1904
Welke raamdecoratie kiezen voor de woonkamer?
Gepubliceerd: 07-07-2020 Laatste update: 08-07-2020

Het is geen makkelijke taak: Raamdecoratie uit zoeken voor de woonkamer. Je hebt tal van mogelijkheden als het gaat om materiaal maar ook patronen en kleuren. Het is belangrijk dat je een goed overzicht hebt naar de mogelijkheden. Hier onder hebben we een aantal verschillende soorten raamdecoratie uitgelicht. Hopelijk helpt dit je voor de keuze een beetje op weg!

 

Gordijnen 

inspiratiebrochures1.png

Een van de populairste en bekendste soort raamdecoratie is het gordijnen. Gordijnen brengen heel sfeer in de woonkamer. Daarnaast kan je ze makkelijk combineren met bijvoorbeeld vitrage maar ook jaloezieën.  Wanneer je graag wat meer licht in je huis wilt binnen laten kan je voor vitrage kiezen. Vitrage is vaak gemaakt van de voile stof en heeft als belangrijke kenmerk dat het transparant en een vrij dunne stof is. Door deze eigenschappen van het materiaal komt er veel daglicht de woonkamer binnen.   Daarnaast blijft het zicht naar buiten behouden en heb je ook privacy. Wanneer je dit combineert met overgordijnen kan je zorgen dat wanneer er tv gekeken wordt de ruimte verduisterd. Dit is wel zo fijn als jij je favoriete serie aan het kijken bent! Gordijnen zijn zoals eerder als gezegd ook goed te combineren met andere raamdecoratie zoals houten jaloezieën. 

Vouwgordijnen 

Vouwgordijnen geven de ruimte een klassieke uitstraling. Perfect te combineren met een klassiek interieur als je dat in de woonkamer hebt staan.  Vouwgordijnen worden vaak gemaakt van dezelfde stof als gordijnen maar worden ook wel in combinatie gehangen. Net als gordijnen zijn vouwgordijnen te vinden in verschillende soorten stof en kleuren van vitrage tot verduisterende stof. zijn er in allerlei stofsoorten, van vitrage tot verduisterende stof. Het is belangrijk om de juist kwaliteit stof te kiezen om dit voor een groot deel de sfeer van je woonkamer bepaalt.  Daarnaast kan je doormiddel van de bediening zelf bepalen hoeveel daglicht je binnen laat. Zo kan je het vouwgordijn in verschillende standen hangen. 

Houten Jaloezieën

Wat je tegenwoordig veel in de woonkamer tegenkomt is de houten jaloezie! Je kan eigenlijk wel stellen dat houten jaloezieën een van de meest gekozen soort is die op het moment online gekocht wordt.  Het mooie is dat deze een rustige en sfeervolle uitstraling geeft aan de woonkamer. Daarnaast kan je met jaloezieën door middel van de bieding zelf het licht bepalen. Door de lamellen te kantelen bepaal je zelf hoeveel licht er in je woonkamer komt. Daarnaast kan je ze ook nog is helemaal omhoog doen zodat al het licht je woonkamer binnenvalt. Dit is dan ook een van de voordelen wanneer je twijfelt tussen shutters of jaloezieën.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide