Jaloezieën van hout zijn de trend Raamdecoratie heb je in verschillende vormen, zoals lamellen, gordijnen en jaloezieën. Houten jaloezieën zijn helemaal hot en trendy. Ze zijn robuust en stralen klasse uit. Door te kiezen voor hout breng je een stukje natuur in huis. Ze hebben grote decoratieve waarde en maken je interieur af. Er is keuze uit verschillende breedtes van de lamellen. Afhankelijk van de breedte die je kiest, kun je meer of minder variëren met de licht inval.

Voor de complete uitstraling zoek je leuke rolgordijnen. Dit kan nog wel eens lastig zijn omdat veel rolgordijnen toch wat aan de simpele kant zijn. Vaak in slechts een aantal kleuren en niet altijd passend bij uw interieur.

Waar let je op bij rolgordijnen?
Vraag je zelf vooral af welke sfeer je de ruimte wilt geven. De gordijnen moeten in dit sfeer beeld passen. Je kunt kiezen voor rolgordijnen die juist terug komen in een print van de kussens of een muur. Dit kan een kamer wat spannender maken, maar je kunt ook kiezen voor een rustige kleur die opgaat in het geheel.

Op onderstaande foto zie je mooi hoe de gordijnen terug komen in het interieur. De lichte rode streep komt terug in een van de kussens en de kapstok. Toch gaan de gordijnen mooi op in het geheel. Daarbij steekt de rode kapstok harder af tegen de zwarte muur. De grijze bank brengt een mooie balans tussen beide zijden. Op deze manier breng je een ruimte mooi in balans. Het is aan te raden om de kant waar het licht vandaan komt rustig te houden.

Denk uw bijvoorbeeld in dat dit geheel zou zijn omgedraaid. Dit witte muur zou zwart zijn met felle rode gordijnen. De zwarte muur zou wit zijn met lichte strepen er op. Dit zou erg onrustig overkomen en niet meer subtiel. Daarbij is het handiger om een bank richting het lichtere gedeelte te zetten, dit maakt een ruimte groter.

Waar worden rolgordijnen verkocht?
Praktisch elke doe-het-zelf zaak verkoopt rolgordijnen, denk bijvoorbeeld aan de Gamma, Karwei en Praxis. Maar ook zaken als Woonexpress, Kwantum en Leen Bakker hebben een ruim aanbod. Maar tegenwoordig wordt er ook veel online aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld bij de online winkel van VELUX maar ook gewoon bij de Hema. Online kopen maakt het u een stuk makkelijker omdat u gemakkelijk de maten kunt zien of zelfs op maat kunt laten maken. Voor rolgordijnen is het erg belangrijk dat deze precies op maat zijn. Op deze manier vallen ze mooi in het raam. Mocht je online niet kunnen slagen dan kun je altijd nog terecht bij de grote Zweedse woonwinkel Ikea.

Samenwerking

Wij zoeken bij de ontwikkeling van iedere nieuwe collectie naar meerwaarde, innovatie en originaliteit, zegt Johanna Jorritsma, algemeen directeur A House of Happiness. Meerwaarde is in diverse vormen terug te vinden. In onze huidige collecties werken wij met speciale garens die dubbel isolerend werken, verwerken wij gerecyclede vezels in onze stoffen om de afvalstroom te verminderen en leveren wij gordijnstoffen die vlamvertragend werken.

Houten jaloezieën zijn uitzonderlijk polyvalent en kan zowel binnen als buiten dienen, horizontaal of verticaal, volgens standaard maten of op maat gemaakt. Ze kunnen verduisteren of licht binnenlaten. Ze kunnen warmte weren of bijhouden. Een naadloze integratie wordt zo mogelijk in tal van (moeilijke) contexten. Hieronder besteden wij dan ook graag wat meer aandacht aan de jaloezie, en wel in zijn meest traditionele verschijningsvorm: hout.

Elk jaar reizen raamdecorateurs van overal ter wereld naar de International Window Covering Expo (IWCE). Daar gaan ze op jacht naar de nieuwste producten, modes en innovaties in hun vakgebied. Ook dit jaar was in deze veelheid een aantal duidelijke trends te onderscheiden. Zo gaat er veel aandacht naar automatisering, kinderveiligheid en energiebesparing. Qua modetrends blijft het werken met lagen populair.

Automatisering
Deze relatief nieuwe bedrijfstak binnen de raamdecoratie lijkt stilaan volgroeid. De meeste systemen zijn vandaag erg eenvoudig te installeren en garanderen meestal een fluisterstille werking. Bovendien zijn ze vaak moeiteloos te integreren in home automation systems zoals Nest. Zo is het 'smart home' weer een stapje dichterbij gekomen. Mits installatie van de nodige apps heb je ondertussen immers al snel de mogelijkheid om je huis te bedienen via je smartphone of tablet.

Kinderveiligheid
Hangende koordjes, het kan een gevaarlijke feature zijn van sommige raamdecoraties zoals lamellen of rolgordijnen. Daarom is het opvallend hoe veilige decoraties meer en meer standaard worden, eerder dan zomaar een (upgrade) optie. Vele lamellen en rolgordijnen hebben het koordje zelfs voorgoed vaarwel gezegd. Deze 'koord-loze' alternatieven worden tegelijk ook almaar betrouwbaarder in hun prestaties. De tijd van de dure herstelwerken aan vastgelopen constructies lijkt zo voorgoed voorbij. Opnieuw wordt hier overigens een belangrijke rol gespeeld door de automatisering. Zij zorgen voor even efficiënte als effectieve alternatieven.

Multi-layer en 2-in-1 designs
Deze trend is eigenlijk een blijvertje van in 2014. Decoratie die erin slaagt om overdag privacy en tijdens het slapen verduistering te bieden, blijft het goed doen. De koppeling van esthetiek aan functionaliteit is dan ook perfect voor de meeste moderne huizen.

Energiebesparende raambehandelingen
Opvallend blijft tot slot ook de trend richting almaar betere energieprestaties. Ook deze trend zet zich door van in voorbije jaren en lijkt nog wel even mee te gaan. Met name schaduwwering van buitenaf wint daarbij aan populariteit, denk aan jaloezieën en rolluiken. Zij houden de warmte buiten in de zomer en binnen in de winter. Zo houden ze de temperatuur van je woning constant en maken ze een duidelijk verschil voor je energierekening.

De airconditioner op volle toeren zetten is ongetwijfeld de simpelste manier om koel de zomer door te komen. Voordelig is het echter allerminst en structureel kan deze oplossing ook niet genoemd worden. Daarvoor kun je beter je toevlucht zoeken tot zonweringen. Zij zorgen immers niet alleen voor een stijlvolle toetst, maar kunnen ook als geen ander de zon buiten houden.

Vouwgordijnen, rolgordijnen, lamellen…. zomaar een greep uit het bijna oneindige aanbod van raamdecoratie. Niet alleen in soorten en kleuren maar ook in materialen is er ontzettend veel te kiezen. Met zoveel keuze is het best lastig om te bepalen welke raamdecoratie het meest geschikt is voor jouw woon of slaapkamer. Wij zetten een aantal tips op een rijtje.

Sfeer en stijl
Welke woonstijl past bij jou? Strak, modern, klassiek of landelijk? Bedenk wat voor sfeer je met raamdecoratie wilt creëren. Woon je in een knusse dertiger jaren woning dan geven vouwgordijnen een mooie warme sfeer. In een nieuwbouwwoning met een modern interieur creëer je met rolgordijnen, shutters of plissé gordijnen een strakke look.

Ruimte
Ook is het belangrijk om te kijken in wat voor ruimte de raamdecoratie toegepast gaat worden. Kies lichte kleuren voor een kleine ruimte, lichte kleuren geven een ruimtelijk effect. Wil je de lengte van een kamer benadrukken kies dan voor een horizontaal patroon. Met een verticaal patroon benadruk je juist de hoogte van de ruimte.

Verwarmen of juist verkoelen?
Naast de sfeer en de stijl is ook de functie van raamdecoratie niet onbelangrijk. Denk bijvoorbeeld eens aan het verwarmen of juist verkoelen van een ruimte. Heb je geen dubbel glas dan is raamdecoratie, gemaakt van materiaal dat kou tegen houd, geen overbodige luxe. Niet alleen voor jouw eigen welbevinden maar ook voor de energienota. Wil je de warmte juist buiten houden kies dan voor warmtewerend materiaal.

Donker of toch een beetje licht?
Kies je raamdecoratie voor de slaapkamer dan is het prettig als het ‘s nachts helemaal donker is. Door te kiezen voor een voering kan je alle gordijnstoffen verduisterend maken. Wil je juist meer licht, bijvoorbeeld in de woonkamer maar ben je ook gesteld op je privacy dan zijn jaloezieën een goede optie. Je bepaald hiermee zelf hoeveel daglicht er naar binnen komt zonder dat je jezelf helemaal afsluit van de buitenwereld. Ook vitrage is weer helemaal terug van weggeweest!

Nog steeds Nog steeds moeite met kiezen?
Tegenwoordig is het ook heel trendy om meerdere soorten raambekleding met elkaar te combineren. Bij Kwantum vind je een ruime collectie om de optimale balans tussen sfeer, privacy en lichtinval in jouw huis te bepalen

Net als in vele andere branches is er steeds meer vraag naar elektrische vouwgordijnen. Voorheen was dit altijd voor de elite weggelegd omdat het altijd als luxe werd gezien. Maar door de opkomst van o.a. de smartphones worden er steeds meer elektrische vouwgordijnen verkocht waardoor de prijs ook steeds vriendelijker wordt. Naast de bediening met uw smartphone kunt u de elektrische vouwgordijnen ook bedienen met een afstandsbediening of een schakelaar. Ook is het mogelijk om de vouwgordijnen te koppelen aan uw domotica systeem thuis. Zo is er voor iedere situatie wel een geschikt systeem.

Maar waarom zou u kiezen voor elektrische vouwgordijnen? Uiteraard is het voor een deel luxe en gemak, maar er zijn meer redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen. Zo zou het kunnen dat u hele hoge of brede ramen heeft waardoor ketting bediende systemen niet sterk genoeg zijn, of u heeft meerdere vouwgordijnen in een grote erker. Dan hoeft u ze niet iedere avond en ochtend met de hand te openen of te sluiten maar volstaat 1 druk op de afstandsbediening. Een andere reden kan zijn dat u vouwgordijnen niet met de hand te bedienen zijn omdat uw bankstel voor het raam staat of dat u een diep keukenblad heeft. Daarnaast is het ook ideaal voor minder valide mensen of ouderen die minder goed ter been zijn. En als laatste heeft u het voordeel dat u niet meer met vieze handen aan de ketting hoeft te trekken waardoor de vouwgordijnen minder vaak gewassen hoeven te worden.

Er zijn diverse soorten elektrische systemen, zo zijn er elektrische vouwgordijnen op 230 volt en 24 volt. Maar ook is het mogelijk om zonder stroom elektrische vouwgordijnen toe te passen. Door een batterij systeem te kiezen hoeft u geen bedrading aan te leggen. Vaak is de raamdecoratie het laatste wat u gaat uitzoeken bij een verbouwing of verhuizing en daardoor wordt er vaak niet aan gedacht om stroompunten te voorzien bij de ramen, dan zijn draadloze vouwgordijnen een ideale oplossing. Of kies voor een tijdklok zodat de vouwgordijnen open en dicht gaan als u op vakantie bent, fijn dat het lijkt of uw woning bewoond is.

Kortom voor iedere situatie is er een oplossing en zijn er verschillende redenen om te kiezen voor elektrische vouwgordijnen. BlindDesign is de specialist in elektrische vouwgordijnen en zij hebben zelfs een speciale website met meer informatie over de mogelijkheden van elektrische vouwgordijnen. Kijk hiervoor eens op https://elektrischevouwgordijnen.com voor meer informatie.

In Nederland hebben we relatief gelukkig niet veel last van ongewenste insecten, maar vliegen en muggen houden we toch het liefste buitenshuis. Om te voorkomen dat u de hele dag met een vliegenmepper rondloopt, kunt u ook kiezen voor een hordeur. Zo geniet u in de zomer toch van open deuren, zonder dat u last heeft van vervelende insecten in huis. En aan comfort hoeft u niet in te leveren, een hordeur kan aangepast worden aan uw situatie.

Hordeuren zijn ideaal voor het buiten houden van insecten, zonder in te boeten op comfort. Een plissé hordeur kan bijvoorbeeld in nagenoeg elke situatie geplaatst worden. Afhankelijk van de situatie kan een plissé hordeur in het kozijn of op het kozijn geplaatst worden. Zo heeft u dus altijd een hordeur die precies past bij uw kozijn.

Ook als u in het bezit bent van een schuifpui, kan een plissé hordeur geplaatst worden. Door de schuine dorpels is het normaal gesproken lastig om een hordeur in een schuifpui te plaatsen, maar door gebruik te maken van een schuine onderdorpel is het geen enkel probleem.

Zoals u heeft kunnen lezen is er voor elke situatie wel een oplossing te vinden. De plissé hordeuren van creon-kozijnen.nl hebben een lange levensduur. Het gaas van deze hordeuren rolt namelijk niet op, maar vouwt zichzelf automatisch op als u de hordeur open doet. Zo gaat het gaas een stuk langer mee dan de standaard hordeuren.

Omdat u een hordeur gewoonlijk alleen in het voorjaar en de zomer nodig heeft, is het belangrijk dat deze makkelijk te plaatsen en te verwijderen is. Ook daar is over nagedacht bij Creon Kozijnen. De plissé hordeuren zijn voorzien van een handig klemsysteem, waardoor u ze in de winter makkelijk kunt opbergen.

Een hordeur moet natuurlijk exact bij uw woning passen. Daarom zijn de hordeuren in verschillende kleuren te verkrijgen en worden alle hordeuren op maat gemaakt. U geeft eenvoudig via de website de gegevens door en geniet in de zomer van een heerlijk doorgelucht huis, zonder dat insecten u lastig vallen. Bekijk meteen alle horren op de website.