1559
Leuke rolgordijnen – Sfeer bepalend
Gepubliceerd: 19-12-2015 Laatste update: 07-05-2017

Voor de complete uitstraling zoek je leuke rolgordijnen. Dit kan nog wel eens lastig zijn omdat veel rolgordijnen toch wat aan de simpele kant zijn. Vaak in slechts een aantal kleuren en niet altijd passend bij uw interieur.

Waar let je op bij rolgordijnen?
Vraag je zelf vooral af welke sfeer je de ruimte wilt geven. De gordijnen moeten in dit sfeer beeld passen. Je kunt kiezen voor rolgordijnen die juist terug komen in een print van de kussens of een muur. Dit kan een kamer wat spannender maken, maar je kunt ook kiezen voor een rustige kleur die opgaat in het geheel.

Op onderstaande foto zie je mooi hoe de gordijnen terug komen in het interieur. De lichte rode streep komt terug in een van de kussens en de kapstok. Toch gaan de gordijnen mooi op in het geheel. Daarbij steekt de rode kapstok harder af tegen de zwarte muur. De grijze bank brengt een mooie balans tussen beide zijden. Op deze manier breng je een ruimte mooi in balans. Het is aan te raden om de kant waar het licht vandaan komt rustig te houden.

Denk uw bijvoorbeeld in dat dit geheel zou zijn omgedraaid. Dit witte muur zou zwart zijn met felle rode gordijnen. De zwarte muur zou wit zijn met lichte strepen er op. Dit zou erg onrustig overkomen en niet meer subtiel. Daarbij is het handiger om een bank richting het lichtere gedeelte te zetten, dit maakt een ruimte groter.

Waar worden rolgordijnen verkocht?
Praktisch elke doe-het-zelf zaak verkoopt rolgordijnen, denk bijvoorbeeld aan de Gamma, Karwei en Praxis. Maar ook zaken als Woonexpress, Kwantum en Leen Bakker hebben een ruim aanbod. Maar tegenwoordig wordt er ook veel online aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld bij de online winkel van VELUX maar ook gewoon bij de Hema. Online kopen maakt het u een stuk makkelijker omdat u gemakkelijk de maten kunt zien of zelfs op maat kunt laten maken. Voor rolgordijnen is het erg belangrijk dat deze precies op maat zijn. Op deze manier vallen ze mooi in het raam. Mocht je online niet kunnen slagen dan kun je altijd nog terecht bij de grote Zweedse woonwinkel Ikea.

Samenwerking


Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide