over op het gebied van sfeerverlichting en sluiten de laatste nieuwe collecties naadloos aan op de woontrends van het komende seizoen! Vooral de Scandinavische trend is populair en daar zijn de onderstaande verlichtingstijlen perfect mee te combineren.

Industrieel is hot!
De industriële lamp is bijna niet meer weg te denken als het gaat om trends in verlichting. Zo zagen we de afgelopen jaren vooral veel grote en mat kleurige fabriekslampen, tegenwoordig zien we een toenemende diversiteit in het materiaal zoals aluminium, gietijzer of zink. Ook de kleinere opengewerkte zgn. kooilampen geven een stoere industriële look aan het interieur.

Koper trend
Terug van weggeweest: koper! We zagen dit materiaal al wat langer in het interieur maar nu zien we ook steeds meer lampen in dit materiaal. Veel koperen lampen hebben een industrieel karakter maar kunnen ook een hele chique sfeer geven aan het interieur. Hierdoor is een koperen lamp met veel verschillende stijlen te combineren.

Een draadje los
Een nieuwkomer en de trend van 2015 op het gebied van verlichting is de draadlamp. Draadlampen zijn gemaakt van draden van touw, plastic of metaal en verkrijgbaar in veel verschillende vormen en kleuren.

Een leuke combi
Met het overweldigende aanbod van te leuke lampen is het niet makkelijk om een keuze te maken. Ook daar is een oplossing voor want waarom hang je niet meerdere lampen bij elkaar? Kies bijvoorbeeld een aantal verschillende modellen in een zelfde kleur of hang juist dezelfde lampen in diverse kleuren speels in verschillende hoogtes aan het plafond. Gegarandeerd succes!

Gelukkig hoeft je niet ver te zoeken naar deze trendy lampen. Op directlampen.nl shop je de lampen volgens de laatste woontrends en zet je jouw interieur dit najaar in een handomdraai in de spotlights.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide