1229
Dit wil je in je woning: lichtkoepels
Gepubliceerd: 08-10-2020

Bepaalde details in je woning geven je interieur die sfeer waar je je vinger niet op kan leggen. Een echte eyecatcher, hetgeen dat je woning echt uniek maakt, en wat ook nog eens heel praktisch is… Een lichtkoepel is nou precies zo’n detail. Maar naast het sfeerverhogende vermogen van zo’n lichtkoepel, brengt deze nog veel meer voordelen met zich mee. In dit artikel vertellen we je alles over lichtkoepels: wat is het, waarom wil je er één en waar kun je ze (laten) plaatsen?

 

Wat is een lichtkoepel?

Met een lichtkoepel laat je natuurlijk licht binnen in je woning; ook op donkere plekken. Door het lichtdoorlatende raam te plaatsen geef je jouw interieur een extra boost, maar een lichtkoepel heeft ook meerdere voordelen. Daar vertellen we je straks meer over. De keuze is werkelijk reuze op het gebied van lichtkoepels. Van een lichtkoepel met opstand voor platte daken tot een ventilerende lichtkoepel en van een vlakke lichtkoepel tot een lichtkoepel met dakbetreding: er is altijd een passende lichtkoepel voor jouw woning en voor jouw wensen. Wel zo handig!

inspiratiebrochures1.png

De vele voordelen van lichtkoepels

Het grootste voordeel van een lichtkoepel is natuurlijk dat je meer daglicht in je woning laat. Natuurlijk licht is hartstikke belangrijk, want het licht is van positieve invloed op onze biologische klok, ons humeur en productiviteit. Daarbij heeft het plaatsen van  lichtkoepels ook een positieve invloed op de energierekening, want meer natuurlijk licht betekent natuurlijk ook dat je niet zo gauw de lampen aan hoeft te doen. Met een speciale ventilatiekoepel kun je gemakkelijk je woning luchten, ook met een plat dak. Fijn, toch? Daarbij werkt een lichtkoepel sfeerverhogend in je interieur, want dat daglicht op moeilijk bereikbare plekken geeft toch een extra dimensie aan je inrichting. En de regen die op de lichtkoepel tikt in de herfst en de zomerzon die erdoorheen schijnt in de lichtere seizoenen, zijn wat ons betreft onbetaalbaar…

Voor ieder budget en ieder dak een lichtkoepel

Hoewel een lichtkoepel een erg luxe sfeer geeft, kun je ook met een kleiner budget een lichtkoepel aanschaffen. Hoeveel een lichtkoepel kost, heeft onder andere te maken met het materiaal. Glas en polycarbonaat is bijvoorbeeld meer kostbaar dan kunststof. Omdat er zo veel soorten en maten lichtkoepels zijn, is er ook een lichtkoepel die bij jou en je budget past. Ook de plaats van een lichtkoepel staat niet per se vast. Lichtkoepels worden vaak geplaatst op een plat dak, maar ook op andere soorten daken kun je een lichtkoepel plaatsen. Van een hellend, schuin dak tot een plat dak: alles kan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide