2161
Casa interieurstoffen
Gepubliceerd: 11-09-2012 Laatste update: 07-05-2017

Op bezoek bij Carolina Hoogstad aan de Oostzeedijk Beneden te Rotterdam komen we er achter dat je bij het kiezen van gordijnen echt vakkundige hulp nodig hebt. En die krijg je hier ook. In de winkel, met ondergelegen atelier, wordt alleen op afspraak gewerkt en op deze manier wordt er ruim 2 uur tijd gemaakt voor de klant.

Carolina, die is begonnen als modeontwerpster, is tien jaar geleden in de gordijnen geklommen. Haar technische ervaring komt uitstekend van pas in het gordijnenvak.Vooral omdat zij altijd op zoek is naar een nieuw ontwerp. Carolina: "Helaas hanteren de meeste mensen een verkeerde volgorde bij het budgetteren van de inrichting. Er wordt aan de inrichting veel geld uitgegeven, maar helaas zijn gordijnen altijd de sluitpost. Jammer, want een zorgvuldig uitgezochte raamdecoratie doet meer voor je huis dan een bank."

Volgens Carolina weten veel mensen niet dat er ontelbare mogelijkheden zijn. Het vitrage-overgordijnen-verhaal zit vast in het hoofd. "Veelal gaan mijn klanten weg met de mededeling: "ik wist niet dat er zo veel kon." Ik heb een bepaalde werkvolgorde, waarin ik de mensen vraag naar het interieur, het doel van de raambekleding en het budget. Zo komen we stap voor stap bij een uniek eindresultaat."

Vaak zien de klanten door de bomen het bos niet meer en weten niet waar te beginnen. Een gesprek met Carolina zorgt voor duidelijkheid en laat zien dat overal een oplossing voor is. "Je kunt het uiterlijk van je interieur heel erg beïnvloeden. Zowel negatief als positief. Je kunt een heel laag pand hoger doen lijken en een kleine kamer ruimer. Dit doe je met kleur- en stofkeuze, patroon, model etc. Als men ziet welke alternatieven er zijn voor een standaard ecru gordijn, zonder meteen een kakelbonte kamer te krijgen, dan zie ik regelmatig verbaasde gezichten.

Het is een foute gedachte dat gordijnen altijd heel erg duur zijn. Carolina: "Wij hebben ook heel leuke stofjes met dezelfde prijs als die in het grote warenhuis, alleen wij doen er iets anders mee, zodat het eindresultaat veel rijker is." In de winkel vinden we ook de prachtigste collecties, maar alles in goede kwaliteit-prijsverhouding.

Vanzelfsprekend is er een uitgebreide collectie bevestigingsmaterialen, zoals rail en roedes, die indien gewenst vakkundig bij de klant geplaatst kan worden.

Onder een lekker kopje koffie helpt Carolina je van je huis een droomhuis te maken, waar je jaren plezier van zult hebben.

Meer informatie: Carolina Hoogstad InterieurWonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide