Eén van de woonstijlen die momenteel erg populair is, is de industriële look. Industrieel is niet alleen stoer, het is ook nog eens goed te combineren met andere stijlen. Hoewel de trend ontstaan is door fabrieken die omgetoverd zijn in woongelegenheden, hoef je niet in een fabriek te wonen om deze stijl in huis te halen! Wat dacht je van industriële verlichting voor in jouw woning? Wij hebben drie lampen van Straluma voor jou op een rijtje gezet!

Industriële plafondlamp lantaarn beton
Beton is één van de kenmerken die bij een industriële woonstijl past. Dit kan zich uiten in een tafel of keukenblad, maar ook in de verlichting. Doordat de lamp niet alleen beton bevat, maar ook in de vorm van een lantaarn is gegoten, geeft dit meteen ook een vintage look. Ideaal voor een combinatie van woonstijlen dus! Deze lantaarn is mooi in een hal, maar ook voor in de garage bijvoorbeeld.

Industriële wand- of plafondlamp met metaal
Bij een industriële woonstijl denk je misschien als eerste aan plafondlampen, omdat dit in fabrieken veel wordt gebruikt. Deze lamp is echter te gebruiken als zowel plafondlamp als wandlamp! Doordat de lamp achter een kooi van metaal zit, lijkt het alsof de lamp rechtstreeks uit de werkplaats komt. De lamp geeft genoeg licht, maar is geschikt voor energiezuinige lampen. Op het voorbeeld zie je een ronde lamp, maar hij is ook in ovaal beschikbaar! Leuk voor bijvoorbeeld in de hal, maar ook voor buiten.

Industriële spot betonlook
In fabrieken is natuurlijk goed licht nodig voor werkzaamheden. Spots zijn hiervoor erg handig. Ze zijn echter ook mooi voor in huis! Doordat er meerdere lampen in zitten, wordt de verlichting goed verdeeld over de gehele ruimte. Daarbij bevat de spot metaal in een betonlook, wat een leuk effect geeft. Niet alleen het beton, maar ook het metaal wat over de spots heen zit, geeft een industriële look. Perfect voor bij jou in huis dus, bijvoorbeeld voor in de werkkamer waar licht erg belangrijk is!

Kortom: er zijn dus genoeg mogelijkheden om industriële verlichting in huis aan te brengen, ook als je niet in een fabriek woont. Doordat er verschillende ontwerpen en materialen bij industriële plafondlampen beschikbaar zijn, kun je geheel jouw eigen persoonlijke voorkeur toepassen bij iets essentieels als verlichting!

Licht maakt ons wakker, geeft ons energie en laat ons dromen. Het is van belang voor een veilig, gezond en prettig leven thuis. Daarom komt IKEA met de Smart Lighting collectie, een nieuwe Home Smart innovatie. Deze collectie met ledlampen, lichtpanelen en -deuren maken het huis slimmer als het gaat om het dimmen en schakelen van warm naar koud licht. Het woonwarenhuis neemt hiermee - in navolging van de Wireless Charging collectie - de volgende stap in het verwerken van technologie in woonoplossingen, oftewel Home Smart. IKEA gelooft in deze slimme en betaalbare innovaties die bijdragen aan een beter dagelijks leven thuis voor zoveel mogelijk mensen. De nieuwe Smart Lighting collectie is vanaf oktober 2016 verkrijgbaar bij IKEA in Zweden, Tsjechië, Italië en België. De slimme verlichting in april 2017 in Nederland geïntroduceerd.

Het is alweer even geleden dat de gloeilamp was uitgevonden door Thomas Edison. Ruim een eeuw lang hebben we onze woningen verlicht met het traditionele peertje. Sinds 2012 is de verkoop van de gloeilamp echter verboden omdat hij erg milieu onvriendelijk is en een slecht rendement geeft. Gelukkig hebben we tegenwoordig een goed alternatief; de ledlamp.

De afkorting Led betekend light emitting diode ofwel een licht uitstralende diode. We kennen 2 soorten led verlichting; de low powered leds, zoals bijvoorbeeld het rode lampje op de tv of een camera en de high powered leds, dat zijn de ledlampen die een ruimte kunnen verlichten.

Led verlichting heeft vele voordelen in vergelijking met gloeilampen en halogeen lampen. Een van deze voordelen is dat ze energiezuinig zijn. Met ledlampen bespaar je al snel 80-90% energie. Daarnaast gaat ledverlichting een stuk langer mee. Daar waar een gloeilamp ca 1000 uur meeging en een spaarlamp 5000-10.000 uur kunnen ledlampen wel 35.000 uur branden.

Een ander voordeel is dat als je een ledlamp aanzet je direct het volle licht hebt. Een spaarlamp daarentegen moet altijd eerst even opwarmen. Ledverlichting heeft hier dus geen last van. Handig dus als je gelijk je kamer goed wilt verlichten. En de tijd van je vingers verbranden aan de lamp is met ledverlichting ook voorbij want led lampen worden wel warm maar lang niet zo heet als een gloei of halogeenlamp.

Ledverlichting is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en ook alle kleuren en vormen zijn mogelijk. Neem maar eens een kijkje op de website van Budgetlight.nl waar je een uitgebreide collectie vind van Philips led lampen. Philips loopt al jaren voorop in de ontwikkeling van verlichting en zo ook in die van led lampen. Zo kan je de Philips led lampen tegenwoordig ook dimmen voor het creëren van een beetje extra sfeer.

 

Bij het inrichten van je huis, vergeet je al snel één van de belangrijkste items: de verlichting. Toch is het juist de verlichting die voor een groot deel de sfeer in huis bepaalt. Je kunt natuurlijk zelf beslissen wat je daarmee doet: sommigen houden hun verlichting graag neutraal en onopvallend, terwijl anderen juist van hun lampen echte eyecatchers maken. Het vinden van een mooie lamp voor de hal, de keuken of voor boven de salontafel is meestal niet echt een probleem. Het is vaak veel lastiger om de ideale lamp te vinden voor boven de eetkamertafel. Waarom?

Welk type lamp komt boven de eetkamertafel?
De keuze voor verschillende lampen is enorm. Gek genoeg maakt dat het eerder moeilijker dan makkelijker om de ideale lamp te vinden. Boven de eetkamertafel heb je helemaal een moeilijke vraag, want dit is een plek waar eigenlijk alleen een hanglamp echt geschikt voor is. Wandlampen zitten te ver opzij, plafondlampen hangen te hoog, staande lampen zijn niet praktisch voor bij een tafel met stoelen… Een hanglamp is één van de weinige typen lampen die echt handig zijn boven de eetkamertafel, want je krijgt er de goede verlichting op de juiste hoogte. Echter, als dit is vastgesteld, betekent dat niet dat je keuze voor lampen erg veel wordt ingeperkt: er zijn honderden verschillende hanglampen die allemaal geschikt zijn voor boven de eetkamertafel.

Bepaal je woonstijl
De ideale hanglamp is niet zo gemakkelijk te vinden. Gelukkig helpt het al wanneer je eerst gaat nadenken over je inrichting. Meestal heb je een uitgesproken woonstijl, zoals modern, klassiek of Scandinavisch. Niet elke lamp past in elke woonstijl, dus kun je hiermee de keus al aardig inperken. Bij een moderne woonstijl denken we aan strakke lijnen en weinig poespas, een Scandinavische lamp heeft een natuurlijke, warme uitstraling en een klassieke lamp is vooral gezellig en knus. Heb je dus je woonstijl bepaalt, dan maakt dat de keuze voor een hanglamp al een stuk eenvoudiger.

Vind de ideale hanglamp voor boven je eetkamertafel
Binnen de categorie met lampen in jouw woonstijl, heb je nog heel veel keuzes. Zo kun je kiezen voor complete armaturen van verschillende materialen. Hierbij speelt vooral persoonlijke smaak een grote rol. Ben jij dol op metallic, dan zul je snel kiezen voor een verchroomde of metallic-kleurige lamp. Hou jij meer van veel tierelantijntjes, dan ga je sneller voor een luxe kroonluchter. Je kunt de keus nog verder vereenvoudigen wanneer je kies voor een relatief eenvoudige pendel, waar je lampenkappen bij kunt kopen. Dan heb je namelijk de keuzevrijheid voor een lampenkap, die je ook heel wat sneller en gemakkelijker kunt vervangen dan een hele lamp. Zodoende kun je ook verschillende lampenkappen uitproberen of er meerdere kopen en deze afwisselen. Je hebt dan telkens een nieuwe sfeer en uitstraling in je huis.

Het vinden van de ideale hanglamp is niet altijd gemakkelijk. Bedenk vooral dat ook de zoektocht naar de lamp leuk moet zijn. Daarom kun je beter online op zoek gaan naar jouw lamp, want in de ‘gewone’ winkel is de keus beperkter. Je moet dan vaak meerdere winkels bezoeken en reken maar: na een tijdje raak je dat behoorlijk beu. In een goede online webshop kun je gemakkelijk allerlei selecties maken zoals woonstijl en prijs, waardoor je een stuk gemakkelijker en sneller stuit op jouw ideale hanglamp voor boven de eetkamertafel.

Vanaf 2018 geldt in Nederland en andere landen van de EU een verbod op halogeenlampen in huiselijk gebruik. In 2012 werden ook gloeilampen al verboden. De EU wil naar energiezuinigere huishoudens, en zal in de toekomst alleen nog lampen met energielabel A of B toestaan. Althans, dat geldt voor particulier gebruik. Omdat we vrijwel allemaal halogeenverlichting in huis hebben, betekent dat dat we over moeten. Maar wat houdt dat in?

Welke lampen mag je niet meer gebruiken?
Met oog op het milieu heeft de EU besloten dat energieverspillende lichtbronnen niet meer verkocht mogen worden voor particulier gebruik. Met energieverspillende lichtbronnen worden lichtbronnen bedoeld die géén energielabel A of B hebben. Als gevolg van deze regelgeving gaat na de gloeilamp (in 2012) nu ook de halogeenlamp in de ban. Enkele uitzonderingen daar gelaten.

Uitzonderingen
Waar halogeenlampen in de regel straks enkel nog mogen worden gebruikt in de industrie of het bedrijfleven, zijn er ook enkele uitzonderingen voor de particuliere markt. Zo mag je halogeenlampen of andere energieverslindende lichtbronnen wel gebruiken als deze een speciale toepassing hebben. Denk daarbij aan lampen voor ovens of koelkasten bijvoorbeeld. Ook voor de kerstverlichting hoef je niet te vrezen; halogeen kerstverlichting blijft gewoon toegestaan.

Alternatieven
Het beste alternatief voor halogeenlampen zijn LED lampen. LED lampen gaan aanzienlijk langer mee dan halogeenlampen en verbruiken ook nog eens slechts de helft van de hoeveelheid energie van een halogeenlamp. In de aanschaf zijn LED lampen wel wat duurder. De kans is alleen wel groot dat winkels als bijvoorbeeld Action ook met betaalbare LED verlichting gaan komen; de vraag zal door de nieuwe regels alleen maar toenemen. Wil jij alvast overstappen op energiezuinige lampen, dan kun je je LED verlichting gewoon online bestellen of kopen bij elektronica- en lichtwinkels. Verdiep je vooraf wel eerst even in Lumen. Namelijk, de lichtsterkte van LED lampen wordt niet in wattages uitgedrukt maar in Lumen. Dit model helpt je omrekenen!

Gloei- en halogeenlampen vervangen voor LED gebeurt steeds vaker. Dit komt onder andere door het simpele feit dat gloeilampen haast niet meer in de winkel te vinden zijn. Daarnaast kun je flink wat energie besparen door je lampen te vervangen. Kies je voor LED, dan kun je wel €500 per jaar besparen aan aanschaf kosten en energieprijs. Maar waar moet je op letten als je je gloei- en halogeenlampen vervangt voor LED?

Fitting
De fittingen van LED-lampen kunnen verschillen van die van de ouderwetse lampen, maar over het algemeen blijven de standaard maten hetzelfde. Er zijn bijvoorbeeld heel veel E14 fitting LED lampen, die prima vervangers zijn voor gloei- en halogeenlampen met kleine fitting. De grote fitting, E27, biedt ook genoeg mogelijkheden om de lampen te vervangen. Zelfs als je per se een LED-lamp met kleine fitting in een grote fitting wilt stoppen is er een oplossing: een verloop-stukje dat je in de fitting kunt draaien waardoor de kleinere fitting er ook in past.

Armatuur
LED-lampen hebben vaak een iets ander uiterlijk dan gloei- of halogeenlampen. Daarom moet je bij het vervangen van de gloei- en halogeenlampen voor LED oppassen dat je nieuwe lamp wel past in de armatuur. Vaak lopen LED-lampen iets breder uit of zijn ze iets langer dan gloeilampen. Ze kunnen echter ook wat kleiner uitvallen, al naar gelang de lamp die je kiest.

Dimmer
Het dimmen van LED-lampen gaat soms wel en soms niet goed met je oude dimmer. Dit hangt zowel van je nieuwe lamp als van je dimmer af. Eigenlijk is er niet echt een gemakkelijke methode om van tevoren te bepalen of jouw dimmer het goed doet met een LED lamp. Dit kun je testen door een LED lamp aan te schaffen en daarmee alle dimmers in huis te testen. Gaat de lamp knipperen als hij wordt gedimd? Vraag dan in de bouwmarkt welk type dimmer wel goed werkt.

Lichtwarmte
Veel mensen denken onterecht dat LED-licht kouder is dan het licht van een gloeilamp. Dit is echter niet helemaal waar, want ook LED-lampen hebben hier standaarden voor. Een gemiddelde gloeilamp heeft een ‘lichttemperatuur’ van ongeveer 2700 graden Kelvin. Daarbij geldt: hoe feller de lamp, hoe hoger de temperatuur. Wil je dus een wat warmere lamp, dan kies je gewoon voor een lamp met een lagere lichttemperatuur, bijvoorbeeld 2300 graden. Probeer een lamp altijd eerst thuis uit voordat je er meteen een stapel meeneemt!

Lichtsterkte
De lichtsterkte van gloeilampen was niet zo relevant. Het wattage zei in principe niet alleen hoeveel stroom de lamp gebruikte, maar ook hoeveel licht de lamp gaf. Deze simpele samenhang bestaat niet meer bij de LED-lamp, omdat die het licht op een andere manier opwekt. Wil je dus je gloei- en halogeenlampen vervangen door LED, dan moet je erop letten dat je kijkt naar het aantal lumen en niet naar het wattage. Hoe hoger het aantal lumen, des te meer licht de lamp geeft. mdat LED-licht van nature een iets wittere tint heeft (let op de lichttemperatuur!), kun je beter kiezen voor een iets lager aantal lumen dan je gloeilamp had.

Het vervangen van gloei- en halogeenlampen voor LED verlichting is niet moeilijk. Sterker nog, omdat de fittingen vaak hetzelfde zijn kun je bijvoorbeeld direct E14 fitting LED lampen in de kleine fittingen draaien, zonder dat je hiervoor aanpassingen hoeft te maken. Wanneer je goed let op de lichtwarmte en de lichtsterkte, is het vervangen van de lampen een gemakkelijk karweitje waar je flink geld mee kunt besparen op de langere termijn.

Afbeeldingen afkomstig van www.lampdirect.nl

KaiGami heeft een collectie hangende lampen gemaakt van het prachtige materiaal genaamd berkenhot u Berkenhout is gekozen voor zijn hoge kwaliteit en flexibiliteit, eigenschappen die het een ideaal materiaal maken voor KaiGami producten.

De Nautica is één van onze meest populaire hanglampen dus we vonden het het juiste product om onze innovatieve nieuwe collectie te lanceren.

In kleine holten verzonken schroeven en bouten zijn gebruikt om de lichte lampenkap bij elkaar te houden, speciaal geselecteerd om de vormen te complementeren en terwijl discreet en onzichtbaar te zijn.

We hopen dat je de uitstraling van dit prachtige nieuwe materiaal mooi vindt en, net als ons, vindt dat het goed bij de KaiGami merkuitstraling past.

De grote Nautica is: L53cm x W53cm x H43cm

De kleine Nautica is: L41 x W40 x H30cm

Deze lamp wordt van tevoren in elkaar gezet.

Alleen voor gebruik met een 60Watt gelijkwaardige energiebesparende lamp

Klein van stuk maar groots in sfeer. Door de scheef geplaatste lamellen kijk je nooit direct in het licht van dit fotogenieke lampje en ontstaat er een warme gloed. Mede dankzij CrowdyHouse en Trotec staat dit spotje nu zelf in de spotlight en door het schappelijke prijsje is het ook nog eens een leuk cadeautje, al dan niet aan jezelf!

Het lampje is voorzien van de standaard continentaal Europese stekker.

Met de BIRD SET heb je alle drie vogels en kun je 30 combinaties maken. En alleen bij de set zitten naast 3 normale warm witte ook 3 gekleurde LED’s. En zo worden het echt tropische vogels. De Birds komen als een plat pakket door je brievenbus en zijn binnen 10 seconden in elkaar te zetten.

Geef het weg als een cadeautje en bezorg de gelukkige een originele HAPPY-BIRD-DAY.

Voor de kleinere beurs OOK ENKELE BIRDS beschikbaar.

Drie vogels om uit te kiezen:

OWL: de wijste vogel

CHICK: de kleinste

STORK: rare vogel

SET: Alle Birds met extra gekleurde LED’s.