2464
Houten lamp
Gepubliceerd: 15-08-2017 Laatste update: 20-08-2017

Tot een paar jaar geleden zouden we hout en verlichting nooit met mekaar geassocieerd hebben. De hanglampen van oma met houten balken en klassieke lampenkapjes waren al lang uit de mode, hout was volledig verdwenen uit de verlichtingswereld. Maar dankzij onze drang naar de natuur is hout stilaan terug als volwaardig materiaal ingeburgerd als het om verlichting gaat.

Een houten lamp is sfeervol
Hout brengt een warme sfeer in de woning. Denk maar aan houten vloeren en houten meubelen. Een houten lamp past volledig in dit plaatje. Het minste wat je van hout kunt zeggen is dat het sfeer en gezelligheid creëert. Je huis wordt knus en aangenaam als je hout gebruikt. Waarom zou je deze sfeer dan ook niet creëren met lamp in hout?

Allerhande soorten en modellen
Bij de houten lampen zien we ontelbare designs. Houten armaturen zien we al een paar jaar opduiken. Denk bijvoorbeeld aan de blokvormige onderstellen van tafellampen. Zo worden er bijvoorbeeld hele takkenbossen gebruikt als armatuur voor hanglampen. Maar wat vrij nieuw op de markt is, zijn de houten lampenkappen. Je vindt ze in alle vormen en uitvoeringen. Zo heb je volledig gesloten klokvormige lampenkappen. Daardoor krijg je een zeer gericht licht naar beneden toe. Anderzijds zijn er opengewerkte lampenkappen, bijvoorbeeld met lamellen, die het licht subtiel verspreiden. Hout is een geliefd en ecologisch verantwoord materiaal. Heel wat modellen die vroeger in ijzer gemaakt werden, worden nu in hout uitgevoerd. Net als bij houten speelgoed, duiken hier plots lampen in hout op die je tot voor kort niet voor mogelijk hield: houten spots of houten verstelbare bureaulampen bijvoorbeeld.

Hout past bij elke stijl
Een houten lamp past zowel in moderne als in klassieke interieurs. Hout gaat bijvoorbeeld goed bij de witte strakke muren van een moderne woning. Een houten lamp past uitstekend in een industrieel pand: hout kan als ruw en eerlijk materiaal gebruikt worden in deze stijl. Een houten lamp gaat perfect bij een vintage woning of een landelijke woning. Of je nu een grote of een kleine woning hebt, er past wel een houten lamp bij. Juist omdat er zoveel modellen en uitvoeringen bestaan, mag je zeker zijn dat je de perfecte houten lamp voor jouw interieur vindt.

Hout is makkelijk te combineren
Een houten lamp is heel makkelijk te combineren. Je hebt heel wat houten accessoires waarbij je je houten lamp laat aansluiten. Denk bijvoorbeeld aan houten rekken, schotels en dienbladen voor de keuken. Of denk aan houten kisten, bijzettafeltjes, houten kaders of kunstwerken voor de woonkamer. Je vindt heel wat leuke spullen in hout die je kunt verdelen over je woning. Op die manier creëer je, samen met een aantal houten lampen, een uniforme look over je hele huis.

De trend van houten lampen gaat nog een hele tijd door. Daar mag je zeker van zijn. Hout blijft nog wel een paar jaar populair. Als je voor een houten lamp kiest van houten-lampen.nl, ga je tegelijk voor duurzaam en sfeervol!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide