2609
Shutters en horren in huis: handig én stijlvol
Gepubliceerd: 08-06-2021 Laatste update: 03-08-2021

Shutters en horren kunnen niet ontbreken in je huis als je van een stijlvol en praktisch interieur houdt. Deze twee soorten raam- en deurdecoratie bieden talloze voordelen en ze zijn ook nog eens trendy. Ze zijn toe te passen in ieder seizoen van het jaar, dat maakt ze heel praktisch.

Met shutters en horren is het mogelijk om het buitenleven een beetje naar binnen te halen, zonder dat er insecten meekomen of dat er te veel licht binnenkomt. In dit artikel lees je meer over de voordelen van deze soorten raamdecoratie.

Stijlvolle shutters in je interieur

Een houten shutter is een mooie toevoeging voor bijvoorbeeld in de woonkamer. Raampartijen ogen strak en stijlvol dankzij de vormgeving van de shutter. Deze houten lamellen zijn niet alleen toepasbaar op ramen, maar ook op deuren. Een belangrijk voordeel van een shutter is dat deze heel gebruiksvriendelijk is. Door de eenvoudige bediening kun je namelijk zelf bepalen hoeveel licht er binnenkomt. Daarnaast is het ook gemakkelijk om een shutter volledig te openen, zodat je een vrij zicht naar buiten hebt. Ook het schoonmaken van de lamellen is simpel, een doek of stoffer erlangs en ze zijn weer vrij van stof en vuil.

WIN-VLOERKLEED.png

Soorten shutters

Er zijn genoeg mogelijkheden om deze raamdecoratie in huis toe te passen. Ze kunnen op maat gemaakt worden waardoor geen enkele vorm een probleem hoeft te zijn. Zelfs hoge ramen, draai-kiepramen of andere ramen in een speciale vorm zijn niet ondenkbaar. Het materiaal dat het meest wordt gebruikt bij deze raamdecoratie is hout. Een shutter is vaak verkrijgbaar in meerdere kleuren, de meeste voorkomende kleuren zijn zwart en wit. Dit past vrijwel altijd bij het interieur en deze kleuren geven het interieur een strakke look.

Horren als handige toevoeging in huis

Als er zomerse temperaturen zijn, is het natuurlijk heerlijk om de deur open te zetten. Helaas brengt dit soms wat vervelends met zich mee, namelijk insecten die binnenkomen. Horren bieden hier een oplossing voor. Met een hor kan de deur gerust open zonder dat je bang hoeft te zijn voor ongewenst bezoek van beestjes. Een hor is niet alleen praktisch, maar kan er ook nog eens stijlvol uitzien. Zo zijn er tegenwoordig plissé horren die een mooie toevoeging aan je interieur kunnen zijn.

Soorten horren

Horren zijn er in verschillende soorten en maten. Ze worden op maat gemaakt, waardoor het in ieder huis makkelijk toe te passen is. Naast deurhorren zijn er ook raamhorren. Zowel deur- en raamhorren zijn er ook weer in verschillende soorten. Naast de plissé hor, heb je ook een rolhor en een vaste hor.

Wat kosten shutters en horren?

Denk je aan het toevoegen van een hor of een shutter aan je interieur? Dan vraag je je vast af wat dit ongeveer kost. Specifieke prijzen kunnen we je helaas niet geven, omdat beide raam- en deurdecoraties meestal afhankelijk zijn van maatwerk. We kunnen je wel vertellen dat de gemiddelde prijs van een shutter van één meter tussen de €300 en €500 is. De gemiddelde prijs van een hordeur is €320 en een raamhor kost gemiddeld €150,-.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide