2385
Led- verlichting: de trends

Vijf jaar geleden gebruikten we af en toe een ledlamp als lichtbron (20%); vandaag de dag zijn ledlampen de regel, geen uitzondering. Steeds meer mensen stappen omwille van energiebesparing over naar led verlichting, maar ook vanwege de eindeloze creatieve mogelijkheden. Wat zijn anno 2019 de grootste trends op het gebied van led- verlichting?

 

Inbouw

Een nieuwe keuken? Gegarandeerd dat je de optie van ingebouwde led verlichting krijgt aangeboden. In het plafond, onder de kastjes, in de kastjes, of zelfs een smalle strook led verlichting onder het aanrechtblad. En wat denk je van ingebouwde led spots in het bad? Omdat led lichtbronnen een zeer lange levensduur hebben vind je ze ook als geïntegreerde leds in fietslampen, decoraties en badkamermeubels.

Bedrijfslamp

Led verlichting is anno 2019 ook gebruikelijk in kantoren en de industrie. Door standaard TL verlichting te vervangen voor led TL verlichting bespaar je als bedrijf immers tot meer dan 90% op de energiekosten! Bovendien gaan led TL lampen drie tot vijf keer langer mee. Op zoek naar een dimbare led spot? Een led bouwlamp? Een waterdichte armatuur voor de TL lampen in een vochtige ruimte? Stijlvolle led panelen? Het kan allemaal: kijk maar eens op led-wereld.be.

Slimme verlichting

Misschien ben je al bekend met de term Internet of Things: de meest uiteenlopende producten zijn tegenwoordig aangesloten op het internet. Dat geldt ook steeds vaker voor led verlichting. Vanaf je vakantieadres kun je met je telefoon de lampen in de woonkamer dimmen! En je hoeft niet meer van de bank op te staan om de lamp boven tafel aan te zetten: dat vraag je gewoon hardop aan je smartsysteem.

Vintage look

Led verlichting is in steeds meer vormen, maten en kleuren beschikbaar. Daar experimenteren we in ons interieur natuurlijk graag mee! Een populaire keuze is de kooldraadlook led lamp met een spiraalvormige gloeidraad – filament-  die een warme, vintage uitstraling heeft. De perfecte aanvulling op die industriële hanglamp met open design!

Gezondheidsbevordering

We worden ons steeds meer bewust van de invloed van licht op onze gezondheid. Dat betekent ook dat we daar steeds beter op kunnen inspelen! Zo maken kantoren soms gebruik van speciale werkplekverlichting die gedurende de dag varieert in lichtintensiteit en kleurtemperatuur: op die manier wordt het natuurlijke licht van de zon nagebootst en ervaren werknemers minder verstoringen van het bioritme. Ook in verpleeghuizen, ziekenhuizen en bejaardentehuizen wordt steeds vaker bewust gebruik gemaakt van de intensiteit en kleurtemperatuur van led verlichting. Een bijzondere trend!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide