1849
Houten jaloezieën
Gepubliceerd: 26-01-2015 Laatste update: 28-08-2017

...terug van weggeweest. Raambekleding van hout zoals luiken, shutters of bamboe rolgordijnen geven een huis iets exotisch. Ze roepen beelden bij je op van warme zomeravonden in het koloniale India uit de 19e eeuw of brengen je terug naar de film Casa Blanca uit de jaren '50. Houten jaloezieën laten niet alleen het felle zonlicht op een prettig diffuse manier je kan de kamer er ook volledig mee verduisteren. Zo ontkom je aan de nieuwsgierige blik van voorbijgangers, want onwillekeurig kijken we toch allemaal een verlicht woonhuis binnen en de dichte blinden staan nog gezellig ook.

Zonnelux raamdecoraties biedt je de mogelijkheid het jaloeziënsysteem geheel op jouw interieur afgestemd samen te stellen. Zo heb je de keuze uit tientallen verschillende kleuren voor lamellen, ladderbanden en koorden. Daarnaast bevat de collectie 42 speciaal items waarvan de 'privacy' eigenlijk er meteen uitspringt. Bij dit systeem zitten de ponsgaten, heel apart, aan de achterzijde van de lamel. Dit maakt ze onzichtbaar op het moment dat de jaloezieën neergelaten en gesloten zijn. Zonnelux houten blinden zijn vervaardigd van de abachi, linde of bamboe. Alleen afgewerkt met een transparante lak geeft de natuurlijke kleur van deze houtsoorten het binnenvallende daglicht een bijzondere warme gloed wat je interieur een gezellige huiselijke uitstraling geeft.

Zonwering van hout, natuurlijk en tijdloos
De natuurlijke kleuren van de diverse tinten teal in combinatie met oud goud van vorig jaar zijn behouden en voor 2015 aangevuld met oranjetinten. Oranje, koper en blauw/groentinten kwamen we ook in de jaren '70 veel tegen. Vaak in combinatie met natuurlijke materialen als rijststro- of maismatten voor op de vloer en bamboe meubels met vrolijk gekleurde kussens. In die tijd zagen we ook de eerste houten jaloezieën verschijnen.

inspiratiebrochures1.png

Jaloezieën van hout zijn dus eigenlijk terug van weggeweest. Hout is tijdloos en past elke soort inrichting. Hout is gemakkelijk te reinigen wat de jaloezieën ideaal voor mensen met allergieën maakt. Niet alleen in romantische of retro inrichtingen staan houten raambekleding goed. Zelfs in een nihilistische inrichting verbeteren de houten lamellen de akoestiek en brengen de horizontale lijnen evenwicht in het design.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide