Je bent op zoek naar een chique en functionele manier om de lichtinval in je woning te reguleren. Je zoekt naar een voordelige en gebruiksvriendelijke oplossing. Daarnaast wil je ook echt maatwerk. Je gaat geen genoegen nemen met een aantal voorgeschreven standaardmaten als jouw ramen net iets afwijken. En tot slot, je wilt investeren in een duurzame oplossing waar je nog jaren plezier van kunt hebben. Dat betekent dat je bereid bent om te investeren in materialen van grote kwaliteit. Als dit alles op jou van toepassing is, dan is het wellicht verstandig om verder te lezen. Dan kom je misschien tot de conclusie dat een duo rolgordijn echt de oplossing is die je zoekt.

Eigenschappen van een duo rolgordijn
Duo rolgordijnen onderscheiden zich van normale rolgordijnen doordat ze niet over één baan, maar over twee banen stof beschikken. Elke baan stof is van boven tot onder onderbroken door transparante delen. Wat je doet, is beide banen onafhankelijk van elkaar verschuiven. Zo geef je jezelf de mogelijkheid om meer of juist minder direct zonlicht in je woning toe te laten. Als de zon fel schijnt en je hebt behoefte aan schaduw en koelte, dan schuif je de banen zo dat het gehele vlak ondoorzichtig is. Ben je een avond van huis maar wil je de indruk wekken dat er nog iemand thuis is, dan laat je bijvoorbeeld aan de bovenkant een transparant gedeelte open waardoor licht naar buiten kan schijnen. Duo rolgordijnen voor je slaapkamerraam doe je 's nachts of helemaal dicht, of je laat maan- en sterrenlicht toe.

Voordelen van online bestellen
Niet alle ramen hebben dezelfde standaardmaten. Als je echt wilt profiteren van de eigenschappen van je duo rolgordijnen, dan is het zaak dat ze naadloos passen. Bij Creon Raamdecoratie kun je duo rolgordijnen online bestellen en is een leverancier die vele jaren ervaring heeft in het leveren van maatwerk. Het mooie is dat bij de productinformatie exact aangegeven wordt welke maten ze van jou nodig hebben om ervoor te zorgen dat je duo rolgordijnen perfect zullen passen. Ook wat prijsstelling betreft zijn ze zo transparant mogelijk. Een blik op de website geeft je niet alleen inzicht in hun producten, maar je kunt ook gemakkelijk jouw investering berekenen, mocht je meerdere ramen willen voorzien van duo rolgordijnen of andere vormen van raamdecoratie. Creon berekent geen bijkomende kosten, produceert in eigen land en levert snel uit.

Voor je nieuwe woning of je net verbouwde woning ben je op zoek naar een echt mooie oplossing om je ramen te decoreren en je lichtinval te reguleren. Je hebt wellicht een aantal voor de hand liggende mogelijkheden de revue laten passeren. Maar heb je weleens stilgestaan bij de mooie en bijzondere eigenschappen van plisse gordijnen? Veel mensen hebben er ooit van gehoord, maar zijn nog niet geheel doordrongen van alle mogelijkheden. Als je echt naar iets speciaals op zoek bent, dan zal je hieronder ontdekken dat het misschien de perfecte raamdecoratie is voor jouw huis.

Eigenschappen van plisse gordijnen
Op het eerste gezicht doen ze denken aan rolgordijnen, maar er is een duidelijk verschil. Bij rolgordijnen zit de stof opgerold en bij plisse gordijnen opgevouwen, in horizontale banden. Aan de binnenkant en aan de buitenkant zijn ze vaak bekleed met een andere stof. Dit is niet alleen esthetisch bedoeld, maar heeft ook een functie. Aan de buitenkant is de stof vaak licht en reflecterend, waardoor zonnewarmte minder kans krijgt om de temperatuur bij jou binnen echt op te laten lopen. Aan de binnenkant is de stof verduisterend, waardoor je de felheid van zonlicht goed kunt reguleren. Er zijn drie mogelijkheden voor plisse gordijnen. Je kunt ze transparant, semi-transparant of juist extra verduisterend bestellen. Die keuze kun je af laten hangen van de stand van je ramen en de functionaliteit van de ruimte. Extra verduisterend is aan te bevelen als je ramen op het zuiden gericht zijn.

Mogelijkheden van plisse gordijnen
Als je plisse gordijnen ophangt, zal je zien dat ze voorzien zijn van een bovenlijst en een onderlijst. Vaak zal je ervoor kiezen om je gordijnen aan je bovenlijst op te hangen. Wil je dan de lichtinval in je woning reguleren, dan trek je aan je bedieningskoord. De onderlijst beweegt zich omlaag en de stof vouwt zich automatisch uit. Dit bedieningssysteem heet Top Down. Er is ook een andere mogelijkheid, waarbij je zowel je bovenlijst als je onderlijst beweegt. Je kunt er dan voor kiezen om juist het middengedeelte van je raampartij te verduisteren. Dit is bijvoorbeeld handig als huis aan een drukke straat staat en je geen inkijk wilt. Dit bedieningssysteem noemen we Top Down Bottom Up.

Bestel je plisse gordijnen online
Als je kiest voor maatwerk bij het reguleren van lichtinval, kies dan ook voor een leverancier die echt maatwerk in plisse gordijnen levert. Creon Raamdecoratie laat precies weten welke maten ze nodig hebben om ervoor te zorgen dat jouw plisse gordijnen ook naadloos passen. Wil je meer weten? Neem dan vast een kijkje op de website.

Ben je op zoek naar nieuwe raamdecoratie voor in je woonkamer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Geen nood, wij hebben een aantal stijlvolle raamdecoraties voor in de woonkamer voor je op een rijtje gezet.

Shutters
Je kunt geen woontijdschrift openslaan of je ziet wel ramen met shutters voorbij komen. Dat is ook niet zo gek want shutters zijn momenteel enorm trendy en dat is niet voor niets want ze zijn ook wel heel erg mooi. Shutters zijn binnenluiken met verstelbare lamellen. Deze lamellen zijn veelal gemaakt van hout maar ook andere materialen zijn verkrijgbaar zoals kunststof en aluminium. Overdag kan je de shutters helemaal open zetten of een klein beetje draaien om de perfecte lichtinval te regelen. 's avonds kan je ze sluiten voor wat meer privacy. Daarnaast geven ze een bijzondere stijlvolle uitstraling.

Jaloezieën
Een andere veel toegepaste raamdecoratie zijn de jaloezieën. Ook deze raamdecoratie is zeer ideaal omdat je hier ook heel goed de lichtdoorlating zelf kunt regelen en doseren. Jaloezieën zijn in verschillende breedtes verkrijbaar en worden met een bedieningsketting of koort naar boven of naar beneden geschoven. Iedereen kent wel de aluminium jaloezieën maar jaloezieën zijn ook in hout verkrijbaar. Deze laatste zijn vaak wat voordeliger dan de houten shutters en over het algemeen ook een stuk sneller leverbaar.

Plissé of DUETTE® gordijnen
Wil je een wat zachtere uitstraling in je raamdecoratie en wat minder inkijk hebben dan bij de shutters of jaloezieën dan bieden de Plissé of DUETTE® gordijnen een goed alternatief. Plissé en DUETTE® gordijnen lijken op het eerste oog heel veel op elkaar. Ze vouwen zich allebei als een soort harmonica op. Het grote verschil zit hem in het aantal lagen. Een Plissé gordijn is zeer geschikt voor de woonkamer omdat deze uit maar één laagje bestaat en je hier dus een (semi) transparante stof voor zou kunnen kiezen. De DUETTE® bestaat uit 2 lagen en hebben een verduisterend effect waardoor deze weer meer geschikt zijn voor de slaapkamer. Beide soorten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten stoffen en kleuren verkrijgbaar. Bij sommige modellen kan je er ook voor kiezen om alleen de bovenzijde te openen zodat je genoeg lichtinval hebt maar nog wel de privacy in je kamer behoud.

Voor welke gordijnsoort je ook kiest, je wilt natuurlijk niet teveel voor je raamdecoratie betalen. Neem daarom eens een kijkje op de website van doehetbudget.nl. Hier vind je verschillende soorten raamdecoraties tegen een gunstige prijs en vind je handige meet- en montage-instructies

Wij zien dat er weer meer voor kwaliteit gekozen wordt in het interieur en daar worden wij blij van! Of het nu gaat om meubelen, een goed matras of raamdecoratie, het moet een tijdje mee kunnen.. Daarmee is ook te zien dat houten jaloezieën al een tijd lang populair zijn. Horizontale houten jaloezieën zijn zeer functioneel, eenvoudig te bedienen en hebben een mooie natuurlijke uitstraling. Bij MAATSTUDIO.nl, online specialist in raamdecoratie, zijn jaloezieën in vele kleuren te verkrijgen en worden deze op maat gemaakt. Bij deze webshop is het ook is het mogelijk gebruik te maken van een gratis inmeet- of montageservice. Met nieuwe raamdecoratie kan je een echte metamorfose geven aan je interieur. Denk ook eens aan rolgordijnen of plisségordijnen, zeer functionele producten in mooie linnen stoffen of zelfs verduisterende stoffen te verkrijgen. Ideaal voor in de slaapkamer! Kijk voor meer inspiratie in raamdecoratie op MAATSTUDIO.nl.

Wat voor soort woonstijl je ook voorkeur heeft, vouwgordijnen kunnen altijd! Of je nu van een huiselijke, klassieke of romantische sfeer houd, met vouwgordijnen kan je alle kanten op.

Vouwgordijnen zijn net zo praktisch en functioneel als rolgordijnen, maar geven een hele andere uitstraling. Rolgordijnen ogen meestal strak en modern en vouwgordijnen hebben juist een romantische en knusse uitstraling.

Vouwgordijnen zijn voorzien van horizontale vouwen in de stof waardoor ze zich niet oprollen maar opvouwen. Je kunt ze met een koord of met een ketting omhoog hijsen zodat je precies de gewenste lichtinval regelt. De meeste vouwgordijnen zijn voorzien van baleinen, dit zijn lange staafjes die door de stof lopen zodat de gordijnen gelijkmatig worden opgehesen.

Vouwgordijnen zijn in verschillende soorten stoffen verkrijgbaar. Kies je voor sfeer maar wil je toch nog een beetje naar buiten kunnen kijken dan zijn er transparante vouwgordijnen verkrijgbaar. Deze zou je kunnen toepassen in de keuken of in de woonkamer. Wil je wat meer privacy maar nog wel wat licht naar binnen krijgen dan zijn de lichtdoorlatende vouwgordijen een prima keuze. Ben je op zoek naar een vouwgordijn voor in de slaapkamer kies dan voor een verduisterend vouwgordijn.

Naast de sfeer die vouwgordijnen geven werken ze ook prima mee in het isoleren van de woning. In de zomer houden vouwgordijnen de felle zonnestralen tegen zodat de temperatuur in de woning niet zo snel stijgt. In de winter zorgen ze er juist voor dat de warmte lekker in de woning blijft waardoor je kunt besparen op de stookkosten.

Of je nou kleine of grote ramen hebt, vouwgordijnen zijn altijd geschikt. Ze kunnen zelfs aan een dak- of kiepraam bevestigd worden. Het vouwgordijn wordt dan met een zijgeleiding geplaatst waardoor het vouwgordijn goed op zijn plek blijft.

Vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren en standaard maten maar ook op maat leverbaar. Overweeg jij om vouwgordijnen te plaatsen maar wil je eerst kijken of het materiaal en de kleur past bij je interieur? Vraag dan gratis stalen aan op de website van raamdecoratie.com. Je kan dan gemakkelijk de kleur, uitstraling en kwaliteit beoordelen. Natuurlijk is het aanvragen van stalen geheel kosteloos.

Mooie raamdecoratie is niet alleen erg praktisch maar zorgt ook voor een stukje sfeer in je huis. Voor elke woonstijl zijn er vele soorten raambekleding verkrijgbaar. Of je nou van een landelijke sfeer, strak design of van een romantische stijl houd, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Het lijkt er nu toch echt op dat de zomer is losgebarsten. Heerlijk, de hele dag het zonnetje om je heen en als het even kan pikken we lekker een terrasje mee! Toch is de zon niet altijd gewenst, denk maar eens aan een kantooromgeving waar de zon op je scherm erg onhandig is. Maar ook op je terras wil je misschien niet altijd in de volle zon zitten. Gelukkig zijn er diverse soorten zonwering verkrijgbaar om schaduw in huis of op het terras te creeeren.

Alvorens tot aanschaf van zonwering over te gaan is het goed om te bedenken waar je de zonwering precies voor wilt gebruiken.

Wil je het zonnetje buiten de deur houden en de temperatuur in de woning niet al te veel laten stijgen op een zonnige dag dan is een uitvalscherm een prima oplossing. Een uitvalscherm wordt aan de gevel bevestigd en is over het algemeen een voordeligere oplossing dan bijvoorbeeld een knikarm scherm.

Wil je een wat elegantere oplossing als een uitvalscherm dan kan je kiezen voor een markies. Deze geven niet alleen bescherming tegen de zoninval maar geven ook een prachtige uitstaling aan je huis!

Wil je naast een koel binnenklimaat ook de schaduw op je terras dan is een knikarmscherm de ideale oplossing. Natuurlijk kan je een parasol neerzetten maar met het steeds veranderen van de plek van de zon blijf je de parasol verschuiven. Met een knikarmscherm kan je een groot deel van je terras van schaduw voorzien zonder dat het scherm te laag komt te hangen.

Tegenwoordig bestel je zonwering heel gemakkelijk online. Ben je bijvoorbeeld op zoek zonwering voor je terras in Rotterdam kijk dan eens op de website van Paul&Paul. Maar ook voor zonwering in Den Bosch lees je meer op zonwering-denbosch.com

Ben je op zoek naar iets nieuws voor je raam dan denk je misschien niet meteen aan een rolgordijn maar rolgordijnen bieden veel mogelijkheden. Zo bespaar je met een rolgordijnen ruimte, ze kunnen verduisterend werken en ze bieden veel privacy.

De keuze in rolgordijnen is tegenwoordig ontzettend groot. Wil je een rolgordijn puur ter decoratie dan kan je kiezen tussen de transparante en semi transparante types zodat je nog enigszins naar buiten kunt kijken.

Is het de bedoeling om de inkijk van buiten geheel te beperken of het licht van de zon te weren dan kan je voor een verduisterend rolgordijn kiezen. Verduisterende rolgordijnen zijn aan de buitenkant voorzien van een speciale coating zodat het zonlicht teruggekaatst wordt zodat het niet alleen donker maar ook koel blijft binnen. Vaak worden verduisterende rolgordijnen toegepast in de slaapkamer of kinderkamer. Ook op zolder is een verduisterend rolgordijn een pre omdat het nogal warm kan worden.

Wil je een rolgordijn plaatsen in een vochtige ruimte, bijvoorbeeld een badkamer kies dan voor een rolgordijn met een vochtafwerende coating.

Een ander type rolgordijn is het duo rolgordijn. Deze bestaat uit twee lagen die afzonderlijk van elkaar kunnen worden geopend en gesloten. Zo heb je de keus in hoeveel licht je wilt doorlaten.

Of je nou grote of kleine ramen hebt, rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele standaardmaten maar ook rolgordijnen op maat zijn tegenwoordig geen enkel probleem. Welke transparantie, stof, patroon of kleur je voorkeur ook heeft, in een paar stappen heb je het rolgordijn naar je wens.

Meten = weten

Voordat je rolgordijnen gaat aanschaffen is het van belang om goed te meten. Bepaal eerst hoe je de rolgordijnen wilt ophangen. Dat kan op twee manieren, in de dag en op de dag. Wil je de rolgordijnen tussen de kozijnen of wanden plaatsen (in de dag) of wil je juist de kozijnen verbergen en de ramen breder laten lijken (op de dag). Daarnaast is het ook belangrijk om goed te letten op eventuele obstakels zoals raamhendels, verwarmingsbuizen etc.

Rolgordijnen inspiratie nodig?

Neem eens een kijkje op de website van Raamdecoratie.com. Hier vind je allerlei handige meettips en heel veel rolgordijnen inspiratie. En omdat de kleur en uitstraling vaak lastig te bepalen zijn vanaf je beeldscherm bieden ze een handige stalenservice waarmee je kleur en materiaalstalen geheel kosteloos kunt aanvragen.

Wie aan rolgordijnen denkt, denkt vaak aan saaie of lelijke raamdecoratie... maar dat is anno 2016 hartstikke achterhaald want rolgordijnen zijn helemaal niet suf of saai maar juist hip en super praktisch ook!

Rolgordijnen zijn tegenwoordig in allerlei soorten, kleuren en maten verkrijgbaar. Niet alleen in een effen tint maar ook met stoere stippen of strakke strepen. En of je nou een kamer wilt verduisteren, op zoek bent naar een gezellige sfeer of een beetje privacy.... een rolgordijn biedt de perfecte uitkomst. Ook bespaar je met rolgordijnen lekker wat ruimte, best handig is als je graag plantjes op je vensterbank plaatst!

Wanneer je op zoek gaat naar een rolgordijn zal je al snel ontdekken dat ze in vele standaard maten verkrijgbaar zijn. Is jouw raam niet zo standaard? Geen nood! Rolgordijnen zijn ook zeer goed geschikt voor maatwerk. Wist je overigens dat er ook voor dakramen speciale rolgordijnen verkrijgbaar zijn? Deze zijn meestal verduisterend en dus ideaal voor een slaapkamer op zolder!

Ben je nieuwschierig geworden wat een rolgordijn kan doen voor jouw interieur? Kijk dan eens op de website van Raamdecoratie.com. Hier vind je een ruime keus in rolgordijnen. Zit jouw maat er niet bij of zie je het niet zitten om een rolgordijn zelf in te korten? Dan bieden ze een collectie rolgordijnen op maat. En weet je nog helemaal niet wat je wilt dan vraag je heel gemakkelijk een een gratis stof staal aan.