2315
Stoer groen
Gepubliceerd: 28-08-2017 Laatste update: 29-09-2018

Ik behoor tot de categorie moeders, die het jammer vindt wanneer een schoolvakantie afgelopen is. En dit keer heb ik op de een of andere manier last om in een ritme te komen. Na een maand van gezelligheid, ik ben gek op de kleine lichtjes van kerst, moet ik weer even wennen aan de ruimte in mijn woonkamer. Na een grondige schoonmaak staan alle meubels weer op z’n plek. Om van mijn "Nieuwjaars blues" af te komen ga ik naar het tuincentrum. Op zoek naar stoer groen voor in huis.

Urban gardening
Het maakt niet uit in welk jaargetijde ik het tuincentrum binnenloop, ik krijg er altijd een blij gevoel van. De planten, dieren en woonaccessoires geven me direct inspiratie. “Urban gardening” is een trend die al een tijdgeleden gestart is. Mini stadstuintjes op een balkon of in een kleine tuin, zelf je groente en kruiden kweken in verticale moestuintjes zijn "HOT"! Bijzonder leuk zijn de mini plantenkassen, deze misstaan ook niet in een keuken.

Hangplanten
Ook de hangplanten blijven gewild dit jaar. Het leuke hiervan is dat het mensen aanzet tot creativiteit. De één maakt een hanger van macramé en de ander gebruikt glazen potten en touw. Het ophangen van planten geeft een ongedwongen sfeer, zeker wanneer er met diverse hoogtes gewerkt wordt.

inspiratiebrochures1.png

Makkelijke kamerplant
Ik ga voor de makkelijke kamerplant, groen, stoer en tikje retro. Zo heb je wel de lusten en niet de lasten. Één keer in de week water geven past in mijn ritme! En in deze categorie hebben ze een uitgebreid assortiment. Door te spelen met diverse soorten potten en vazen, creëer je een spannend geheel. Kies voor diverse maten, speel met hoogte. Voor het retro effect zoek ik graag potten in een kringloopwinkel. Gegarandeerd succes voor een leuke prijs.

 

Mijn woonkamer heeft precies de sfeer die ik even kwijt was. Tevreden met een kop thee en een heerlijk woonblad, krul ik me op in mijn favoriete hoekje en geniet van mijn groene Urban Jungle.

 

12-01-2017 | Nancy van der Drift | Styling ID

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide