2611
Let there be led
Gepubliceerd: 11-07-2018

Led verlichting zien we tegenwoordig bijna overal. Niet zo gek want met Led zijn er ontzettend veel mogelijkheden en het gebruik van ledverlichting is energiezuinig en zeer goed voor je portemonnee. Als je een led lamp vergelijkt met de gloeilamp van vroeger dan bespaar je met led zo;n 80 - 90% aan energie. Dat tikt lekker aan. Maar led heeft meer voordelen. Wij noemen er een paar voor je op.

 

Heb je nog halogeen of misschien zelfs nog gloeilampen in huis? Dan is het verstandig deze lampen te vervangen voor led verlichting. We noemden al even dat led lampen een stuk energiezuiniger zijn maar ze gaan ook een stuk langer mee. Wel tot zo'n 35.000 uur! Oke ze zijn iets duurder in aanschaf maar als je weet dat een gloeilamp gemiddeld zo'n 1000 uren meegaat, een halogeenlamp 3000 uur en een spaarlamp 5-10.000 uur dan kan je op 1 hand uitrekenen hoe snel je de investering terug verdiend hebt.

inspiratiebrochures1.png

Heb jij wel eens geteld hoeveel gloei of ledlampen je nog in huis hebt? Stel dit zijn er een stuk of 10. Wanneer je deze allemaal vervangt voor een ledlamp kan je zomaar 30 euro op je energierekening besparen. Binnen een jaar of 5 heb je de kosten van de ledlampen terug verdiend.

Wanneer je een ledlamp aanzet heb je gelijk 100% licht terwijl dit bij een spaarlamp nog wel even kan duren. Juist bij een lamp die je regelmatig aan of uit zet, in een hal of op het toilet is het sloom opstarten van een lamp niet echt fijn. Een ledlamp is dan een perfect alternatief.

Naast het voordeel voor je portemonnee en de snelle lichtopbrengst kan je met led ook gemakkelijk veel verschillende sferen creeeren. Vroeger vond men led maar kil en koel. Tegenwoordig is led verkrijgbaar in veel verschillende kleurtinten zodat je elke ruimte in huis een bijpassende kleur kan geven. Denk aan een warme tint voor in de huiskamer en een wat koelere tint voor in de keuken.

Ook kan je heel creatief te werk gaan met led. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aanbrengen van ledstrips onder je traptreden zodat je trap sfeervol verlicht wordt. Wil jij meer te weten komen over ledlampen of gelijk een voorraadje ledlampen inslaan? Neem dan even een kijkje op de website van Ledwereld.nl. Hier vind je verschillende ledlampen voor verschillende toepassingen en veel informatie over ledverlichting.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide