2780
Creëer slim sfeer met de juiste verlichting
Gepubliceerd: 12-01-2022 Laatste update: 25-01-2022

Wij als enorme liefhebbers van mooie designs, de laatste kleuren én trendy meubelen weten heel goed; Het uiteindelijke resultaat valt of staat met de juiste verlichting! Nu we ons huis steeds intensiever gaan gebruiken, van thuiswerken tot thuissporten, is passende verlichting vinden niet altijd eenvoudig. Iedere gelegenheid vraagt om een eigen type verlichting. Maar hiervoor hebben wij iets gevonden!

Slimme verlichting

Bij een zakelijke online meeting wil je natuurlijk volop helderheid qua licht, maar bij een romantisch avondje is (rood) gekleurd en gedimd licht zeer sfeer verhogend. Uiteraard hebben we voor het donkerder maken de ouderwetse dimmers, maar er is tegenwoordig veel meer op de markt qua verlichting verkrijgbaar. Véél meer. Zo kun je bijvoorbeeld tegenwoordig met een dimmer ook de lichtkleur veranderen. Wij stuitten onlangs op het fenomeen ‘Smart Light’ van het merk Caliber en wij zijn fan!

Caliber is druk bezig om onze huizen stukje slimmer te maken, daar maken slimme verlichting en slimme dimmers natuurlijk een onderdeel van uit. Wij dachten nog altijd dat dit weggelegd was voor gloednieuwe huizen én dat dit erg duur is om te installeren. Maar niets bleek minder waar.

Vierkeer slim

Caliber heeft drie  soorten slimme verlichting op de markt gebracht, namelijk de slimme spot, slimme lamp, de slimme inbouwspot en daarbij is een slimme dimmer verkrijgbaar. En deze zijn alle drie voor een prijs te verkrijgen, die je echt zal verbazen. Met de starterspacks die ze aanbieden zijn wij zelf ook aan de slag gegaan en mede door de duidelijke uitleg was het zo gefikst.

Je sluit via het Wifi-netwerk de slimme lampen aan op je device, tablet of telefoon, en klaar is Kees. De lampen worden automatisch op zo’n manier aangesloten (via een gateway namelijk) wat ervoor zorgt dat jouw router nooit overbelast zou raken door de lampen.

Gratis speciaal ontwikkelde app

Je bestuurt vervolgens de verlichting gewoon vanuit je luie stoel via de speciaal ontwikkelde app. Deze is door Caliber zelf gemaakt zodat ze zeker wisten dat het goed was. En verruil je die bank in je eigen woonkamer eens voor een andere plek? Geen probleem, zelfs vanuit het buitenland kun je je lichtje in je eigen huis laten schijnen (of niet dus!).

Automatisch duurzaam

Hiermee is het ook een duurzaam systeem, want je hoeft bij vakantie niet meer constant lampen aan te laten om dieven af te schrikken. En ook wanneer je vergeten bent de lampen uit te doen, doe je dit eenvoudig onderweg alsnog. Sterker nog; je kunt het zo instellen dat als je weg van huis gaat, de lampen automatisch uit gaan. Er zit namelijk een GPS in de app. Zo verbruik je dus nooit stroom als je niet thuis bent.

Ook kunnen de lampen zo geautomatiseerd worden, dat deze aangaan bij zonsondergang en uitgaan bij zonsopkomst. En dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen!

Naast het feit dat de lampen energiebesparend zijn door deze technologische hoogstandjes, zijn ze ook van zichzelf al energiebesparend. Dit komt omdat het LED lampen zijn, die veel minder stroom gebruiken dan de traditionele halogeen lamp. Ook gaan deze LED lampen veel langer mee.

Caliber = kwaliteit

Daarnaast geeft Smart Light ook altijd dé sfeer in huis die jij op dat moment nodig hebt, zonder dat je hiervoor naar de lichtschakelaar hoeft te lopen. En of de lampen een beetje van prima kwaliteit zijn? Met 850 lumen kun jij zelfs de kleine lettertjes lezen. Mochten de lampen niet helemaal jouw kleur zijn? Doordat ze van RGB leds zijn gemaakt, kun je ze altijd nog de kleur laten branden die jij wilt.

DE WINNAARS ZIJN:

Joyce van Meeuwen
Cynthia Vergeer 
Ilona van Schaik 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide