1625
Stijlvol wonen; raamdecoratie en de vloer op elkaar afgestemd
Gepubliceerd: 22-09-2019 Laatste update: 08-05-2022

De juiste raamdecoratie kan je woning net dat beetje extra sfeer en gezelligheid geven: dat ene detail dat je nog nodig had om je woning helemaal af te maken. Maar het moet natuurlijk wel op de juiste manier in de woning opgaan: en dus bij de andere kleuren en materialen in de ruimte passen. De makkelijkste manier om de raamdecoratie binnen je interieur te laten passen, is door het op de vloer af te stemmen. Hoe je dat doet, dat lees je hier.

1. Ga aan de slag met combinaties

Het combineren van twee verschillende materialen in de woning draait niet om het vinden van dezelfde kleur: het gaat juist over de combinaties en de verschillen tussen de kleuren. Heb je bijvoorbeeld een donker houten laminaat vloer, dan hoeven de jaloezieën op maat niet perse dezelfde kleuren te hebben. Ook een contrasterende kleur of een kleur die mooi samengaat met de kleur van je donker houten vloer kan voor een mooie afstemming zorgen.

inspiratiebrochures1.png

2. Kijk naar de kleuren die je niet kunt veranderen

Hoewel het belangrijk is om kleuren op elkaar af te stemmen, heb je niet altijd de mogelijkheid om kleuren aan te passen. Je kunt de muren altijd voorzien van een likje verf, maar een compleet nieuwe vloer in de woning is vaak een ander verhaal. Als de kleuren van bijvoorbeeld het laminaat of de vloerbedekking onveranderlijk zijn, maken ze standaard uit van het kleurenpalet van je woning. Pas je raamdecoratie hier dus op aan, en niet andersom.

3. Doe wat inspiratie op

Er zijn maar genoeg manieren om jezelf wat te inspireren en nieuwe ideeën op te doen. Bekijk de online woonmagazines, of blader door de kleurenwaaiers in de winkel heen. Neem ook zeker een aantal proef kleuren of materialen mee zodat je in de woning kunt zien hoe het overeenkomt met de vloer: met een bepaalde lichtinval kan een specifieke kleur er al totaal anders uitzien.

4. Denk goed na over je kleurenpalet

Houd het kleurenpalet in de woning goed in de gaten en zorg dat alle kleuren met elkaar overeenkomen. Laat de kleuren van de raamdecoratie bijvoorbeeld matchen met de kussens en dekens op de bank om op deze manier een mooi geheel neer te zetten. Probeer ook altijd een combinatie van donkere en lichte kleuren in het palet mee te nemen, en werk zoveel mogelijk met fijne contrasten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide