2110
Led verlichting
Gepubliceerd: 20-07-2016 Laatste update: 04-05-2021

Het is alweer even geleden dat de gloeilamp was uitgevonden door Thomas Edison. Ruim een eeuw lang hebben we onze woningen verlicht met het traditionele peertje. Sinds 2012 is de verkoop van de gloeilamp echter verboden omdat hij erg milieu onvriendelijk is en een slecht rendement geeft. Gelukkig hebben we tegenwoordig een goed alternatief; de ledlamp.

De afkorting Led betekend light emitting diode ofwel een licht uitstralende diode. We kennen 2 soorten led verlichting; de low powered leds, zoals bijvoorbeeld het rode lampje op de tv of een camera en de high powered leds, dat zijn de ledlampen die een ruimte kunnen verlichten.

Led verlichting heeft vele voordelen in vergelijking met gloeilampen en halogeen lampen. Een van deze voordelen is dat ze energiezuinig zijn. Met ledlampen bespaar je al snel 80-90% energie. Daarnaast gaat ledverlichting een stuk langer mee. Daar waar een gloeilamp ca 1000 uur meeging en een spaarlamp 5000-10.000 uur kunnen ledlampen wel 35.000 uur branden.

Een ander voordeel is dat als je een ledlamp aanzet je direct het volle licht hebt. Een spaarlamp daarentegen moet altijd eerst even opwarmen. Ledverlichting heeft hier dus geen last van. Handig dus als je gelijk je kamer goed wilt verlichten. En de tijd van je vingers verbranden aan de lamp is met ledverlichting ook voorbij want led lampen worden wel warm maar lang niet zo heet als een gloei of halogeenlamp.

Ledverlichting is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en ook alle kleuren en vormen zijn mogelijk. Neem maar eens een kijkje op de website van Budgetlight.nl waar je een uitgebreide collectie vind van Philips led lampen. Philips loopt al jaren voorop in de ontwikkeling van verlichting en zo ook in die van led lampen. Zo kan je de Philips led lampen tegenwoordig ook dimmen voor het creëren van een beetje extra sfeer.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide