De Oliv hanglamp van Graypants is een bijzondere lamp met een unieke vorm. De lamp is een echte sfeermaker in huis, want het warme licht en het materiaal van de lamp hebben een prachtige uitstraling. De kracht van de lamp zit in het materiaal. De lamp is namelijk gemaakt van verschillende laagjes gerecycled karton en is volledig handgemaakt. Ook leuk, het productieproces van de lamp is milieuvriendelijk en verantwoord. Dit maakt de lamp niet alleen een eyecatcher in uw interieur, het is een lamp met een verhaal.

Wist u dat de kartonnen lagen van deze lamp gesneden zijn met een speciale lasertechniek? Met deze speciale lasertechniek worden er losse kartonnen ringen uitgesneden die samen het design van de lamp bepalen. Tijdens het proces wordt de onderkant van het karton glad gebrand, waardoor de lamp een lichte aromatische geur kan dragen. Na enige tijd zal deze geur vervagen.

De lamp wordt geleverd met fitting (exclusief lichtbron) en is voorzien van een 2 meter lang snoer. De lamp is behandeld met een niet-giftig brandvertragend middel voor extra brandveiligheid. Wilt u de lamp reinigen? Dan kunt u de lamp het beste stofvrij maken met een luchtspray.

Deze opvallende lamp geeft dankzij de verschillende lagen karton prachtig sfeerlicht.

Naast de Oliv hanglamp zijn er nog veel meer Graypants lampen verkrijgbaar

Bekijk hier het foto album met nog meer Graypants lampen

De Nothing van Luceplan is een uiterst conceptueel ontwerp dat LED’s terugbrengt naar hun essentie: 'little nothings’ – die niettemin wel capabel zijn om ruimtes te verlichten.

Nothing is meer een object te noemen, dat fungeert als armatuur. Een dun laser-gesneden plat oppervlak van aluminium, ontwikkeld door Gomez Paz middels een complex proces van wiskundige berekeningen. Hierop zijn elektronische circuits en LED’s verbonden. Door aan beide uiteinden van de aluminiumplaat te trekken, ontvouwt zich een zeer licht driedimensionaal verlichtingsobject.

Nothing - zoals de naam al zegt - behelst praktisch niets. Het bevat geen diffuser en geen echt lichaam. Het is slechts een eenvoudige, maar intelligente plaat dat via een witte achtergrond licht reflecteert en verspreidt. Dat maakt ‘Nothing’ tot een intrigerend lichtobject in de ruimte.

Licht en strak. Voor een heerlijke, lange zomer presenteert Patrick Tummers van Lamp Atelier zijn nieuwe ontwerp Hanoi. Terwijl een zomerbriesje de gordijnen laat bewegen, zorgt de lamp met zijn linnen kap voor serene rust in de woonkamer.

De CMYK lamp van de Nederlandse ontwerper Dennis Parren geeft geen gewone maar gekleurde schaduwen. De lamp combineert wit licht met LED verlichting in rood, groen en blauw wat resulteert in schaduwen in cyaan, magenta en geel op de muur. Het maken van schaduwpoppetjes was nog nooit zü³ kleurrijk!


Bron: Perscentrum Wonen

Wandarmaturen zijn absolute sfeermakers in het interieur. Ze staan garant voor discreet, indirect en sfeervol licht, zowel op- als neerwaarts. Zo ook Trapz. De afgeplatte cilinder is voorzien van
twee uitsparingen die de vorm hebben van een trapezium. De uitsparingen zorgen voor een bijzonder licht- en schaduwspel op


Split: nieuwsgierig licht

Split is een wandarmatuur die bestaat uit één geplooide plaat met een fijne sleuf van waaruit het licht naar buiten straalt. De symmetrische vormgeving van Split benadrukt de architectuur van de woning. Ideaal voor ruimtes die baat hebben bij sfeervolle verlichting zoals zithoek, slaapkamer of gang.

TrumpLight voert boventoon in elk interieur De TrumpLight van WHITE II WHITE voert de boventoon in elk interieur. Door de bijzondere staander, een verzilverde trompet, heeft deze exclusieve designlamp een chique uitstraling en is een kunstwerk op zich. Door de zilverkleurige binnenzijde van de lampenkap geeft de reflectie van de lichtstralen als de lamp aan staat een prachtig effect. De TrumpLight verfraaid dus zonder meer elke woon-, studeer-, slaapkamer, entree of kantoor.

De verzilverde TrumpLight is ook verkrijgbaar met zwarte voet, lampenkap met zwart aan de buitenzijde en zilverkleur aan de binnenzijde. Of met een goudkleurige TrumpLight met zwarte voet en lampenkap met zwart aan de buitenzijde en goudkleur aan de binnenzijde.

De TrumpLight van WHITE II WHITE is te verkrijgen via www.whiteiiwhite.com en heeft een adviesverkoopprijs van € 895.

Aan bijzondere lampen is tijdens de designweek in Milaan geen tekort. Outline is een stoere lamp van ontwerper Peter van de Water voor Gispen. Het materiaalgebruik is terug gebracht tot de essentie. Wat overblijft zijn de contouren, oftewel de Outline!

We zagen het al bij Woonmodetrends Go Green! en Into the Wild; groen is hot! Ontwerper Roderick Vos maakt Milaan een stukje groener met zijn Bucketlights. Volgens de ontwerper hebben planten een goed effect op de werkruimte en zorgen ze voor extra zuurstof.

Door een lamp in emmer-vorm te maken combineert Vos de verlichting met planten. Met een Bucketlight creëer je een mooi verlichte én groene ruimte. Go Green! Bron: Perscentrum Wonen

Deze karakteristieke hanglamp van La Chaise Longue heeft de vorm van een hoed. Het materiaal, de kleur en de gouden binnenkant van de lamp maken de lamp een echte eyecatcher in het interieur. De lamp geeft prachtig warm licht en is dus een echte sfeermaker.

Klik hier om deze bolhoed hanglamp te bestellen.