Wist je dat verlichting in huis al gauw voor 20% van de totale energiekosten zorgt? Gelukkig zijn er veel manieren waarmee je kunt besparen op deze kosten. Een van die manieren is het vervangen van je verlichting door LED lampen. Daarmee kun je niet alleen heel wat kosten besparen, maar het vervangen van de verlichting is ook nog eens heel eenvoudig!

Je kunt je huis prachtig inrichten, maar zonder de juiste lampen en de juiste verlichting zal het aan sfeer ontbreken. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor ledlampen, vanwege de vele voordelen die dit type verlichting met zich meebrengt. Maar waar moet je op letten wanneer je deze milieuvriendelijke verlichting aanschaft?

Heb je weleens in een pashokje kleding gepast, terwijl er boven je een grote tl-balk voor verlichting zorgde? Grote kans dat je behoorlijk ongelukkig was toen je in de spiegel keek. Dit soort felle verlichting zorgt ervoor dat je er over het algemeen niet op zijn flatteust uitziet. Gelukkig zien steeds meer winkels dit in, en kiezen zij voor verlichting die er weliswaar voor zorgt dat je alles goed kan zien, maar dan wel op zo’n manier dat je je niet rot hoeft te schrikken als je in de spiegel kijkt.

Sommige lampen zijn vooral bedoeld om de eettafel of zithoek goed te verlichten; andere zijn echte sfeermakers. Kies je een vloerlamp of wandlamp voor die kale hoek in de woonkamer? En wat voegt een tafellamp precies toe?

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting voor in je huis, maar zie je door de goedverlichte bomen het bos niet meer? Dat is niet zo gek, want je kunt uit wel duizenden verschillende lampen kiezen. Het nadeel hiervan is dat ze allemaal zo op elkaar beginnen te lijken. Verschillende interieurstijlen lopen steeds meer in elkaar over en zo weet je eigenlijk niet meer of die balk met hanglampen nu industrieel of juist landelijk getint is. Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit, maar om je op weg te helpen krijg je hieronder enkele voorbeelden van werkelijk originele verlichtingsopties voor in je huis. Zit er iets voor je bij? Bekijk het hieronder!

Wat nou als je vanuit je luie stoel je verlichting kunt regelen met je stem of smartphone? Het licht kunt dimmen als je gezellig op de bank ploft of het vanuit een andere kamer aandoen? Dat kan allemaal met smartverlichting. Nedis SmartLife biedt slimme lampen die je zonder extra benodigdheden kunt gebruiken – wel zo handig voor de techniek leken onder ons. Benieuwd naar deze lampen? In dit artikel lees je ons oordeel over de smartverlichting van Nedis SmartLife.

De keuze is reuze op lampengebied, en daarom praten we je in dit artikel bij over TL-verlichting. Deze verlichting is heus niet alleen geschikt voor je schuur of garage, want ook in je woning zelf kun je TL-verlichting op een handige en vooral originele wijze inzetten. En dat is echt niet zo slecht voor het milieu als je misschien denkt! Weten wat je kunt doen met TL-verlichting in je interieur? Lees dan gauw verder.

Het is niet voor niets dat inbouwspots ontzettend populair zijn. Deze energiezuinige verlichting heeft namelijk heel wat voordelen. Saai? Welnee, want met LED inbouwspots kun je heel wat kanten op. Benieuwd hoe jij een willekeurige kamer in je woning kunt upgraden met LED inbouwspots? Lees dan gauw verder!

Vijf jaar geleden gebruikten we af en toe een ledlamp als lichtbron (20%); vandaag de dag zijn ledlampen de regel, geen uitzondering. Steeds meer mensen stappen omwille van energiebesparing over naar led verlichting, maar ook vanwege de eindeloze creatieve mogelijkheden. Wat zijn anno 2019 de grootste trends op het gebied van led- verlichting?