2131
Dit kun je met TL-verlichting in je interieur
Gepubliceerd: 19-01-2020

De keuze is reuze op lampengebied, en daarom praten we je in dit artikel bij over TL-verlichting. Deze verlichting is heus niet alleen geschikt voor je schuur of garage, want ook in je woning zelf kun je TL-verlichting op een handige en vooral originele wijze inzetten. En dat is echt niet zo slecht voor het milieu als je misschien denkt! Weten wat je kunt doen met TL-verlichting in je interieur? Lees dan gauw verder.Lekker praktisch – ook in woningen

TL-verlichting staat vooral bekend als dé kantoorverlichting in Nederland. Dat is niet voor niets, want TL-verlichting is een betaalbare manier om grote oppervlakken licht te geven. Misschien heb je al wel TL-buizen in huis hangen: in de wat oudere huizen heb je vaak TL-verlichting in de keuken en achter de spiegel in de badkamer, maar misschien heb jij wel zelf TL-buizen geplaatst in je schuur om lekker te kunnen klussen. TL-verlichting is hartstikke praktisch, want het kan ook in de meer vochtige buitenruimtes gebruikt worden, heeft een erg hoge lichtopbrengst en is vrij goedkoop in de aanschaf.

Een kunstwerk in je woning
Maar TL-verlichting hoeft echt niet alleen maar praktisch en daarmee een beetje saai te zijn: wist je dat je met TL lampen ontzettend gave do it yourself projecten kunt doen? TL-buizen zijn namelijk heus niet altijd horizontaal: je kunt ook ronde TL-verlichting aanschaffen. Daarmee kun je zelf bijzondere wandverlichting maken. Een lamp in de vorm van een luchtballon, bijvoorbeeld.

Met de standaard horizontale buizen kun je trouwens ook ontzettend toffe dingen doen: wat dacht je van een zelfgemaakte industriële lamp, bestaande uit meerdere TL-buizen gecombineerd met hout of juist staal, boven je eettafel? Er zijn genoeg mogelijkheden!

LED TL-verlichting: goed voor je energierekening
Zoals je misschien weet, zit in de standaard TL-buis kwik, waardoor je een kapotte buis altijd bij het chemisch afval moet plaatsen. Als dat voor jou een reden is om niet met TL-verlichting te werken, hebben we goed nieuws voor je: LED TL buizen hebben de laatste jaren de markt veroverd! Deze lampen verbruiken een stuk minder energie en gaan tot wel vijf keer langer meer dan een normale TL-lamp. Zo hoef je niet vaak nieuwe verlichting aan te schaffen en scheelt het lagere energieverbruik ook weer geld op je jaarrekening. LED TL-verlichting past trouwens ook gewoon in het armatuur van de standaard LED-lampen. Handig!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide