1832
De perfecte verlichting: 3 tips
Gepubliceerd: 02-10-2019

De technologie staat ook op het gebied van verlichting niet stil! Er zijn prachtige ontwikkelingen die jou kunnen helpen je huis perfect van licht te voorzien. Heb jij deze 3 opties al geprobeerd?

 

  1. Railverlichting

Railverlichting werd oorspronkelijk vooral in winkels en kantoren gebruikt, maar zie je nu ook veel terug in woningen. Het is een fantastische manier om het licht precies op de juiste plekken te krijgen. Bovendien creëer je met railverlichting een spannender en speelser lichtontwerp in huis.

WIN-VLOERKLEED.png

Hoe werkt het? De spots op de rail, die je aan het plafond of zelfs de muur bevestigt, kun je helemaal naar wens verplaatsen zodat je het licht perfect kunt sturen. Richt een lamp op de verschillende schilderijen aan de wand, op de piano, of juist op het plafond om voor indirect licht te zorgen. Je kunt het helemaal zelf bepalen! Daarbij heb je keuze uit 1-fase of 3-fase railverlichting. Bij 1-fase railverlichting zijn alle lampen aangesloten op dezelfde schakelaar of dimmer, terwijl je bij 3-fase railverlichting verschillende lampen met verschillende schakelaars kunt bedienen.

  1. Slimme verlichting

Als je echt met de tijd mee wil gaan kies je voor slimme verlichting. Slimme verlichting bedien je met een app op je telefoon of tablet: je kunt dus op afstand het licht dimmen of uitzetten. Zelfs vanuit je vakantiehuis in Frankrijk!

Wil je nog een stap verder gaan? Smart home apparatuur is tegenwoordig niet alleen functioneel, maar ook mooi om te zien. Hang een kleurrijk kunstwerk van LED-verlichtingaan de muur, die je met de tablet kunt bedienen!

  1. De juiste lichtbron

Ook wat betreft de lichtbron heb je nu veel meer keuzemogelijkheden dan vroeger. In het begin had LED-verlichting een koele, blauwe kleurtoon. Nu kun je kiezen voor warm wit licht, helder leeslicht, of zelfs voor sfeerverlichting van 1800Kelvin dat doet denken aan kaarslicht.

Populair zijn momenteel industriële hanglampen en tafellampen met een open design. Juist bij dit soort lampen is de keuze voor de lichtbron essentieel: het peertje is immers onderdeel van het design! Kooldraadlook ledlampen zijn in dit geval een echte aanrader. Deze lampen doen denken aan een oude gloeilamp met het gloeidraad duidelijk zichtbaar. Wil je een heldere lichtbron, of juist met een warme uitstraling? Keuze genoeg!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide