1617
Houten jaloezieën in de badkamer
Gepubliceerd: 18-02-2015 Laatste update: 29-08-2017

Houten jaloezieën ook geschikt voor de badkamer Houten jaloezieën in de badkamer? Op het eerst zicht lijkt zoiets om problemen vragen. Van vocht verwacht je dat het al snel de bovenhand op het hout zal halen; met alle gevolgen van dien. Toch is niets minder waar. Van alle jaloezieën zijn de houten varianten misschien zelfs nog het meest geschikt voor deze omgeving. Niet alleen bieden zij hier een duurzame en waterbestendige oplossing; zij geven je meteen ook de kans om de gewenste look van je huis tot in de kleinste details na te volgen. Jaloezieën worden immers vaak beschouwd als een belangrijk onderdeel van die 'look and feel', met name in de badkamer, waar zij ook bij uitstek functioneel zijn. Hier is privacy van opperbelang. Bovendien moet de badkamer op elk moment van de dag zijn functie kunnen volbrengen.

Vaak wordt dan gekozen voor een meer 'praktische' en minder 'esthetische' oplossing. Maar dat is dus niet nodig en werkt vaak zelfs averechts. Uiteraard zijn er altijd jaloezieën die, omwille van hun karakter, best niet in vochtige ruimtes worden gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan de zogenaamde 'Roman blinds' of vouwgordijnen. Maar de alternatieven zijn legio. Moderne jaloezieën bestaan in alle kleuren en materialen. Je kunt ze zelfs op maat laten maken. En ze zijn haast allemaal uitzonderlijk gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te onderhouden. En dat geldt dus ook voor houten jaloezieën. Razend populair zijn hier bijvoorbeeld al langer de zogenaamde 'Venetian blinds', die overigens niet alleen in hout, maar ook in metaal verschijnen. Welke look je ook verkiest, deze jaloezieën geven je steevast die typische uitstraling, die misschien wel het sluitstuk van jouw interieur kan worden. Met name de houten exemplaren stralen een absolute, authentiek klasse uit. Bovendien laten deze jaloezieën beter dan welk ander alternatief toe om de 'graad' van privacy en/of zonsinval zeer nauwkeurig te bepalen. Een interessant alternatief, dat al te vaak over het hoofd gezien wordt, is ook nog de verticale jaloezie. Misschien is deze vergeten variant wel net wat jouw kamer nodig heeft. Dit soort jaloezie is immers uiterst flexibel en bedekt net zo goed een deel, als het geheel, dan wel de directe omgeving van het raam.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide