Lampen zijn onmisbaar in huis. En wel om 3 redenen! Ze werpen licht op ons doen en laten, brengen sfeer én vormen een design element in je interieur. In dit artikel vertellen we meer over de 3 functies van verlichting en hoe je lampen op slimme wijze onderdeel maakt van je woning.

Elk jaar zie je andere trends op het gebied van wonen. Hoe zit dat in 2019 met de lampen in ons interieur? Welke designs zijn favoriet? Wat voor kleuren en materialen zie je dit jaar veel terugkomen? Laat je inspireren door de trends in verlichting anno 2019!

Verlichting in huis en tuin is natuurlijk in de eerste plaats functioneel. Maar met de juiste keuze voor je lampen breng je vooral ook heel veel sfeer aan in een woonruimte. Bovendien kun je lampen héél goed gebruiken om een interieurstijl mee te benadrukken! In dit artikel ontdek je hoe je huis gezellig wordt van landelijke lampen: sfeermakers pur sang.

Op het moment zie je in winkels bijna alleen nog maar LED-verlichting. De EU ziet ook graag dat we massaal overstappen op LED om zo het totale energieverbruik omlaag te brengen. Daarom mogen de gloeilamp en nu ook de halogeenlamp niet meer geproduceerd worden in de EU.

Led lampen zijn niet alleen veel zuiniger dan halogeen- of gloeilampen, maar geven ook mooi en helder licht af. Bovendien wordt ledverlichting niet warm. Dat maakt ze ideaal om op bijzondere en bizarre plekken in je interieur te gebruiken! 5 inspiratietips op een rij:

De landelijke woonstijl is razend populair, en dat is niet zo verrassend: in deze tijd van overvolle agenda’s willen we graag thuiskomen in een huis dat rust en sfeer uitstraalt. Een landelijk interieur zit vol natuurlijke materialen, neutrale kleuren, zachte stoffen en harmonie. Met een houten vloer, een schapenvachtje en een oud witte buffetkast kom je al een heel eind! Maar hoe zit dat met de landelijke verlichting? Wij geven je tips.

Stel u wilt uw woonkamer, kantoor of winkelruimte verlichten, maarhet moet flexibel zijn. Dan is het niet handig om vaste verlichting op te hangen. Railverlichting biedt uitkomst. De rails is namelijk het enige onderdeel dat vast zit, met al het andere kunt u steeds variëren. In de rails worden namelijk spots geplaatst, die elke gewenste kant op kunnen schijnen.

Hoe zorg je ervoor dat je nieuwe huiskamer goed én gezellig verlicht wordt? Je kunt natuurlijk een lichtplan laten opstellen en de verlichting volledig overlaten aan een professional. Maar het is ook erg leuk om zelf aan de slag te gaan. Met deze tips kom je een heel eind!

Vertrek in gedachten naar het Verre Oosten; met rijke culturen, sprookjes die tot de verbeelding spreken, heerlijke kleuren en geuren. De Oosterse woonstijl of de Oriëntaalse woonstijl is er één vol sfeer! Hoe pas je deze toe in je interieur? Wij geven je tips.