1523
Thuis in huis

Niets is fijner dan je thuis voelen. Er ontstaan alleen redelijk wat clichés rondom het ‘thuis voelen’. Een thuis is meer dan een woning waarvan je de sleutel hebt. Je moet je op je gemak voelen en daarnaast tot rust kunnen komen in je eigen huis. En er zijn natuurlijk nog meer aspecten die je huis tot jouw thuis kunnen toveren.

Medebewoners
Natuurlijk maken de mensen waarmee je in huis woont je huis tot een thuis. In veel gevallen is er niets prettiger dan thuis komen en je partner of kinderen al op de bank aantreffen. Want laten we eerlijk zijn, wij Nederlanders houden nu eenmaal van gezelligheid en mensen om ons heen. Dat zorgt voor een thuisgevoel.

Geuren in huis
Een huis zit vol met geuren. De ‘nieuwe’ geur van de bank, de zelfgemaakte soep die al heel de zondag op het vuur staat te sudderen of de geur van de openhaard op een koude winterdag. Het zijn herkenbare geuren, die herinneren aan een bepaald moment of een bepaalde periode uit je leven. Geuren zijn ook altijd erg persoonlijk. Bij geuren kun je bijvoorbeeld ook denken aan het wasmiddel of de wasverzachter waarmee je moeder vroeger altijd de was deed. Was buiten drogen zorgt voor een extra frisse geur, waardoor je huis ook lekker fris ruikt. De geur van je huis zorgt er ook voor dat je je thuis voelt in je eigen huis.

Herinneringen
Naast geuren zijn er natuurlijk ook andere herinneringen in huis, zoals oude dagboeken of souvenirs van die ene vakantie. Al deze herinneringen zorgen ervoor dat je je prettig voelt in huis. Vastgelegde momenten die in mooie lijstjes sieren zijn niet alleen leuk vanuit decoratief oogpunt, maar zorgen ook voor een persoonlijke touch. Ze geven jou een warm gevoel. Het maakt je huis persoonlijk en daarmee wordt je huis een thuis.

Flora en fauna
Bloemen, planten en beesten. Het wordt vaak afgedaan als ‘een vrouwending’, maar ook mannen worden stiekem heel blij van leven om zich heen. Bloemen en planten zijn er in verschillende vormen, maten en kleuren en geven je huis een fris uiterlijk. Nep of echt, voor iedereen is er wel een bloem of plant te bedenken die als mooie versiering in je huis kan fungeren. Daarnaast geven huisdieren ook een heerlijk huiselijk gevoel. Mensen die het gevoel kennen, zullen niet kunnen ontkennen dat er niets zo fijn is als laat thuis komen en een enthousiaste sprong van jouw viervoeter tegen je been voelen.

Jouw thuis
Natuurlijk speelt de mate waarin je je veilig voelt in een huis ook een rol, of hoe vaak je thuis bent. Met wat toegevoegde persoonlijke aspecten die voor jou van belang zijn, heb je ieder huis zo omgetoverd in jouw eigen thuis.

Hoe doe jij dat?

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners