De standaarden van ruimte en creativiteit doorbrekend, creëert Sabrina Fossi de minimalistische Shape Lamp. Ze haalde inspiratie uit het silhouet van een klassieke lamp voor op een nachtkastje. Het doel van de jonge Italiaanse was om de grootte te beperken tot een minimum, en terwijl de functie maximaal te accentueren. Met zijn sterke contouren die een ode aan pop art vormen heeft Sabrina een iconische vorm gemaakt waarmee ze bewijst het helderste licht te zijn in een slinger van andere generieke lampen.

Alle producten zijn handgemaakt om ervoor te zorgen dat ze per stuk geleverd kunnen worden. Hierdoor kunnen de kleuren en houtpatronen verschillen van de afbeeldingen.

Weet je nog hoe je in je kindertijd met blokken speelde? Ontdek je creativiteit opnieuwe met Spiellampe… meer dan een lamp! Je kunt de vorm en de richting waarin de lamp schijnt veranderen afhankelijk van je stemming en verbeelding. Kun jij hem precies maken als jij wilt? Wil je nieuwe dingen ontdekken? Deze lamp stimuleert je verbeelding en creativiteit naast zijn normale toepassing en is erg leuk om mee te spelen!

De Hemmesphere lampen collectie van Massow design, combineert prachtig vormgegeven hout met de industriële uitstraling van een kale gloeilamp, om tot deze uitgesproken collectie te komen. Het ontwerp gaat verder dan lamp zelf door het creëren van unieke schaduwen die elke ruimte een gevoel warmte en sfeer geeft. Door het gebruiken van Japanse invloeden stalen de lampen rustig en vredigheid uit door het gebruik van zeer strakke lijnen en briljant vakmanschap. De zeer subtiele stukken brengen geweldige energie in elke ruimte.

Een gebroken gloeilamp functioneert niet, of … ? Dit lampje breekt met de stereotypen van ons dagelijks leven. Door slim gebruik te maken van een krachtige LED, wordt de lichtbron(gloeilamp) de lampenkap, en wordt het onmogelijke mogelijk. De lamp is gemaakt van handgeblazen hittebestendig Pyrex glas, en heeft daardoor geen scherpe randjes en is veilig om aan te raken. De gebruikte power LED is milieuvriendelijk en een bijna onbreekbare lichtbron vergeleken met een standaard gloeilamp.

HOE WORDT HET GEMAAKT

De Ceci bestaat uit hand geblazen pyrex glas en aluminium fitting.

Beginnend met een klassieke abat-jour silhouet en er vervolgens ermee spelen: uit elkaar halen in verschillende verwijderbare secties, husselen en ze weer in elkaar zetten. Het is een altijd veranderend object met een van oorsprong architectonisch karakter. Een simpel figuur, een idee, een lamp die verlicht en creativiteit aanspoort. HOE WORDT HET GEMAAKT

Babele is een tafellamp gemaakt van 18mm dik houten secties (esdoornhout of mahoniehout). Hij is ontwikkeld om een 80mm dikke plexiglas buis. Het licht wordt verzorgd door een energiebesparende lamp van 18Watt aan de binnenkant van de buis.

Door het natuurlijke materiaal hout te gebruiken wordt de vorm van de blootgestelde lampenbol mooi weerspiegeld, dit zorgt voor een sierlijk samenspel. Perfecte lamp voor het centrum van een kamer of in een cluster boven een werkblad, tafel of eiland, de Aura transformeert elke ruimte.

HOE WORDT HET GEMAAKT

De Hemmesphere lampen collectie van Massow design, combineert prachtig vormgegeven hout met de industriële uitstraling van een kale gloeilamp, om tot deze uitgesproken collectie te komen.

Het ontwerp gaat verder dan lamp zelf door het creëren van unieke schaduwen die elke ruimte een gevoel warmte en sfeer geeft. Door het gebruiken van Japanse invloeden stalen de lampen rustig en vredigheid uit door het gebruik van zeer strakke lijnen en briljant vakmanschap. De zeer subtiele stukken brengen geweldige energie in elke ruimte.

Wie is Anne | Lighting? Anne komt uit een familie met de roots in de verlichtingsbranche. Haar vader, groot- en overgrootvader zijn goed voor meer dan 80 jaar ervaring. De kennis en inspiratie gebruikt ze van de mannen, maar daar geeft Anne | Lighting een eigen twist aan. Samen met haar moeder gooit ze alles over een andere boeg en pakt ze haar kans.

Wat zegt Anne?
‘’Anne | Lighting is een fantasie die werkelijkheid is geworden. Het is een fantastische ervaring om samen met mijn moeder te ondernemen. Niets mooier dan elkaar aanvullen. We brengen veel tijd door samen en werken aan unieke concepten. Er komt veel kijken bij het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van verlichting. Zo moeten alle armaturen vanzelfsprekend aan de strengste veiligheidseisen voldoen. Het is geweldig om onze ontwerpen in eigen verpakking bij de postafdeling te zien staan. Klaar voor verzending!’’

Just keep calm and design!
Door de gedurfde, eigenwijze houding van Anne gaat de verlichtingsmarkt veranderen. Anne ontwerpt de lampen zelf. Daarin laat ze zich graag inspireren door jou, ontwerpers en interieurliefhebbers. De ‘Anne’ lampen vormen daardoor een klasse apart. Anne biedt dé perfecte oplossing voor unieke designlampen tegen een betaalbare prijs. Een stoere touch mag daarbij zeker niet ontbreken!

Waar is Anne | Lighting verkrijgbaar?
De lampen van Anne zijn verkrijgbaar bij de betere (online) woonwinkels en verlichtingsspeciaalzaken. De ambitie van Anne is om heel groot te worden. Nederland is daarin de thuisbasis, maar Anne kent geen grenzen. Ieder jaar een stapje verder! Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem dan voor meer informatie eens een kijkje op onze website www.annelighting.nl!

Eén van de woonstijlen die momenteel erg populair is, is de industriële look. Industrieel is niet alleen stoer, het is ook nog eens goed te combineren met andere stijlen. Hoewel de trend ontstaan is door fabrieken die omgetoverd zijn in woongelegenheden, hoef je niet in een fabriek te wonen om deze stijl in huis te halen! Wat dacht je van industriële verlichting voor in jouw woning? Wij hebben drie lampen van Straluma voor jou op een rijtje gezet!

Industriële plafondlamp lantaarn beton
Beton is één van de kenmerken die bij een industriële woonstijl past. Dit kan zich uiten in een tafel of keukenblad, maar ook in de verlichting. Doordat de lamp niet alleen beton bevat, maar ook in de vorm van een lantaarn is gegoten, geeft dit meteen ook een vintage look. Ideaal voor een combinatie van woonstijlen dus! Deze lantaarn is mooi in een hal, maar ook voor in de garage bijvoorbeeld.

Industriële wand- of plafondlamp met metaal
Bij een industriële woonstijl denk je misschien als eerste aan plafondlampen, omdat dit in fabrieken veel wordt gebruikt. Deze lamp is echter te gebruiken als zowel plafondlamp als wandlamp! Doordat de lamp achter een kooi van metaal zit, lijkt het alsof de lamp rechtstreeks uit de werkplaats komt. De lamp geeft genoeg licht, maar is geschikt voor energiezuinige lampen. Op het voorbeeld zie je een ronde lamp, maar hij is ook in ovaal beschikbaar! Leuk voor bijvoorbeeld in de hal, maar ook voor buiten.

Industriële spot betonlook
In fabrieken is natuurlijk goed licht nodig voor werkzaamheden. Spots zijn hiervoor erg handig. Ze zijn echter ook mooi voor in huis! Doordat er meerdere lampen in zitten, wordt de verlichting goed verdeeld over de gehele ruimte. Daarbij bevat de spot metaal in een betonlook, wat een leuk effect geeft. Niet alleen het beton, maar ook het metaal wat over de spots heen zit, geeft een industriële look. Perfect voor bij jou in huis dus, bijvoorbeeld voor in de werkkamer waar licht erg belangrijk is!

Kortom: er zijn dus genoeg mogelijkheden om industriële verlichting in huis aan te brengen, ook als je niet in een fabriek woont. Doordat er verschillende ontwerpen en materialen bij industriële plafondlampen beschikbaar zijn, kun je geheel jouw eigen persoonlijke voorkeur toepassen bij iets essentieels als verlichting!

Licht maakt ons wakker, geeft ons energie en laat ons dromen. Het is van belang voor een veilig, gezond en prettig leven thuis. Daarom komt IKEA met de Smart Lighting collectie, een nieuwe Home Smart innovatie. Deze collectie met ledlampen, lichtpanelen en -deuren maken het huis slimmer als het gaat om het dimmen en schakelen van warm naar koud licht. Het woonwarenhuis neemt hiermee - in navolging van de Wireless Charging collectie - de volgende stap in het verwerken van technologie in woonoplossingen, oftewel Home Smart. IKEA gelooft in deze slimme en betaalbare innovaties die bijdragen aan een beter dagelijks leven thuis voor zoveel mogelijk mensen. De nieuwe Smart Lighting collectie is vanaf oktober 2016 verkrijgbaar bij IKEA in Zweden, Tsjechië, Italië en België. De slimme verlichting in april 2017 in Nederland geïntroduceerd.