2188
Rolgordijnen kopen
Gepubliceerd: 15-07-2016 Laatste update: 07-05-2017

Ben je op zoek naar iets nieuws voor je raam dan denk je misschien niet meteen aan een rolgordijn maar rolgordijnen bieden veel mogelijkheden. Zo bespaar je met een rolgordijnen ruimte, ze kunnen verduisterend werken en ze bieden veel privacy.

De keuze in rolgordijnen is tegenwoordig ontzettend groot. Wil je een rolgordijn puur ter decoratie dan kan je kiezen tussen de transparante en semi transparante types zodat je nog enigszins naar buiten kunt kijken.

Is het de bedoeling om de inkijk van buiten geheel te beperken of het licht van de zon te weren dan kan je voor een verduisterend rolgordijn kiezen. Verduisterende rolgordijnen zijn aan de buitenkant voorzien van een speciale coating zodat het zonlicht teruggekaatst wordt zodat het niet alleen donker maar ook koel blijft binnen. Vaak worden verduisterende rolgordijnen toegepast in de slaapkamer of kinderkamer. Ook op zolder is een verduisterend rolgordijn een pre omdat het nogal warm kan worden.

Wil je een rolgordijn plaatsen in een vochtige ruimte, bijvoorbeeld een badkamer kies dan voor een rolgordijn met een vochtafwerende coating.

Een ander type rolgordijn is het duo rolgordijn. Deze bestaat uit twee lagen die afzonderlijk van elkaar kunnen worden geopend en gesloten. Zo heb je de keus in hoeveel licht je wilt doorlaten.

Of je nou grote of kleine ramen hebt, rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele standaardmaten maar ook rolgordijnen op maat zijn tegenwoordig geen enkel probleem. Welke transparantie, stof, patroon of kleur je voorkeur ook heeft, in een paar stappen heb je het rolgordijn naar je wens.

Meten = weten

Voordat je rolgordijnen gaat aanschaffen is het van belang om goed te meten. Bepaal eerst hoe je de rolgordijnen wilt ophangen. Dat kan op twee manieren, in de dag en op de dag. Wil je de rolgordijnen tussen de kozijnen of wanden plaatsen (in de dag) of wil je juist de kozijnen verbergen en de ramen breder laten lijken (op de dag). Daarnaast is het ook belangrijk om goed te letten op eventuele obstakels zoals raamhendels, verwarmingsbuizen etc.

Rolgordijnen inspiratie nodig?

Neem eens een kijkje op de website van Raamdecoratie.com. Hier vind je allerlei handige meettips en heel veel rolgordijnen inspiratie. En omdat de kleur en uitstraling vaak lastig te bepalen zijn vanaf je beeldscherm bieden ze een handige stalenservice waarmee je kleur en materiaalstalen geheel kosteloos kunt aanvragen.


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide