2419
Vouwgordijnen op maat
Gepubliceerd: 09-04-2015 Laatste update: 26-07-2023

Er is een reden waarom 'vouwgordijnen op maat' steeds vaker wordt gezocht op het internet. Deze trend op het gebied van interieur biedt een unieke combinatie van stijl en functionaliteit. Of je nu gaat voor een moderne, klassieke, landelijke of industriële stijl, vouwgordijnen op maat zorgen voor een finishing touch. Maar wat maakt ze zo bijzonder? Laten we dat ontdekken!

Soorten vouwgordijnen op maat

Er is een breed scala aan vouwgordijnen beschikbaar. Ze verschillen in stof, patroon, kleur en de wijze van vouwen. Sommige van de meest voorkomende soorten zijn vlakvouwgordijnen, roman shades, en de zogenaamde Top Down Bottom Up vouwgordijnen. Vlakvouwgordijnen vallen mooi strak en egaal, terwijl roman shades zich kenmerken door een zachte, golvende vouw. Top Down Bottom Up vouwgordijnen bieden de mogelijkheid om zowel de onderkant als de bovenkant te bewegen voor optimale lichtregeling.

Kosten van vouwgordijnen op maat

De prijs voor vouwgordijnen op maat is afhankelijk van verschillende factoren zoals de stof, het formaat, en extra's zoals verduisterende voering of motorisatie. Gemiddeld genomen kan je rekenen op een prijs tussen de €100 en €300 per raam. Leuk weetje: ondanks dat vouwgordijnen op maat iets duurder kunnen zijn dan standaardmaten, is het vaak een investering die zich terugverdient. Ze zorgen namelijk voor een perfecte pasvorm en een hoogwaardige uitstraling.

inspiratiebrochures1.png

Waar kan je vouwgordijnen op maat kopen?

Er zijn veel plekken waar je vouwgordijnen op maat kunt kopen, zowel online als offline. Veel interieurwinkels en doe-het-zelfzaken bieden deze service aan. Het is belangrijk om vooraf je raam zorgvuldig op te meten om zeker te weten dat de gordijnen perfect passen. Ook is het verstandig om stofstalen aan te vragen zodat je de kleur en textuur in je eigen woning kunt bekijken.

Bevestiging van vouwgordijnen

Het bevestigen van vouwgordijnen is eenvoudiger dan je misschien denkt. Ze kunnen zowel in als op de dag bevestigd worden, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het type raam. In de dag betekent dat de gordijnen in het raamkozijn of de deuropening worden gemonteerd, terwijl op de dag betekent dat ze op het kozijn of op de muur worden gemonteerd.

Het wassen van vouwgordijnen

Vouwgordijnen kunnen in de meeste gevallen gewassen worden, maar dit is afhankelijk van de stof. Controleer altijd het wasetiket. Veel vouwgordijnen zijn gemaakt van een stof die in de machine gewassen kan worden op een mild programma. Het is belangrijk om de stof na het wassen niet te wringen, maar te laten drogen terwijl ze hangen.

Praktische Tips

Als je overweegt om vouwgordijnen op maat te bestellen, dan zijn hier nog enkele tips:

  1. Neem de tijd om de juiste stof en kleur te kiezen. Vraag stofstalen aan en bekijk ze in verschillende lichtomstandigheden in je woning.
  2. Meet je raam meerdere keren om er zeker van te zijn dat de maten kloppen. Bij twijfel, vraag hulp aan een professional.
  3. Vergeet niet om rekening te houden met de montage van de gordijnen. Heb je genoeg ruimte om ze op de gewenste plek te monteren?
  4. Zorg ervoor dat je weet hoe je de gordijnen moet wassen om hun levensduur te verlengen.

Vouwgordijnen op maat zijn de perfecte manier om een persoonlijke touch aan je interieur toe te voegen. Ze zijn praktisch, veelzijdig en stijlvol. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het creëren van jouw droominterieur!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide