2552
Raamdecoratie najaar 2017
Gepubliceerd: 20-09-2017

Hoe heerlijk is het om, wanneer het zonnetje schijnt de gordijnen te openen en heerlijk het zonnetje naar binnen te laten schijnen. Helaas is de zomer bijna ten einde en wordt het weer veel vaker grijs en grauw buiten. Lekker de gordijnen dicht want van al die donkere wolken worden we ook niet veel vrolijker. Gelukkig is het sluiten van de gordijnen tegenwoordig helemaal niet zo erg. We zien veel moois op het gebied van raamdecoratie dit najaar in allerlij stijlen maar welke soorten raamdecoratie kennen we nou eigenlijk en waar kunnen deze het best worden toegepast?

Voor elke smaak en voor ieder budget is er wel een passende raamdecoratie verkrijgbaar. Heb je grote of kleine ramen, draai of kiepramen of zelfs misschien wel ronde ramen? Voor elke soort raam is vind je een breed scala aan mogelijkheden.

Jaloezieën
Nog steeds een van de meest populaire raamdecoratie is wel de jaloezie. Dat is ook niet zo gek want met jaloezieën kan je heel gemakkelijk de juiste lichtinval bepalen. Wil je geen inkijk en volledige privacy dan kan je ze helemaal dicht draaien. Wil je juist veel licht dan kan je ze omhoog trekken. Maar wil je liever een combinatie van beiden, veel licht maar toch voldoende privacie dan kan je ze zo veel open en dicht draaien als je zelf wilt. Jaloezieën passen ook in elk type interieur, of je nu van modern of klassiek houd, voor elke stijl is er wel een geschikte jaloezie te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan aluminium jaloezieën in een wat strakker interieur of houten jaloezieën wanneer je een wat landelijke of romantische sfeer wilt creeeren. Overigens zien we dat de verticale jaloezieën ook weer helemaal trendy zijn. Deze laten een ruimte al gauw wat hoger lijken.

Rolgordijnen
Een ander veelgekocht type raamdecoratie is het rolgordijn. Deze kan je vrijwel overal plaatsen. Rolgordijnen zijn ook in veel verschillende materialen, kleuren en kwaliteiten verkrijgbaar. Er zijn rolgordijnen die voor totale verduistering zorgen, wat prettig is voor op de slaapkamer want hierdoor komt er geen licht van buiten door het gordijn. Ook op een zolder is een verduisterend rolgordijn, bijvoorbeeld in de dakramen, vaak een mooie oplossing zodat het in de zomer niet te warm wordt. Een ander type rolgordijnen zijn de duo rolgordijnen. Deze bestaan uit twee afzonderlijke lagen waardoor je wat meer met de lichtinval kunt spelen. Kijk voor nog meer soorten rolgordijnen eens naar de Rolgordijnen van Rolgordijnwinkel.nl.

Vouwgordijnen
Net even anders als rolgordijnen zijn de vouwgordijnen. Bij het ophalen van de gordijnen worden vouwgordijnen opgevouwen en niet opgerold zoals het rolgordijn. Vouwgordijnen komen zeer goed tot zijn recht in ruimtes met een stijlvol en strak design. Ook vouwgordijnen zijn er in verschillende soorten. Zo heb je het vlakke vouwgordijn waarbij de vouwen netjes over elkaar heen vallen of het bobbelende vouwgordijn waarbij de vouwen horizontaal niet strak en recht lopen maar een beetje hangen. Ook zijn er nog vouwgordijnen zonder baleinen. Deze vouwgordijnen hebben een meer gedrapeerd uiterlijk. Ook zijn vouwgordijnen in verschillende soorten stoffen verkrijgbaar en in transparante en verduisterende stoffen.

Naast de genoemde jaloezieën, rol en vouwgordijnen kennen we nog diverse andere soorten raamdecoratie zoals de paneelgordijnen, die bestaan uit verticale panelen die zeer geschikt zijn voor de grotere ramen. Of de plisségordijnen, die lijken op rolgordijnen maar doordat ze voorzien zijn van plooien een speelser uiterlijk hebben. Ook kennen we nog de Silhouettes. Dit zijn horizontale jaloezieën met daaroverheen een transparante stof waarmee je een wat warmere uitstraling creeert.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide