Sfeer in huis is zeer belangrijk en kun je op verschillende manieren verzorgen. De sfeer wordt natuurlijk bepaald door de mensen in huis en ook voor een groot deel door de inrichting. Het interieur is dan ook erg van belang. Jouw interieur laat onder andere zien wie jij bent en waar jij je prettig bij voelt. Wil je meer sfeer in huis creëren dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Maak je bijvoorbeeld goed gebruik van kleuren en combinaties, passen de meubels bij de stijl waar je van houdt en is er voldoende licht. In dit artikel geven we je enkele tips die je kunt gebruiken om meer sfeer te krijgen.

Licht is meer dan alleen maar een manier om een donkere kamer te verlichten. De juiste verlichting kan een woonkamer opfleuren en meer sfeer toevoegen aan een slaapkamer. Meer licht in je huis kan een aanzienlijk verschil maken als het gaat om je gezondheid, je budget, je veiligheid en je humeur.

Lampen drukken een sterk stempel op je interieur: ze zijn de ideale manier om een woonstijl mee te benadrukken. Maar welke lampen gebruik je dan eigenlijk bij welke woonstijl? Er bestaan verschillende soorten verlichting; van kroonluchters tot vloerlampen en spotjes. Sommige zie je meer terug in de klassieke woonstijl, andere passen juist echt in een modern interieur. Ook het design, het materiaal en de kleuren spelen mee!

Lampen zijn onmisbaar in huis. En wel om 3 redenen! Ze werpen licht op ons doen en laten, brengen sfeer én vormen een design element in je interieur. In dit artikel vertellen we meer over de 3 functies van verlichting en hoe je lampen op slimme wijze onderdeel maakt van je woning.

Elk jaar zie je andere trends op het gebied van wonen. Hoe zit dat in 2019 met de lampen in ons interieur? Welke designs zijn favoriet? Wat voor kleuren en materialen zie je dit jaar veel terugkomen? Laat je inspireren door de trends in verlichting anno 2019!

Verlichting in huis en tuin is natuurlijk in de eerste plaats functioneel. Maar met de juiste keuze voor je lampen breng je vooral ook heel veel sfeer aan in een woonruimte. Bovendien kun je lampen héél goed gebruiken om een interieurstijl mee te benadrukken! In dit artikel ontdek je hoe je huis gezellig wordt van landelijke lampen: sfeermakers pur sang.

Op het moment zie je in winkels bijna alleen nog maar LED-verlichting. De EU ziet ook graag dat we massaal overstappen op LED om zo het totale energieverbruik omlaag te brengen. Daarom mogen de gloeilamp en nu ook de halogeenlamp niet meer geproduceerd worden in de EU.

Led lampen zijn niet alleen veel zuiniger dan halogeen- of gloeilampen, maar geven ook mooi en helder licht af. Bovendien wordt ledverlichting niet warm. Dat maakt ze ideaal om op bijzondere en bizarre plekken in je interieur te gebruiken! 5 inspiratietips op een rij:

De landelijke woonstijl is razend populair, en dat is niet zo verrassend: in deze tijd van overvolle agenda’s willen we graag thuiskomen in een huis dat rust en sfeer uitstraalt. Een landelijk interieur zit vol natuurlijke materialen, neutrale kleuren, zachte stoffen en harmonie. Met een houten vloer, een schapenvachtje en een oud witte buffetkast kom je al een heel eind! Maar hoe zit dat met de landelijke verlichting? Wij geven je tips.