Wederom een stoere, industriële designlamp van Seletti. De Seletti Multilamp Vloerlamp Metaal bevat zes lampenkapjes, die met het metaal frame samen één lamp vormen. De lamp lijkt geïnspireerd op een stadionlamp. Zet het interieur in de spotlights!

De Seletti Multilamp Vloerlamp Metaal is een bijzonder stoere lamp. Deze design vloerlamp is ontworpen door Emanuele Magini. De zes lampenkapjes hebben ieder een eigen lichtbron, toch is het licht zacht en sfeervol.

De zes lampjes komen samen in het metalen frame. De vloerlamp is 180 centimeter hoog.

Klik hier voor meer informatie of om de Seletti Multilamp Vloerlamp direct te bestellen.

De Tradition tafellamp is ontworpen door Kasper Ronn en Jonas Bjerre-Poulsen. Met het ontwerp zijn ze geïnspireerd door Japanse sferen en Noord-Europese materialen. Het tafellampje heeft een simplistisch design met enorm veel sfeer. Het tafellampje heeft een hoogte van 25 cm.

Hierdoor ideaal als sfeerlicht op tafel of bij het bed. Het lampje heeft een speels koord dat mooi af steekt bij het eikenhout. Het snoer van de lamp heeft een lengte van twee meter en is voorzien van dimmer.

Heerlijk om op te kauwen én aan het plafond te hangen. Maar aan het plafond hangen we natuurlijk geen echte kauwgombal maar de lamp van designer Katja Pettersson!

Goed nieuws voor de liefhebbers van lekker eten én mooie design producten. Met de Parmesan Cheese Lamp is deze geliefde Italiaanse kaas binnen handbereik van iedereen. De lamp is niet gemaakt van echte kaas, maar heeft wel dezelfde details en grootte als een echte Parmezaanse kaas. Een uniek product dat past in het interieur van elke liefhebber van lekker eten.

De makers van de Parmesan Cheese Lamp, deden hun inspiratie op tijdens een culinaire vakantie door Italië. Door hun bezoek aan een Parmezaanse kaasboer raakten ze onder de indruk van het hele proces rondom deze kaas. Als echte kaasliefhebbers besloten ze deze inspiratie om te zetten tot een product: de Parmesan Cheese Lamp. Deze lamp heeft een authentiek binnenwerk van gelakt wit staal.

Luxe versie

Inmiddels is er ook een luxere versie van de lamp beschikbaar; de Parmesan Cheese Lamp DLX. Voor de liefhebbers van die andere Italiaanse kaas is er de Parmesan Cheese Lamp Grana. Deze lampen zijn afgewerkt met een groot RVS binnenwerk en een bijpassend armatuur.

Net echt

De lampen zijn bijna niet te onderscheiden van een echte Parmezaanse kaas. Ze hebben dezelfde grootte (diameter 43 cm) en zijn voorzien van dezelfde unieke details die deze kaas zo herkenbaar maken. Uiteraard zijn de lampen niet van echte kaas gemaakt, maar van een mooie kunststof kap, met RVS of gelakt staal als binnenwerk. Een echte eyecatcher in elke keuken of boven de eetkamertafel.

Ander uniek design

Naast de Parmesan Cheese Lamps heeft Qucina enkele andere lampen in het assortiment. De Qolino Lamp; een speelse lamp in de vorm van een vergiet. En voor koffieliefhebbers de Coffee Lamp, gemaakt van een authentiek, groot koffieblik.

Deze unieke lampen zijn te koop via www.parmesancheeselamp.com.

Vanaf nu geen saaie spaarlampen meer, maar echte designlampen die gezien mogen worden! Deze energiezuinige lampen van Plumen hebben helemaal geen kap nodig. Draai ze in een fitting en laat deze bijzondere spaarlamp de ruimte verlichten!

In samenwerking met Luceplan heeft de Franse architecte Odile Decq het verlichtingsarmatuur Pétaleontworpen. Het armatuur kan worden gedefinieerd als een sierlijk zwevend bloemblaadje dat zacht, egaal wit licht verspreidt. Maar de werkelijk bijzondere eigenschap van dit object met een organische vorm, is de manier waarop de lamp geluid absorbeert.

Het armatuur, bekleed met witte stof, bevat een speciaal geluid absorberend paneel (Ecophon Solo).Dit verbetert het akoestisch comfort in iedere omgeving. Hoewel het armatuur ideaal toepasbaar is voor gebruik in composities met meerdere Pétales in bijvoorbeeld een grote ruimte in openbare en/of semi-openbare gebouwen, voert Pétale ook al zijn functies perfect uit toegepast als 'solist' in een meer huiselijke omgeving.

Er is niets mooiers dan de ochtendzon die door de mist schijnt. Het effect van dit natuurverschijnsel is nu ‘gevangen’ in deze hanglampen, met een subtiel kleurverloop. Marc Th. Van der Voorn ontwierp de lampen voor AAN-UIT. Ze hebben een gekleurde print aan de binnenkant van de kap. Als de lamp uit is, is er aan de buitenkant nauwelijks iets te zien, maar zodra de lampenkap verlicht wordt zie je het mooie kleurverloop.

De kap gloeit op, terwijl het licht ongekleurd op tafel schijnt. De lamp is verkrijgbaar in drie kleurverlopen: Van roze naar blauw, van geel naar blauw of van grijs naar wit. Bron: Perscentrum Wonen 

De bijzondere kroonluchter Downstairs begon als Stairway to heaven, een project voor een theatercafé, niet ver van de studio van ontwerper Bertjan Pot. Deze kroonluchter is echter geen standaard eyecatcher van glanzend metaal en glimmende kristallen. Hij is namelijk gemaakt van een veiligheidsladder met gloei- of LED-lampen! Downstairs is er in 3 maten met 4, 6 en 8 treden.

Led is niet alleen goed voor het milieu, maar biedt ook eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van verlichting. IKEA vertaalt deze mogelijkheden naar betaalbare en vernieuwende designs. Led-lampen zijn namelijk zo klein dat ze in ieder denkbaar lampdesign passen.