Verlichting zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar het is ook heel praktisch. In dit artikel delen we je een aantal handige tips voor de juiste verlichting in de slaapkamer. Na het toepassen van al deze punten wordt de slaapkamer pas echt een fijne plek.

Langzaam maar zeker raken steeds meer mensen overtuigd van de voordelen van LED verlichting. Toch is nog lang niet iedereen overgestapt naar LED verlichting en dat is ontzettend jammer. LED verlichting kent namelijk behoorlijk wat voordelen ten op zichte van andere verlichting, niet alleen voor het milieu maar ook voor jouw portemonnee. Laten we de voordelen van LED verlichting eens op een rijtje zetten.

De tijd van gloeilampen en zelfs van halogeenverlichting is nu dan toch echt voorbij. Na de gloeilamp wordt nu ook de halogeenlamp in de ban gedaan. Vooral de iets oudere generatie steigert nog wel eens bij het afscheid van de gloeilamp. Is het de nostalgie die de weerzin tegen de led lamp aanwakkert? Of zijn het misschien toch grotendeels onterechte vooroordelen? Misschien kan ik je overtuigen om er toch nog eens over na te denken. De led lamp is namelijk al lang niet meer die lelijke lamp met dat koude licht die het jaren geleden was. Er zijn tegenwoordig vele varianten beschikbaar en voor elke gloeilamp is er wel een alternatiefmet deze verbeterde techniek te vinden.

Led verlichting zien we tegenwoordig bijna overal. Niet zo gek want met Led zijn er ontzettend veel mogelijkheden en het gebruik van ledverlichting is energiezuinig en zeer goed voor je portemonnee. Als je een led lamp vergelijkt met de gloeilamp van vroeger dan bespaar je met led zo;n 80 - 90% aan energie. Dat tikt lekker aan. Maar led heeft meer voordelen. Wij noemen er een paar voor je op.

Ben je niet bang om een statement te maken? Zet de Banana lamp van Seletti dan in je woonkamer. Deze opvallende lamp ziet eruit als een banaan. Hij heeft een goudkleurige schil van hars, een banaan van glas en is ontworpen door Studio Job.

LED verlichting is al jaren niet meer weg te denken uit ons interieur. Dat is niet zo vreemd, want met LED is er qua verlichting veel mogelijk. Zeker als het gaat om LED inbouwspots kunt u eindeloos variëren tussen verschillende sferen in bijvoorbeeld uw woonkamer. LED inbouwspots zijn niet alleen makkelijk te integreren in het plafond, maar zijn daarnaast ook nog eens heel energiezuinig en hebben een lange levensduur. Bent u opzoek naar een perfecte lichtverdeling in uw woonkamer? Dan zijn dimbare LED inbouwspots een goede keuze.

Heb jij er al eens van gehoord? Je eigen verlichting samenstellen met een strijkijzersnoer? Wij tot op heden ook nog niet maar daar komt snel verandering in want we hebben een superleuk concept ontdekt; Creative Cables.

Verlichting kennen we in vele soorten. Voor elke functie is er wel een aparte soort verlichting verkrijgbaar en naast de functie kijken we ook naar de sfeer. Verlichting is een belangrijk onderdeel van je interieur maar welke soorten zijn er nou eigenlijk en wat zijn de eigenschappen van de verschillende soorten lampen.

Heb je jouw interieur helemaal naar eigen wens ingericht? Dan zal er waarschijnlijk een uitgesproken stijl in je woning te zien zijn. Onbewust kiezen we vaak toch decoratieve items, kleuren en stijlen die binnen eenzelfde smaak passen. Of je hier nu bewust of onbewust mee bezig bent – het resultaat is een design interieur. Om dit interieur nu de puntjes op de i te geven dat het verdiend, is het belangrijk om hier passende verlichting bij te vinden. Om je een eindje op weg te helpen hebben we een aantal toffe trends voor verlichting voor je op een rijtje gezet – gegarandeerd dat er een helemaal thuis past in jouw design interieur.

 1. Opvallende materialen
  We zien tegenwoordig steeds meer opvallende materialen terugkomen in de woninginrichting. Niet alleen materialen als hout en beton, maar ook koper en messing komen steeds vaker terug in het design interieur. De lampenmarkt spelen hier op in met passende lampen in unieke stijlen. Een houten model met een neutraal en natuurlijk karakter geeft een fijne, warme uitstraling in keuken en woonkamer. Of juist die stoere, grove betonlamp om je industriële stijl helemaal af te maken. Lampenwinkels zoals bijvoorbeeld deze verlichtings webshop van Lampen24 bieden ons steeds meer keuze en mogelijkheden om de sfeer in ons interieur helemaal naar eigen hand te zetten.

 2. Draadlampen
  Ook geometrische vormen zijn tegenwoordig ongelooflijk hip en modern. Van geometrische prints op kussens tot geometrische waterkokers; je kan het je zo gek niet bedenken of je komt het wel tegen. Er zijn dan ook prachtige design wandlampen, plafondlampen en vloerlampen beschikbaar met eenzelfde design. Deze hippe draadlampen passen eigenlijk wel in ieder design interieur. Of je nu een landelijke uitstraling in de woning treft of een strakke en moderne. Een draadlamp vult iedere woonstijl op een unieke manier aan. Van strakke geometrische vormen tot simpele kale draden; de draadlamp is uniek en hierdoor krachtig in design.

 3. Kleur in huis
  Net als in de mode komen kleuren ook in de woning steeds meer voor. Waar jaren geleden de strakke, neutrale kleuren de boventoon voerden, wordt er tegenwoordig weer veel meer met kleur gespeeld. Knalkleuren als geel, oranje of zelfs pimpelpaars worden op tal van manieren gebruikt. Of je nu een hele wand in knalkleur giet of liever accenten legt met kussens en plaids. Ook de lampenaanbieder voorzien ons maar al te graag van wat kleur in huis. Leuke fel gekleurde lampen met fijne materialen sieren niet alleen de slaapkamer, maar ook woonkamer, keuken en kantoor.

 4. Natuurlijke materialen
  Minder opvallend in materiaalkeuze maar wel zo authentiek zijn de lampen van natuurlijke materialen. Grote, houten handgesneden geweien sieren de plafonds van slaapkamers. Ook handige DIY’ers gaan maar al te graag aan de slag met grote stukke hout om hun creativiteit even op de vrije loop te laten gaan. Niet alleen zijn deze natuurlijke materialen ongelooflijk aangenaam in de woning, ze zijn ook bij uitstek geschikt om moderne, strakke design woningen wat te breken. Ideaal om te combineren, te verwarmen of gewoon op te leuken.