1867
IKEA verlichting
Gepubliceerd: 26-09-2016 Laatste update: 16-12-2021

Licht maakt ons wakker, geeft ons energie en laat ons dromen. Het is van belang voor een veilig, gezond en prettig leven thuis. Daarom komt IKEA met de Smart Lighting collectie, een nieuwe Home Smart innovatie. Deze collectie met ledlampen, lichtpanelen en -deuren maken het huis slimmer als het gaat om het dimmen en schakelen van warm naar koud licht. Het woonwarenhuis neemt hiermee - in navolging van de Wireless Charging collectie - de volgende stap in het verwerken van technologie in woonoplossingen, oftewel Home Smart. IKEA gelooft in deze slimme en betaalbare innovaties die bijdragen aan een beter dagelijks leven thuis voor zoveel mogelijk mensen. De nieuwe Smart Lighting collectie is vanaf oktober 2016 verkrijgbaar bij IKEA in Zweden, Tsjechië, Italië en België. De slimme verlichting in april 2017 in Nederland geïntroduceerd.

Kleine veranderingen in de verlichting thuis kunnen veel invloed hebben op ons welzijn en zelfs op ons mentale gestel. Onderzoek toont aan dat er een groot verschil is tussen koude en warme verlichting. Zo is koud licht beter om bij te leren en kom je bij warm licht eerder tot rust. “Meestal verwissel je een lamp pas als deze stuk is, vertelt Lisen Wirén, Country Sustainability Manager, IKEA Nederland. “Maar goede verlichting is ontzettend belangrijk voor een prettig, gezond en veilig leven thuis. Uit onze klantonderzoeken blijkt dat veel mensen het licht willen aanpassen aan waar zij op dat moment mee bezig zijn. Slimme verlichting laat je het licht creëren dat bij je past, op een innovatieve en eenvoudige manier.

Eenvoudig dimmen en schakelen

De Smart Lighting collectie bestaat uit TRÃ…DFRI ledlampen en afstandsbediening, FLOALT lichtpanelen en SURTE en JORMLIEN deuren met geïntegreerde verlichting voor BESTÃ… opbergkasten en METOD keukenkastjes. Het zijn kant-en-klare oplossingen, waarbij geen extra stekkers of elektriciens nodig zijn. Het enige dat je hoeft te doen, is je lamp vervangen door een TRÃ…DFRI ledlamp. De technologie voor het dimmen of schakelen tussen verschillende kleuren licht is in de ledlamp zelf verwerkt. De TRÃ…DFRI ledlamp past in iedere standaard fitting, zelfs die van zeer oude lampen. Met de TRÃ…DFRI afstandsbediening kan je tien lichtbronnen tegelijkertijd bedienen.

Home Smart

De lancering van de Smart Lighting collectie is de eerste stap van IKEA in slimme verlichting en de tweede stap in Home Smart innovaties. Onder deze noemer lanceerde het woonwarenhuis vorig jaar een baanbrekende collectie voor het draadloos opladen van smartphones. IKEA ziet toekomst in technologie verwerken in vooruitstrevende woonoplossingen die het huis smart maken. In de komende jaren zal het woonwarenhuis meer Home Smart innovaties introduceren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide