Nieuwe hanglampen kopen voor in je huis? Smaken verschillen en daarom is het van groot belang dat je goed nadenkt over jouw wensen. Er zijn immers zoveel verschillende hanglampen verkrijgbaar dat je anders door de bomen het bos niet ziet. Wij geven je in deze blog nog een aantal tips, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar nieuwe hanglampen voor in jouw woonruimte.

Het uitzoeken van nieuwe verlichting voor jouw woning kan een grote uitdaging zijn. Ga je voor vloerlampen, hanglampen of toch voor een wandlamp? De keuze is reuze en ligt compleet bij jou. Je moet het aanschaffen van nieuwe verlichting niet onderschatten. De verlichting in een ruimte heeft namelijk niet alleen een praktische functie. Het is ook nog eens sfeerbepalend. Het is dus belangrijk om goed te kijken wat er past binnen jouw ruimte. Denk hier van te voren goed over na zodat je de juiste keuze maakt.

Je kunt er tegenwoordig niet meer om heen als je gaat shoppen voor nieuwe lampjes: LED verlichting. Dat snappen we wel, want deze energiebesparende lampen hebben heel wat voordelen ten opzichte van de oude vertrouwde gloeilamp. In dit artikel vertellen we je meer over deze voordelen, en over wat je met LED verlichting in je interieur kunt doen. Gaat er al een (LED) lampje branden?

Ben je niet bang om een statement te maken? Zet de Banana lamp van Seletti dan in je woonkamer. Deze opvallende lamp ziet eruit als een banaan. Hij heeft een schil van hars, een banaan van glas en is ontworpen door Studio Job.

Iedereen met ook maar een greintje verstand van design kent hem: de Monkey lamp van Seletti. Deze unieke lamp, in de vorm van een aap, is ontworpen door Marcantonio Raimondi Malerba. 

De aap lamp is gemaakt van hars en zorgt voor een blikvanger in je interieur. Er zijn er speciale indoor-versies, die alleen geschikt zijn voor binnen. Deze hebben een schakelaar om de lamp aan en uit te zetten.

Het hebben van goede verlichting in je huis is niet alleen gezellig, maar ook praktisch. Verlichting heeft niet alleen als functie om de kamer te verlichten, maar je creëert hiermee ook een bepaalde sfeer. Toch kan het soms nog best lastig zijn om verlichting op de juiste manier op elkaar af te stemmen, zonder dat het te veel gaat overheersen. Om je hierbij te helpen vertellen wij je graag waar je op kan letten.

Wist je dat verlichting in huis al gauw voor 20% van de totale energiekosten zorgt? Gelukkig zijn er veel manieren waarmee je kunt besparen op deze kosten. Een van die manieren is het vervangen van je verlichting door LED lampen. Daarmee kun je niet alleen heel wat kosten besparen, maar het vervangen van de verlichting is ook nog eens heel eenvoudig!

Je kunt je huis prachtig inrichten, maar zonder de juiste lampen en de juiste verlichting zal het aan sfeer ontbreken. Tegenwoordig gaan steeds meer mensen voor ledlampen, vanwege de vele voordelen die dit type verlichting met zich meebrengt. Maar waar moet je op letten wanneer je deze milieuvriendelijke verlichting aanschaft?

Heb je weleens in een pashokje kleding gepast, terwijl er boven je een grote tl-balk voor verlichting zorgde? Grote kans dat je behoorlijk ongelukkig was toen je in de spiegel keek. Dit soort felle verlichting zorgt ervoor dat je er over het algemeen niet op zijn flatteust uitziet. Gelukkig zien steeds meer winkels dit in, en kiezen zij voor verlichting die er weliswaar voor zorgt dat je alles goed kan zien, maar dan wel op zo’n manier dat je je niet rot hoeft te schrikken als je in de spiegel kijkt.