6142
Review: smartverlichting van Nedis Smartlife
Gepubliceerd: 19-02-2020 Laatste update: 20-03-2022

Wat nou als je vanuit je luie stoel je verlichting kunt regelen met je stem of smartphone? Het licht kunt dimmen als je gezellig op de bank ploft of het vanuit een andere kamer aandoen? Dat kan allemaal met smartverlichting. Nedis SmartLife biedt slimme lampen die je zonder extra benodigdheden kunt gebruiken – wel zo handig voor de techniek leken onder ons. Benieuwd naar deze lampen? In dit artikel lees je ons oordeel over de smartverlichting van Nedis SmartLife.

Het lampje gaat branden - letterlijk

Wil jij je huis upgraden met smartverlichting, maar heb je geen zin in het aansluiten van hubs en brigdes? Nedis SmartLife biedt smartverlichting waar geen technisch knowhow voor vereist is. Nu kunnen wij ons best redden op technisch gebied, maar als je het hebt over hubs en gateways die je vaak nodig hebt bij zulke verlichting, zakt de moed ons in de schoenen. Het idee van Nedis SmartLife sprak dus erg aan: genieten van slimme verlichting, zonder gedoe.

inspiratiebrochures1.png

2.jpg

Bij het uitpakken van de lampen valt al één ding op: de handleiding is lekker compact. Geen ellenlange beschrijvingen, maar een duidelijk stappenplan voor het installeren van de smartverlichting. Het lampje gaat dus al snel branden - letterlijk en figuurlijk.Het enige dat nodig is: een werkende wifiverbinding. In een handomdraai kunnen we de verlichting bedienen via de handige Nedis SmartLife app. Daar kun je de lamp aan- en uitklikken en dimmen, zonder daar een extra dimmer voor te hoeven aansluiten. Een groot pluspunt!

3.jpg

Elegant design

Iets anders dat opvalt: de lampen zijn prachtig! Niks geen saaie LED-lamp, maar een elegant design dat prachtig staat in een lampenkap van glas, of in ons geval, een rieten lamp. Daarbij is het licht dat de smartlamp geeft zacht en warm. Al zou de lamp niet slim zijn, we zouden hem alleen om het uiterlijk al aanschaffen…

Makkelijk in gebruik

De installatie verliep op rolletjes, hoe zit het dan met het gebruik van de smartverlichting? Naast het gebruik van de Nedis SmartLife app, kunnen we de lampen ook bedienen via Google Home. Ook deze koppeling verliep gemakkelijk, zodat we in no time gebruik konden maken van onze stem om de lampen aan- en uit te doen, en zelfs de verlichting te dimmen. Maar we ontdekten meer handige opties, zoals het instellen van een timer en het geven van namen aan de lampen. Zo kun je ook gemakkelijk via je stem de lampen bedienen. Zo fijn!

4.jpg

Meer dan alleen smartverlichting

De smartlampen van Nedis SmartLife zijn ontzettend handig: we kunnen ze na één week al niet meer wegdenken uit ons interieur. Een echte aanrader, dus. Maar de lampen zijn niet het enige wat je kunt bedienen in de slimme mobiele app. Nedis SmartLife heeft producten om je hele huishouden slim te maken: van beveiligingscamera's tot een smart energie. Ons oordeel: Nedis maakt je leven een stuk makkelijker!


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide