3422
Vouwgordijnen, raamdecoratie
Gepubliceerd: 11-05-2017

Tegenwoordig zijn vouwgordijnen een van de meestverkochte producten op het gebied van raamdecoratie. Dat is ook niet zo gek want vouwgordijnen zorgen voor veel warmte en een gezellige sfeer.

Vouwgordijnen worden bij het omhooghalen opgevouwen in plaats van opgerold en werden al toegepast in de Romeinse tijd. Vandaar dat we ook wel de Engelse term Roman blinds of Roman shades gebruiken.

Vouwgordijnen zijn er in verschillende soorten. Het klassieke vouwgordijn is het vlakke vouwgordijn. Een vouwgordijn dat vlak voor het raam hangt waarbij de vouwen netjes over elkaar heen vallen. Deze vouwgordijnen passen heel goed in ruimtes met een strak en stijlvol design. Tevens kan je op deze gordijnen heel goed een patroon toepassen.

Een ander type vouwgordijn is het bobbelende vouwgordijn. Deze vouwgordijnen zijn minder strak omdat de vouwen niet netjes horizontaal recht lopen maar zelf ook nog een beetje hangen. Voor deze vouwgordijnen is meer stof nodig dan voor de klassieke versie. Ze worden vaak in een wat decoratief interieur toegepast waarin alles niet heel strak en design hoeft te zijn.

Als laatste zijn er ook nog vouwgordijnen zonder baleinen waardoor deze een meer gedrapeerd uiterlijk hebben wanneer je ze opgehesen hebt.

Vouwgordijnen zijn zeer goed toe te passen in bijvoorbeeld slaapkamers omdat ze een verduisterende werking hebben. Vouwgordijnen zijn er in verschillende stofsoorten, van transparante stoffen tot verduisterende stoffen. Neem maar eens een kijkje op de website van Raamdecoratie.com of Zonnelux.nl. Zij hebben voor ieder interieur, van trendy tot tijdloos passende raambekleding.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide