1088
Plisségordijnen: ken jij ze al?

Als je op zoek bent naar flexibele raamdecoratie die weinig ruimte inneemt, dan zit je goed met plisségordijnen. Dit relatief nieuwe type raamdecoratie heeft vele voordelen en zie je dan ook in steeds meer interieurs verschijnen. Wij vertellen je waarom!

 

 1. Privacy regelen
  Misschien heb je al eens verrast staan kijken naar het huis van de buren, waar een brede strook in het midden van het raam je het zicht ontneemt. Met top-down/bottom-up plisségordijnen kun je namelijk de mate van privacy en licht helemaal zelf regelen! Wil je een filmkijken zonder steeds naar de buren te moeten zwaaien? Dan laat je de plisségordijnen gewoon de onderste strook van het raam bedekken. Vind je dat allemaal niet nodig, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een top-down vrijhangend model.
 1. Voor allerlei ramen
  Eindelijk een mooie, praktische oplossing van dat draaikiepraam op zolder. Deze plissés zijn aan de zijkant gespannen zodat ze strak tegen je schuine raam blijven hangen, ook wanneer de wind er langs waait. Het gordijn draaikiepraam is voorzien van fijne handgrepen waarmee je de plissés kunt verstellen.
 1. Design uitstraling
  Plisségordijnen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stoffen, zodat je altijd een mooie match vindt met jouw interieur. Ze hebben een moderne look, maar gaan tevens goed samen met bijvoorbeeld een landelijke woonstijl: dat hangt puur af van de keuze voor het materiaal en de kleur. Tot slot neemt dit type raamdecoratie een zeer bescheiden plaats in, zodat je deze heel goed kunt combineren met overgordijnen!
 1. Isolatie
  Omdat plisségordijnen uit twee lagen stof bestaan, die los van elkaar kunnen bewegen, vormen ze tegelijkertijd een isolerende laag. Ze houden de kou ’s winters buiten, en met de warmte in de zomer is het net zo! Omdat je zomers de plissés ook nog mooi met de zon mee kunt schuiven, blijft je huis heerlijk koel zonder dat je het donker hoeft te maken.
 1. Verduisterend naar wens
  Gebruik je de plissés voor de slaapkamer? Dan kies je gewoon voor een verduisterende stof! De variant met zijgeleiders zorgt ervoor dat er ook geen lichtstraaltjes via de zijkanten van het raam naar binnen glippen. Liever geen boor- of schroefgaten in de kozijnen van je huurwoning? Een Smartfit frame klik je gemakkelijk op het kozijn.
Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners