2261
Raamdecoratie kiezen
Gepubliceerd: 25-02-2018

Raamdecoratie is niet alleen praktisch vanwege de privacy en voor de regeling van de lichtinval maar raambekleding bepaald voor een groot deel de sfeer in de ruimte. Welke raambekleding je kiest zal dus voor een groot deel afhangen van de stijl van je interieur. Wij geven je een aantal tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste raamdecoratie.

 

Bepaal de ruimte en de functie
Voordat je gaat kijken naar de verschillende soorten raambekleding zal je eerst moeten bepalen in welke ruimte de raamdecoratie moet komen en wat de functie moet zijn. Denk maar eens aan de slaapkamer, daar zal raamdecoratie vooral een verduisterende functie moeten hebben. Of raamdecoratie in de badkamer, wat goed tegen vocht moet kunnen. Voor raamdecoratie in de keuken zul je sneller iets zoeken wat je gemakkelijk kunt reinigen en voor de dakramen op zolder is het prettig als ze een zonwerend effect hebben zodat het daar in de zomer niet bloedje heet wordt.

WIN-VLOERKLEED.png

Bepaal de stijl
De stijl van je interieur bepaald ook de stijl van de raamdecoratie. Heb je een landelijk interieur dan geven houten shutters nog net een beetje extra landelijke sfeer. Maar ook mooie stoffen hanggordijnen of vouwgordijnen doen het goed in een landelijk interieur. Heb je een modern of industrieel interieur dan geven aluminium jaloezieën een moderne, uitstraling aan je interieur. Jaloezieën zijn er in ontzettend veel verschillende soorten, materialen en kleuren. Het voordeel van jaloezieën is dat je er perfect de lichtinval en inkijk mee kunt regelen. Heb je een landelijk interieur maar wil je toch graag jaloezieën dan zou je voor de houten variant kunnen kiezen. Deze geven net even dat extra stukje warme sfeer. Ben jij een romantisch type en uit zich dat ook in de stijl van je interieur dan komen de plissé- en vouwgordijnen heel mooi tot zijn recht.

Wil je een ruimte groter laten lijken kies dan voor lichte kleuren, heb je een grote ruimte en wil je toch iets van knusheid terug kies dan voor donkere kleuren. Met verticale strepen kan je een kamer hoger laten lijken en met horizontale strepen maak je een kamer breder.

Vind je het lastig om bij jouw interieur een passende raamdecoratie te vinden? Laat je dan eens inspireren op bijvoorbeeld Pinterest. Hier vind je duizenden foto's van interieurs die jou vast een zetje de goede richting op geven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide