2470
plisségordijn voor elk raam

Als je op zoekt bent naar mooie raamdecoratie is het plisségordijn de ideale oplossing voor elk raam. Doordat plissegordijnen in heel veel uitvoeringen beschikbaar zijn, passen deze op elk raam. Ook is het een hele mooie optie, uitgevoerd in vele kleuren.

Wat is een plisségordijn?
Het is natuurlijk handig om te weten wat een plisségordijn precies is. Dit gordijn is te vergelijken met een lexaflex. Dit doordat dit gordijn ongeveer dezelfde plooien heeft. Toch heeft het plisségordijn meer voordelen. Zo zorgt het voor energiebesparing, heeft het een geluidsdempende werking en is het plisségordijn makkelijk te bedienen.

Enkel en dubbelgeplisseerde gordijnen
Bij de aankoop van een plisségordijn heb je allereerst twee opties. Het enkelgeplisseerde gordijn en het dubbel geplisseerde gordijn. De enkele variant bestaat uit één laag stof. Dit is meestal de goedkoopste optie. De dubbele variant staat voor meer kwaliteit doordat deze bestaat uit twee aan elkaar gemaakte stukken stof met daartussen een laagje lucht. Deze variant is dan ook duurzaam. Daarnaast zorgt het laagje lucht voor extra isolatie.

Uitvoeringen
Plissegordijnen zijn beschikbaar in vele uitvoeringen. Dit zorgt ervoor dat de gordijnen bij elk raam passen. Zelfs moeilijk bereikbare dakramen of ramen met een grote maat kunnen van de voordelen van het plisségordijn genieten.

Button up en top down button up
Naast enkele en dubbel geplisseerde ramen kan er ook gekozen worden voor een button up of top down button down variant. Hiermee wordt de manier waarop het gordijn bewogen kan worden bedoeld. Bij button up wordt het gordijn via een onderlat naar boven en naar beneden geschoven. Bij top down button up kan het gordijn aan zowel de onderlat als de bovenlat bewogen worden. Hierdoor kun je kiezen toe hoe ver je het gordijn onder dicht doet en tot hoe ver je het gordijn vanuit boven open doet. Dit zorgt voor een ruime keuze. Je kunt kiezen voor privacy of voor een bepaalde lichtinval.

Het plisségordijn is dan ook zeker geschikt voor ieder raam. Door zijn vele optie kun je eindeloos variëren. Dit zorgt ervoor dat het gordijn helemaal naar wens is!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners