1336
Een kroonluchter om je interieur naar een hoger niveau te tillen
Gepubliceerd: 13-11-2021

Elektrisch licht bestond nog niet vóór 1879 en de kroonluchter was een symbool van luxe en moderniteit. De eerste kroonluchters werden verlicht door kaarsen, later vervangen door gaslampen en vervolgens door elektrische gloeilampen. In dit artikel worden de belangrijkste voordelen van de kroonluchter besproken om jouw interieur naar een hoger niveau te tillen!

Oorsprong van de kroonluchter

Zoals in het eerste kopje is beschreven, bestond elektrisch licht nog niet voor 1879. Voor die periode werden huizen en gebouwen op diverse manieren verlicht.

Hoe men precies het huis/gebouw verlichtte, verschilt per persoon en klasse. Simpele kaarsen en olielampen werd door de doorsnee mens rond de middeleeuwen gebruikt om een specifieke plek te verlichten.

Een wat rijkere persoon - denk aan de adel- had de geld en positie om een kroonluchter aan te schaffen. De kroonluchters van toen zagen er anders uit - in vergelijking tot nu- en hadden een platte en simpele design.

In het begin konden alleen de rijken zich kroonluchters veroorloven, omdat ze van zilver en dure juwelen waren gemaakt , zoals die op de afbeelding hieronder.

Kroonluchter van nu

Anno 2021 zien de kroonluchters er niet al te anders uit. De meeste originele/oorspronkelijke kroonluchters van bijvoorbeeld de Franse periode (1800) kun je terugvinden. Deze kroonluchters zijn allemaal gerestaureerd en werken prima.

kroonluchter-2.jpg.jpg

Ook zijn kroonluchters tegenwoordig verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en materialen zoals: glas, kristal, hout en metalen zoals ijzer, aluminium en messing. Hiervoor kun je terecht bij moderne kroonluchters, videlampen en art deco.

Als je de Nieuwe Tijd en/of Moderne Tijd wil herleven, dan kun je wellicht het beste een antieke, Boheemse, Franse of oud-Hollandse kroonluchter aanschaffen.

Hoe wordt jouw interieur nog mooier?

Ten eerste is een kroonluchter - in vergelijking tot de andere producten- groot. Hierdoor zul jij en anderen ongeacht verbijsterd worden door de prachtige uitstraling hiervan.

Ten tweede straal je bepaalde status uit net zoals de rijke kooplieden in de Middeleeuwen, Nieuwe Tijd en Moderne tijd. Hiermee krijg je ook het gevoel, alsof je in die periode hebt geleefd.

Ten derde onderscheid je jezelf tussen iedereen, want de kans is best klein dat iemand in je omgeving een kroonluchter heeft aangeschaft. Hiermee onderscheid je jouw interieur en maak je indruk op anderen!

Waar kun je een kroonluchter kopen?

Ben je al overtuigd om een kroonluchter aan te schaffen, maar je weet nog niet precies waar je dit kunt doen? Ook daarover lichten wij een en ander toe.

HPV Lumière Classique is dé aanbieder van kroonluchters en restaureert deze al meer dan 40 jaar. Deze partij is overigens aangesloten bij de Vereniging van Restauratoren, de branchevereniging op het gebied van restauratie en conservering. Zij werken wederom volgens de normen van de Ethische Codecommissie.

Daarnaast heeft HPV Lumière Classique een showroom. De showroom is ruim, modern ingericht en geeft een goede indruk van het assortiment. Er is veel aandacht besteed aan de uitstraling. De sfeer is toegankelijk en gemoedelijk.

In de showroom kun je tevens antwoord krijgen op je vragen, waardoor onduidelijkheden en andere pijnpunten beantwoord kan worden.

Middels dit artikel hopen wij jou geïnformeerd te mogen hebben wat betreft de voordelen van een kroonluchter en de impact op jouw interieur!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide