1749
Mogelijkheden van raamdecoratie
Gepubliceerd: 11-04-2016 Laatste update: 01-09-2017

De tijd van de gehaakte valletjes en vitrage aan een trekveer ligt ver achter ons. Er is zo oneindig veel keuze in raamdecoratie, vandaag de dag, dat je soms gewoon niet weet wat je moet kiezen. Om je een handje te helpen hebben we enkele soorten en de mogelijkheden in een handig overzichtje geplaatst. Omdat we hier onmogelijk compleet in kunnen zijn verwijzen we je voor nog meer inspiratie graag naar Raamdecoratie.com.

Blinds
Dunne houten lamellen in een smalle of brede uitvoering. Ze lijken een beetje op luxaflex, maar dan net wat romantischer. Blinds geven een rustgevende diffuse lichtval en zijn in vele tinten verkrijgbaar.

(Duo)rolgordijnen
Decoratief en functioneel. Standaard verkrijgbaar in meerdere baanbreedtes en naar wens in brandwerend materiaal.

Duettes®
Misschien een van de duurzaamste raamdecoraties die er zijn. Ze beschikken over uitstekende eigenschappen op het gebied van zonwering, warmte-isolatie en verduistering. Duettes® kunnen op zowel verticale als horizontale vensters gemonteerd worden en zijn verkrijgbaar doorschijnende en semi doorschijnend materiaal.

Gordijnen
Zijn zowel verduisterend als warmte-isolerend. Daarnaast dempen ze de geluiden in de kamer, wat van grote invloed is op de sfeer die je wilt creëren. Qua ophangmogelijkheden heb je de keuze uit roeden, rails of spankabels en wat stof en design betreft is de sky de limit.

Vitrage
Gebruiken we voornamelijk om wel licht naar binnen te laten, maar nieuwsgierige blikken buiten te houden. De lichtinval en het zicht van buitenaf bepaal je met de kwaliteit van het materiaal.

Multishades
Is dé raamdecoratie als je volledige controle over daglicht en privacy wilt hebben. Door de transparante en niet transparante banen langs elkaar te schuiven, zijn eindeloze variaties mogelijk. Verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

Jaloezieën
Zijn een ideale sfeermaker. Afhankelijk van het materiaal dat je kiest, aluminium, hout of kunststof creëer je je eigen ambiance. Het assortiment jaloezieën bij Raamdecoratie.com geeft je een ruime keuze aan kleuren, afwerkingsmogelijkheden en lamelbreedtes. Wanneer je overweegt om over te gaan op jaloezieën moet het wel erg vreemd lopen wil je daar niets vinden.

Paneelgordijnen
Multifunctioneel, zeer mooi op grote glaspartijen en zelfs prima te gebruiken als scheidingswand. Bij het openen schuiven de stukken textiel achter elkaar waardoor je bij volledige opening slechts een of twee smalle banen overhoudt.

Lamellen
Simpele tijdloze raamdecoratie waarmee je op een eenvoudige manier het daglicht en de verduistering regelt. Verkrijgbaar in textiel, kunststof en aluminium.

Plissé Shades
Zijn perfect als zonwering en uitermate decoratief. Mooie geplooide stoffen raamdecoratie die je ramen een elegante aanblik geven.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide